Ruzie over stadsweides in Muziekwijk

ALMERE
Mogen de nieuwe paardenweides aan de Youri Egorovweg in de Almeerse Muziekwijk blijven liggen of moeten zij afgebroken worden? Over het antwoord op deze vraag boog de bezwarencommissie van de gemeente Almere zich dinsdag. 

Het college van burgemeester en wethouders verleende twee omgevingsvergunningen voor de aanleg van twee stadsweides aan de rand van de woonwijk. De vergunningen werden aangevraagd door twee eigenaren van stadsweides aan het Spanningsveld in Stedenwijk.

De eigenaren moesten daar vandaan verhuizen in verband met de verbreding van de A6. Inmiddels hebben ze de twee stallen en paardenbakken opgebouwd. 

Slordig
Drie bewoners uit Muziekwijk, die op minder dan honderd meter van de nieuwe paardenweides wonen, willen dat de nieuwe weides worden opgedoekt. De aanleg is volgens hen in strijd met het geldende bestemmingsplan.

Bovendien was de gemeente heel slordig bij de communicatie over de aanleg van de weides. Zo werd er bij de bekendmaking van het besluit de verkeerde locatie genoemd: het Wim Kanplein in plaats van de Youri Egorovweg. 

In haar recht
Volgens een jurist van het college staat de gemeente in haar recht. In het bestemmingsplan staat juist dat er stadsweides aangelegd mogen worden aan de Youri Egorovweg. Dat er problemen zijn geweest bij de communicatie is te betreuren, aldus de jurist. 

Over drie weken stuurt de commissie haar advies aan het college van burgemeester en wethouder. Dat advies is niet bindend, maar het college neemt het wel vaak over. 

reacties (8)

 • Leef en geniet

   

  Wat in deze artikel niet verteld wordt dat de stadsweide eigenaren al maanden door paar van de buurtbewoners getreiterd worden. En met alles dwars gelegen worden. Zo zijn er al ontelbare klachten via politie ,handhaving gemeente ect gegaan. Alles om maar te bewijzen dat ze weg moeten. Ondanks ze dus boos zijn op de gemeente zijn ze erg persoonlijk geworden naar hun terwijl ze net zo de dupe ervan zijn. Almere is van ons allemaal gun elkaar dingen en bekijk het niet zo zwart/wit leven is al zwaar genoeg. Denk bijvoorbeeld aan de verschrikkelijke aanslagen dat is toch veel erger. Hopelijk komt het allemaal goed voor iedereen

  reageer
 • Henk

   

  Tjonge jonge wat een gezeur. Ik woon ook daar in de buurt en ik zie echt niet wat het probleem hier nu is. Er staat al een kleine electiciteitscentrale op het maaiveld daar. Het is wel erg mode tegenwoordig om overal tegen te zijn. Get a life zou ik tegen die drie buurtbewoners zeggen.

  reageer
 • .\/\/.

   

  Dat transformatorstation stinkt niet, die kaartenbakken wel. Klein verschil.

 • Ed Molenaar

   

  Ik weet niet precies wat een paardenwei is. Als het wilde paarden zijn, dan zijn er betere weiden in de polder. Als het vokr iemands hobby is, waarom dan anderen tot last zijn. Daarbij: is "paardhebben" wel zo diervriendelijk?

  reageer
 • Paul

   

  Soms zou je willen dat het schavot nog bestond en dat je die drie bewoners met rotte eieren en tomaten kan bekogelen! Wees blij met een paardenwei!

  reageer
 • Michael

   

  Sommige mensen moeten overal om zijken.en hebben niks anders te doen in hun leven. Maar blijkbaar kijken de bewoners in muziekwijk liever op een bedrijfspand. Want er staat al heel lang in bestemmingsplan dat er paardenwei komt of bedrijven. Nou ik zou dan liever tegen paarden aan kijken dan zo vierkant bedrijvenpark.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Stephanie

   

  Wat een hoop gezeur zeg. Inderdaad mensen hadden liever bedrijvenpandjes voor hun neus gehad. Is op de sterrogstraat in de waterwijk ook gebeurd en daar is regelmatig overlast van de bedrijvenpanden, die tevens als hennepkwekerij gebruikt worden.

  reageer
 • Steven Stedenwijker

   

  Je moet gewoon een Hinderwet-procedure beginnen. Daar gaat het feitelijk ook om. Die stallen stinken een uur in de wind en naast de vreselijke zeiklucht die je zelf iedere dag moet ervaren is feitelijk je huis onverkoopbaar. In Stedenwijk-Zuid werd opgelucht ademgehaald toen die rotdingen eindelijk weg moesten. Vee moet je maar lekker op het platteland houden en niet in een woonbuurt.

  reageer
 • Stef muziekwijker

   

  Feitelijke onjuistheden en voorstelling van zaken. Waarbij het uiteindelijk bij u gaat om ikke ikke ikke

 • paardengek

   

  Sorry maar in Stedenwijk-Zuid staan nog steeds 6 stallen waarvan er 1 van mijn is. We staan daar al 25 jaar en nog nooit iemand horen klagen.

 • Thomas

   

  Kansloos, want de straal voor stankoverlast van een paardenbedrijf is 50 meter, weides niet meegeteld. Waar haalt u het rare idee dat paarden stinken eigenlijk vandaan? Alleen in afgesloten stallen zonder ventilatie (een bijna uitgestorven fenomeen in Nederland) kun je opbouw van ammoniak krijgen.

 • Danny

   

  Ik snap niet dat ze daar zo over klagen. De planning was eerst een kerk ofzo. En er is ook sprake van bedrijfspanden geweest. Wat heb je liever?

  reageer
 • Henk

   

  Die kerk komt op de hoek van de contrabasweg t.o. intratuin en komt er volgens de planning nog steeds. Daar maak ik me meer zorgen over dan die laar paarden. Lekker straks dat kerkbellengejengel zondagochtend vroeg.....

 • Steven Stedenwijker

   

  Iedere dag een bedrijfspand is beter dan in de paardenlucht/zeik te moeten wonen.

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert