Zweefvliegclub zoekt nieuwe plek op Veluwe

BIDDINGHUIZEN
De Zweefvliegclub Flevo is in gesprek met vier gemeenten op de Veluwe over een verhuizing vanuit Biddinghuizen. Dat bevestigt voorzitter Joop Ramaekers.

Door de komst van groot vliegverkeer naar Lelystad Airport in 2018 kunnen de zweefvliegers niet op hun huidige locatie bij Biddinghuizen blijven. Ze zitten daar de vliegtuigen in de weg.
De club kijkt nu samen met de gemeenten Oldebroek, Elburg, Nunspeet en Harderwijk en de provincie Gelderland naar een geschikte locatie. Ramaekers wil geen voorkeur uitspreken, omdat hij zorgvuldig met toekomstige omwonenden wil communiceren.

Onlangs kondigde het bedrijf Zelf Vliegen aan ook op de Veluwe te zoeken naar een locatie voor een vliegveldje voor kleine gemotoriseerde vliegtuigen. De baan voor ultra- en microlights op Lelystad Airport sluit per 15 september, omdat op die plek de terminal komt.

reacties (3)

 • Antje Ha

   

  Bij Apeldoorn heb je al een geschikt vliegveld. Waarom zou er een nieuw moeten komen?

  reageer
 • Henk noome

   

  Er komen windmolens daarom gaan ze weg

  reageer
 • Antje Ha

   

  Dat is helemaal niet zo.

 • Joost h.

   

  Fijn nog meer van die lelijke dingen in de mooi vlakke polder.

 • Jan

   

  Zo zie je langzaam aan wat zo,n rot vliegveld een ander zijn plezier verderft weg met dat vliegveld

  reageer
 • Bas

   

  Tsja wat moet je hierop nou antwoorden...

 • Frits

   

  Wat is er mis mee als de mensen hun hobby op een andere plek kunnen uitoefenen? Je denkt toch niet dat de leden allemaal uit Biddinghuizen komen? Overigens zullen heel veel Flevolanders gaan genieten van de vliegtuigen naar de Middellandse Zee. Veel meer dan dat er zweefvliegers en ultralightvliegers zijn.

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert