Blauwalg bij Stedenwijkstrand en Lumièrestrand

ALMERE
Bij het Stedenwijkstrand en het Lumièrestrand aan het Weerwater in Almere is blauwalg gevonden. Dat heeft de Omgevingsdienst Flevoland & Gooi en Vechtstreek bekendgemaakt.

Het strand en het water blijven toegankelijk maar zwemmen kan wel gezondheidsklachten veroorzaken. Zo kunnen mensen last krijgen van huidirritatie en klachten aan maag en darmen.

Op de borden bij de stranden zijn waarschuwingsstickers geplaatst. 


reacties (6)

 • Ed Meijer

   

  Op het Stedenwijk strandje zijn helemaal geen waarschuwingsborden geplaatst om bewoners te waarschuwen voor blauwalg. Wel heeft de gemeente het zand omgewoeld ivm de zware vervuiling van de vele zwanen en andere vogels. Maar het zand is zo vervuild dat dit moet worden vervangen. Het probleem van de zwanen speelt al heel lang omdat er een persoon is die meentijd dat hij vrijwel dagelijks de zwanen moet voeten met vele kilo, s brood en daarmee lokt hij de zwanen naar deze plek. Een tip voor de gemeentje ga een praten met deze persoon en spreek de bakkerijen aan waar hij dit brood weghaalt.

  reageer
 • Boels

   

  Het Nieuwe Meer in het Amsterdamse Bos wordt met luchtbellen behandeld om de blauwalg te bestrijden. (Wikipedia)

  reageer
 • Enna

   

  Kijk eens naar grote steden in het buitenland. Mooie parken met speelvoorzieningen en buitenzwembad. Ook al ligt het aan een meer oid. Nee Almere geeft liever geld uit aan prestige dan aan zaken welke echt van belang zijn voor de burger. En ja een zwembad kost geld en ja niet elke zomer is goed en ja daar betalen we dan met z'n allen aan mee maar bij een tekort van 500.000,= euro per jaar valt dat per gezin reuze mee. 75.000 gezinnen x € 10.00 = 750.000= per jaar. De Floriade kan wel € 800,00 per gezin gaan kosten. Daar heb je dus 80 jaar een mooi zwembad voor. Goed voor de sociale cohesie, lekker zwemmen in plaats van achter je pc te zitten of Pokémonnetjes te vangen.Tijd voor een andere raad en een ander bestuur. Stem niet op VVD,PVDA of D66 want die zijn alleen maar uit op leuke dingen. Voor de elite!!!!

  reageer
 • Jaanchi

   

  Enna, je hebt helemaal gelijk. Voorzieningen maken en onderhoud uitvoeren tbv de bewoners is er niet meer bij. Wel een ondernemer (atlantis) met de hoofdprijs wegsturen en 2 andere ondrnemers proberen stuk te maken voor een speeltje van mn. PvdA. Wordt echt tijd voor een nieuwe koers in deze stad, waar net als in het Haagse, de bestuurders steeds verder weg staan van de burger.

 • 13xx

   

  Of zou dat blauw van de bankbiljetten van de plofkraak komen?

  reageer
 • Jan

   

  Dus helemaal geen last van zwanen zo te zien. pffffffffffffff

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Bert

   

  En de gemeente maar volhouden, dat we geen buiten zwembad nodig hebben, omdat we genoeg zwemwater hebben in Almere, helaas altijd met Blauwalg, echt top gemeente, ga er vooral zelf in zwemmen

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert