30 jaar cel met tbs voor doden van Manon en Fleur

LELYSTAD
30 jaar cel met tbs. Dat is de straf voor Alex L. uit Lelystad voor het doden van Manon en Fleur in hun woning aan de Kinselmeerstraat. Volgens de rechter staat het vast dat hij in december zijn vriendin om het leven heeft gebracht en zijn 15-jarige stiefdochter heeft vermoord. 

Straf gelijk aan de eis
Naast de celstraf moet L. een gedwongen tbs behandeling ondergaan. De straf is gelijk aan de straf die het Openbaar Ministerie twee weken geleden had geëist. Alex L. was zelf niet bij de uitspraak aanwezig. 

Moord en doodslag
De rechtbank vindt dat er bij het om het leven brengen van Fleur sprake is van moord. Bij Manon gaat het om doodslag, omdat L. hier meer in een opwelling gehandeld zou hebben. Naast moord en doodslag is Alex L. ook veroordeeld voor verkrachting van Fleur, het verstoppen van de twee lichamen in de kruipruimte van het huis en het bezit van kinderporno.

Hoger beroep
De advocate van Alex L. laat weten dat de kans groot is dat ze in hoger beroep gaan. Hoewel L. toegeeft de misdaden te hebben gepleegd noemt zijn advocate de straf te hoog.


reacties (14)

 • Sofie

   

  Nooit meer vrijlaten

  reageer
 • Paul

   

  Gelet op het totaalbeeld, en wat er met Fleur is gebeurd had dit beest levenslang moeten krijgen. Levens van de nabestaanden zijn onherstelbaar verwoest. Onvoorstelbaar slappe rechtspraak. Wedden dat de advocaat gaat eisen dat de behandeling zo snel mogelijk gaat beginnen, zodat een deskundige na 20 jaar kan zeggen; hij kan wel weer de maatschappij in! De reclassering gaat vervolgens weer haar diensten aan bieden. Welke overheidsdienst zorgt er voor de nabestaanden??

  reageer
 • hans

   

  Hoe vreselijk ook de misdaad die is begaan en het jarenlange ontroostbare verdriet voor de nabestaanden, verdient de dader zijn straf, maar dan wel in proportie met andere moordzaken; Iemand die een Nederlandse politicus en/of opiniemaker vermoord krijgt maximaal 12 jaar met aftrek van voorarrest. Meten met twee maten?

  reageer
 • Elbert

   

  Laten we die dingen alsjeblieft los van elkaar zien. Totaal niet respectvol deze reactie en dan druk ik het nog zachtjes uit. Dit beest mag nooit en te nimmer meer vrijkomen en ik durf je te verzekeren dat velen dat met mij eens zijn. Daarnaast zou je inderdaad kunnen zeggen dat deze straf op zijn minst terecht is. Wat jij benoemt zou wellicht ook harder gestraft moeten worden, mee eens. Maar om dat hier te vergelijken met een dubbele moord, waaronder een minderjarig meisje van 15 die ook ook nog misbruikt is etc etc etc .............. Schaam je diep

 • Jan

   

  Hij gaat het erg zwaar krijgen ,mensen die dit doen krijgen geen greintje respect,niet van de piwr,s en van de bajesklanten. En terecht die viezerik.

  reageer
 • Den

   

  30 jaar en tbs = komt nooit meer vrij. En helemaal niet schandalig om in hoger beroep te gaan. Een advocaat behartigt zuiver de belangen van de dader, daar hoort dit bij. Persoonlijk hoop ik ook niet op een lagere straf, maar het feit dat een advocaat gebruik maakt van het recht en dader bijstaat siert deze advocaat. Het is nu nog wachten dat iemand roept dat het recht op hoger beroep afgeschaft moet worden....

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • .\/\/.

   

  Mild? De uitgesproken straf is de op één na strengste in Nederland, waar godlof de doodstraf niet meer bestaat. Levenslang is de strengste straf in Nederland, en in Nederland betekent levenslang dus ook ècht levenslang, in tegenstelling tot het buitenland. Dat geblaat over dat het hier allemaal zo slapjes is....nergens op gebaseerd.

  reageer
 • Hans

   

  Een gedetineerde kost € 200 per dag, een tbs'er € 500. Dit wordt dus een dure klant voor de belastingbetaler.

  reageer
 • Tuuk

   

  Ik betaal hier graag aan mee hoor dat kan ik je verzekeren! Deze man hoort tussen de muren te blijven, en daar betaal ik graag aan mee. Al het leed hij heeft veroorzaakt en nog steeds veroorzaakt.

 • Elbert

   

  Advocate evt in hoger beroep omdat de straf te hoog is ? Schandalig. Familie heeft al genoeg meegemaakt. Nog een keer een rechtszaak zou toch belachelijk zijn. Laat dit gewoon rusten, accepteer je straf en wees blij dat je binnen die muren mag verblijven en niet daarbuiten

  reageer
 • Tuuk

   

  Kan je verklappen dat hij godzijdank binnen de muren ook geen fijn leven zal hebben, en de bewakers zullen er niets tegen doen! Gevangen houden er niet van als je aan vrouwen en vooral aan kinderen komt!

 • marijke

   

  30 jaar +tbs is echt levenslang hoor. Die komt nooit meer buiten.

  reageer
 • danni

   

  30 jaar cel plus tbs betekent in de praktijk nooit meer vrij. Als men na 2/3 begint aan de tbs is dat over 20 jaar en de tbs kan steeds weer worden verlengd dus dat betekent in principe gewoon levenslang.

  reageer
 • UK

   

  Ach 30 jaar noemen ze hier uitzonderlijk. Da's nog 30 jaar te weinig. De nabestaanden hebben levenslang.

  reageer
 • jo jo

   

  Hoe uitzonderlijk ook #Koen Peters, heel normaal en inlevend in het leed van de nabestaanden eigenlijk nog te weinig...

  reageer
 • nij

   

  Die komt nooit meer vrij

  reageer
 • Marlies

   

  Goed zo. Gerechtigheid!

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert