Jongen van 13 gepakt voor ingooien busruit

ALMERE
Een jongen van 13 uit Almere heeft maandagavond de ruit van een bus in Almere Stad vernield door met stenen te gooien. Dat heeft de politie woensdag bekendgemaakt. Het incident gebeurde aan de Pieter de Hooghstraat in de wijk Tussen de Vaarten.

Rond 19.30 schrokken de buschauffeur en passagiers van een harde knal. Het bleek dat er stenen tegen de bus werden gegooid. Niemand raakte gewond. Agenten vonden in de buurt drie jongens van 9, 10 en 13. Zij zijn meegenomen naar het politiebureau.

Uit verhoor bleek dat de verdachte van 13 jaar verantwoordelijk was voor de vernieling. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt en vervoerder Connexxion verhaalt de schade op de dader. De jongens konden na het verhoor weer naar huis. 

Connexxion heeft de afgelopen maanden geregeld te maken met jongeren die stenen tegen bussen gooien. 

reacties (8)

 • Den

   

  Baldadigheid is niet een alleen 2016 probleem, maar van alle dag. Massamedia is wel een hedendaagsprobleem. Buitenproportioneel straffen is niet de oplossing. Schade betalen en opruimen lijkt mij op zijn plaats.

  reageer
 • Ed Molenaar

   

  Prima dat de schade verhaald wordt, maar bij wie? Volgens CBS is de kans zeer groot dat de ouders niet werken. Er verandert voor hun dan niets; oftewel geen straf, geen leermoment, wel statusverhoging.

  reageer
 • annemerie

   

  ach het was maar een incidentje daar

  reageer
 • Henk

   

  Alleen streng straffen werkt. Hoge boete en kosten verhalen op ouders. De straf is niet afschrikwekkend genoeg.

  reageer
 • Rob

   

  Ouders oppakken, opsluiten wegens gebrek aan opvoeding geven aan hun kinderen idem het niet bijbrengen van normen en waarden. Na het betalen van standaard 10000 € mogen ze wat mij betreft onder voorwaarden hun kroost onder hun hoede krijgen, voorbeeld stellen. Zo als het nu gaat is het een wassen neus en komen ze er te makkelijk mee weg.

  reageer
 • michael

   

  Ja ja de ouders achter de tralies en wie gaat erop de kindertjes passen ?? Jij ??? En stel die mensen kunnen die boete niet betalen?? Wie gaat die boete dan betalen wij met z'n alle ??? Ik kan me ook nog een tijd voor de geest halen dat stenen gooien vanaf een brug over de snelweg leuk was, dus dit zal als er niet teveel aandacht voor is ook wel weer stoppen.

 • .\/\/.

   

  Lang leve de autoritaire samenleving. Samen op weg naar een land waar je uit naam van de zelfverklaarde rechtschapenen bij een misstap wordt vertrapt alsof je ongedierte bent.

 • laat alle reacties zien
 • Jan

   

  De hele vakantie bushokjes schoonmaken.

  reageer
 • waarnemer

   

  Jongens van 9, 10 en 13 jaar. Snotneuzen van groep 5 en 6 basisschool en een brugpieper, het moet niet gekker worden!!! Na verhoor heengezonden, kunnen ze stoer over opscheppen op Facebook en Twitter. Fijne knullen om straks op de middelbare school in de klas te hebben. Zijn de ouders op het bureau ontboden en krijgen zij verplicht een opvoedcursus aangeboden? Wat wordt het vervolgtraject voor deze crimineeltjes in de dop?

  reageer
 • Frits

   

  Brugpieper? Dit gedrag duidt op een laag intelligentieniveau. Zal ie ook nog wel op de basisschool zitten.

 • Japioo

   

  9, 10 en 13 jaar , meer zeg ik niet

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert