Hospice zoekt nog steeds groter onderkomen

ALMERE
Stichting Hospice Almere slaagt er vooralsnog niet in een groter onderkomen te vinden. In een hospice sterven terminale patiënten in een huiselijke omgeving. De bewoners krijgen op een heel persoonlijke manier zorg en familie en vrienden zijn er altijd welkom.

Het Almeerse hospice heeft nu slechts twee kamers. Geregeld moet het nu mensen wegsturen, omdat er geen plek is. Om aan de vraag te voldoen, is een pand nodig met minstens vijf kamers, een huiskamer en een keuken. Ook moet het pand dicht bij een bushalte zijn zodat vrijwilligers het makkelijk kunnen bereiken.

De zoektocht naar een nieuw onderkomen duurt nu ruim drie jaar. Voorzitter van het bestuur Ineke Smidt zegt dat het haar dit jaar alsnog gaat lukken om een pand te vinden.

reacties (3)

 • Me

   

  Er staat al jaren een pand leeg in de Faunabuurt, voormalig kinderdagverblijf. Misschien dat de eigenaar daarvan eens benaderd kan worden.

  reageer
 • taxi chauffeur

   

  Gemeente almere, dit is een kans om te laten zien dat jullie een hart hebben, regel een ruimte voor deze groep.

  reageer
 • B. Smit

   

  Ik hoop echt dat het gaat lukken. Hier wordt zulk goed werk gedaan om iemand waardig te laten sterven. We hebben dit zelf ervaren. Dat moet voor zoveel mogelijk mensen beschikbaar zijn!

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert