Nog tien Eritreeërs tot 1 oktober in hotel

LELYSTAD • Wo 27 juli 2016 | 11:01 • Woensdag 27 juli 2016 | 11:01
Zo'n tien Eritreeërs blijven enkele maanden langer in Hotel Lelystad Airport wonen. Zij blijven er tot uiterlijk 1 oktober, omdat het de gemeente en woningbouwstichting Centrada niet lukt om iedereen voor augustus woonruimte in Lelystad aan te bieden.

Sinds half februari verblijven er 26 Eritreeërs in het hotel. Het gaat om statushouders met een verblijfsvergunning om in Lelystad te gaan wonen. Zij zouden tot uiterlijk 1 augustus in het hotel worden ondergebracht. Vier zijn inmiddels verhuisd en twaalf anderen gaan in augustus naar huurwoningen van Centrada. Daar gaan ze met maximaal vier man in één huis wonen. Centrada heeft nog niet alle woningen beschikbaar en moet ook rekening houden met anderen op de wachtlijst.

Om Centrada extra tijd te geven, heeft de gemeente het contract met het hotel tot 1 oktober verlengd. Daarna mogen er geen statushouders meer in het hotel wonen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel