Nieuw pontje Aanloophaven geopend

ZEEWOLDE
Zeewolde heeft er sinds donderdagochtend een nieuw pontje bij. Dat verbindt in de Aanloophaven De Rede met het Noordereiland. Dat is een afstand van 20 meter. Zo ontstaat een logische wandelroute langs de kust. 

De pont wordt bediend met draaizwengels. Er zit dus geen motor op. Ligt het pontje aan de overkant, dan kunnen wandelaars de voorziening naar zich toe halen. 

Bij de ingebruikname liep de ketting aan waardoor het pontje wat stroef vooruit ging. Dat is inmiddels opgelost.


reacties (5)

 • Hans K

   

  Geweldige attractie! Een reden voor mij om na 24 jaar in Almere te wonen voor het eerst in de jaren Zeewolde te bezoeken.

  reageer
 • Een andere zeewoldenaar

   

  Fijn eindelijk een verbinding over de haven. Goed dat dat er is juist in deze tijd van bezuinigen. En aan de vorige reageerders. Moet alles naast de maatlat gelegd worden. Bekijk het positief en niet zo somber

  reageer
 • abp

   

  Typisch staaltje voor zeewolde

  reageer
 • Een Zeewoldenaar

   

  Inderdaad schandalig! Of is dez voorziening misschien bedoeld voor de ambtenaren zelf, zodat deze mensen na een ochtend van vergaderen oven nog zo'n geldverslindend en nutteloos project tijdens de lunch een rondje kunnen maken i.p.v. even heen en weer te lopen. Het wachten is op het moment dat het pontje straks zonder passagiers in het midden van overgang ligt te dobberen en het inkomend of uitgaand scheepvaartverkeer hindert of zelfs /ingevaar brengt.

  reageer
 • Gekke Henkie

   

  Een tekort op de begroting van 1,5 miljoen en de inwoners vragen waarop bezuinigen en dan dit speeltje aanleggen? Hèt bewijs van onvermogen van dit 'bestuur'.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert