Celstraffen voor zware mishandeling van Almeerder

ALMERE
Twee mannen van 23 uit Tiel moeten de cel in omdat ze een man uit Almere in december 2014 ernstig hebben mishandeld. Een derde dader, de vader van één van de Tielenaren, heeft een werkstraf van 100 uur gekregen.

De hoofddader moet een jaar de cel in, de mededader acht maanden. Ook moeten zij een schadevergoeding van 60.000 euro betalen aan het slachtoffer.

De ruzie in december 2014 in Tiel ontstond doordat de  Almeerder de vriendin van één van de daders te hulp kwam. Zij werd op dat moment belaagd door haar vriend en zijn vader. De Almeerder is vervolgens hard op zijn hoofd geslagen. Toen hij bewusteloos op de grond lag, is hij nogmaals op zijn hoofd geslagen en toen achtergelaten. Het slachtoffer heeft blijvend letsel aan de mishandeling overgehouden.
 

reacties (1)

 • Jan R. Bakker

   

  De daders zijn in december 2014 direct opgepakt. Kan iemand mij dan uitleggen waarom deze uitspraak ruim 1,5 jaar op zich heeft laten wachten? En hoe lang hebben deze "heren" in voorarrest moeten doorbrengen?

  reageer
 • Thomas

   

  Voorarrest? Niet meer dan een dag. Alles lichter dan moordenaars wordt vrijwel direct vrijgelaten door softe rechters. Waarom het zo lang duurde? Omdat het rechtbanken systeem helemaal verstopt zit en men niet de mankracht heeft om zaken snel genoeg te behandelen. Ook is de drempel om naar de rechter te gaan steeds lager geworden, waardoor het aantal zaken toeneemt.

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert