Grote interesse voor appartementen werkeiland

LELYSTAD
Er is grote interesse voor het te bouwen complex 'De Cornelis' op het voormalige werkeiland in Lelystad-Haven. Voor de 22 appartementen hebben 300 geïnteresseerden zich gemeld, zegt wethouder Jop Fackeldey.

Oud initiatief
Het betreft een oud initiatief dat in de crisistijd niet van de grond kwam. Maar de interesse voor de 22 luxe etagewoningen - beschikbaar vanaf 174.000 euro - bleek tijdens een informatieavond de verwachtingen te overtreffen. Omdat de technische details van de plannen al bij de gemeente bekend zijn, verwacht Fackeldey geen problemen bij de aanvraag van de benodigde omgevingsvergunning.

Start bouw voorjaar 2017
Bouwbedrijf MJ de Nijs die bij het project betrokken is, gaat ervan uit dat de verkoop in het najaar van start gaat. Gelet op de enorme belangstelling verwacht men dat in het voorjaar van 2017 de eerste paal de historische grond ingaat. Het vastgoedbedrijf benadrukt dat de nieuwbouw op de kop van het werkeiland - pal tegenover de jachthaven - goed aansluit bij de bestaande bebouwing. Die bestaat uit gerenoveerde arbeiderswoningen uit de periode van de inpoldering en Hotel De Lange Jammer.

Nieuwbouw is primeur
Al met al lijkt de komst van 'De Cornelis' dus een kwestie van tijd. Nieuwbouw op het oudste stukje Lelystad is een primeur; alle initiatieven op het zogeheten middenterrein van het werkeiland werden nooit gerealiseerd. Dat had vooral te maken met het verzet van de bewoners, die vonden dat de exclusieve woningen het cultuurhistorische karakter zou aantasten. Ook ging een ontwikkelaar failliet. Drie jaar geleden besloot het college van burgemeester en wethouders in de grondexploitatie geen rekening te houden met nieuwbouw. Wethouder Fackeldey rekent erop dat die situatie gaat veranderen.

reacties (5)

 • Bal

   

  In heel Lelystad staan voldoende appartementen te koop, ook in dit prijssegment en met deze uitstraling. Extra bouwen heeft dus een nog meer ontwrichtende werking op de toch al fragiele markt voor appartementen. Maar dat zal meneer Fackeldey een zorg zijn. Hij is slechts geïnteresseerd in de extra grondopbrengsten.

  reageer
 • Lely2

   

  Hoe verprutst je de geschiedenis van Lelystad-Haven. Bouw dit gebouw op de Houtribhoogte.

  reageer
 • De ingenieur

   

  Men had die krotten bij Haven na de werkzaamheden aan de drooglegging en inrichting subiet moeten slopen. Dat was ook de bedoeling vooraf. Eén blokje voor de VVV of dergelijk was leuk genoeg geweest.

 • Frits

   

  Mooi plan. En als er echt zo veel belangstelling is voor appartementen langs de kust, kunnen de plannen voor Meerdijkhaven, Bataviahaven en Park Houtribhoogte ook uit de mottenballen gehaald worden. En bij voldoende nieuwbouw op Werkeiland en Meerdijkhaven, kan Lelystad-Haven ook weer een echte supermarkt krijgen.

  reageer
 • haven-bewoner

   

  Helemaal mee eens!!

 • Willem D

   

  Dus mensen bezwaar maken anders bouwen ze hè hele kust vol Dan mag je straks betalen als je langs het water wil

  reageer
 • De ingenieur

   

  Vreemd toch dat bewoners van kleine huisjes denken de hele omgeving als de hunne te kunnen beschouwen. En dat een gemeente daar ook nog in mee gaat.

  reageer
 • Lely...

   

  Huh.....? Waar heb je het over? Nasleep van een leuke avond van gisteren???

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert