Bedrijven De Noord naar RvS om Hanzekwartier

DRONTEN • Do 28 juli 2016 | 13:54 • Donderdag 28 juli 2016 | 13:54
Ondernemers aan De Noord en de Havenweg in Dronten zijn naar de Raad van State gestapt om bezwaar te maken tegen het bestemmingsplan Hanzekwartier. Zij willen dat detailhandel in dat gebied mogelijk blijft, omdat anders hun bedrijfsgebouwen onverhuurbaar worden.

De gemeente  Dronten vindt het oude bedrijventerrein niet passen in het Hanzekwartier. Woningcorporatie Oost-Flevoland Woondiensten is één van de bezwaarmakers. Die verhuurt panden aan Leen Bakker en Formido. Volgens de ondernemers zouden winkelketen Action en een kringloopwinkel zich ook in het gebied willen vestigen. 

De gemeente Dronten wil ook de bedrijfsontwikkeling in De Noord aan banden leggen. Ook daar verzetten de ondernemers zich tegen. De gemeente wil de bedrijven niet uitkopen vanwege de kosten. Ze mogen zelf met plannen komen voor bijvoorbeeld woningbouw, aldus de gemeente. De Raad van State komt over zes weken met een uitspraak.



 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel