Grote interesse voor appartementen werkeiland

Lelystad 30 juli 2016
Er is grote interesse voor het te bouwen complex 'De Cornelis' op het voormalige werkeiland in Lelystad-Haven. Voor de 22 appartementen hebben 300 geïnteresseerden zich gemeld, zegt wethouder Jop Fackeldey.

Oud initiatief
Het betreft een oud initiatief dat in de crisistijd niet van de grond kwam. Maar de interesse voor de 22 luxe etagewoningen - beschikbaar vanaf 174.000 euro - bleek tijdens een informatieavond de verwachtingen te overtreffen. Omdat de technische details van de plannen al bij de gemeente bekend zijn, verwacht Fackeldey geen problemen bij de aanvraag van de benodigde omgevingsvergunning.

Start bouw voorjaar 2017
Bouwbedrijf MJ de Nijs die bij het project betrokken is, gaat ervan uit dat de verkoop in het najaar van start gaat. Gelet op de enorme belangstelling verwacht men dat in het voorjaar van 2017 de eerste paal de historische grond ingaat. Het vastgoedbedrijf benadrukt dat de nieuwbouw op de kop van het werkeiland - pal tegenover de jachthaven - goed aansluit bij de bestaande bebouwing. Die bestaat uit gerenoveerde arbeiderswoningen uit de periode van de inpoldering en Hotel De Lange Jammer.

Nieuwbouw is primeur
Al met al lijkt de komst van 'De Cornelis' dus een kwestie van tijd. Nieuwbouw op het oudste stukje Lelystad is een primeur; alle initiatieven op het zogeheten middenterrein van het werkeiland werden nooit gerealiseerd. Dat had vooral te maken met het verzet van de bewoners, die vonden dat de exclusieve woningen het cultuurhistorische karakter zou aantasten. Ook ging een ontwikkelaar failliet. Drie jaar geleden besloot het college van burgemeester en wethouders in de grondexploitatie geen rekening te houden met nieuwbouw. Wethouder Fackeldey rekent erop dat die situatie gaat veranderen.
© omroep flevolandsitemap | disclaimer