Bedrijven De Noord naar RvS om Hanzekwartier

DRONTEN
Ondernemers aan De Noord en de Havenweg in Dronten zijn naar de Raad van State gestapt om bezwaar te maken tegen het bestemmingsplan Hanzekwartier. Zij willen dat detailhandel in dat gebied mogelijk blijft, omdat anders hun bedrijfsgebouwen onverhuurbaar worden.

De gemeente  Dronten vindt het oude bedrijventerrein niet passen in het Hanzekwartier. Woningcorporatie Oost-Flevoland Woondiensten is één van de bezwaarmakers. Die verhuurt panden aan Leen Bakker en Formido. Volgens de ondernemers zouden winkelketen Action en een kringloopwinkel zich ook in het gebied willen vestigen. 

De gemeente Dronten wil ook de bedrijfsontwikkeling in De Noord aan banden leggen. Ook daar verzetten de ondernemers zich tegen. De gemeente wil de bedrijven niet uitkopen vanwege de kosten. Ze mogen zelf met plannen komen voor bijvoorbeeld woningbouw, aldus de gemeente. De Raad van State komt over zes weken met een uitspraak. 

reacties (10)

 • Frank patat

   

  Ok wil er wel een snackbar neerzetten ! Als het van aat mag ......

  reageer
 • Rob

   

  Dat bedrijventerrein ziet er niet uit

  reageer
 • Majanna

   

  De gemeente wil uitbreiden door aantrekkelijker te worden voor vestigers. Ondertussen zorgt ze ervoor dat de weinige werkgelegenheid die er nog over is, óók de nek wordt omgedraaid door voor ondernemers tijdens de wedstrijd het spel te veranderen, zodat die gaan uitwijken naar elders. In plaats van iedere economische activiteit te koesteren die nog in Dronten wil blijven. Wég werkgelegenheid voor de eigen inwoners, en al helemaal voor nieuwe vestigers. Slim gespeeld, gemeente!

  reageer
 • Hebbe hebbe

   

  De gemeente ziet alleen maar euro tekens. Koopwoningen leveren zeker meer op. Zet alles maar vol jongens. Beetje groen en ruimte kunnen straks naar fluiten.

  reageer
 • De ingenieur

   

  Dat is lekker goedkoop plannen maken door de regels te veranderen en de boel daarna te terroriseren met handhaving. Dit is gewoon uitroken. Buitengewoon onbehoorlijk bestuur. Dit houdt in Nederland geen stand.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Frank

   

  dronten word toch eens wakker😂 het zit niet goed in de gemeenteraad en b&w is al jaren van het ondernemertje pesten😂 Ben blij dat er een paar grote jongens tussen zitten die de gang naar de rechter kunnen betalen maar het is een gotspe 😂 Grootheidswaan en persoonlijk wrok leid het bestuur.

  reageer
 • Rogier de Groot

   

  Ik vrees dat de Raad van State dit gedeelte van het bestemmingsplan onderuit gaat halen, omdat gemeente de belangen van deze partijen niet voldoende serieus neemt. Men mag inderdaad in sommige gevallen dit soort beslissingen nemen. Echter dan moet men ook deze partijen schadeloos stellen. De laatste gebeurd niet en dat kan voor de Raad van State een goede reden zijn om het bestemmingsplan te vernietigen.

  reageer
 • Ron

   

  Totaal de weg kwijt in Dronten de bestuurders. Wie grijpt in?

  reageer
 • Boer jan

   

  Er zijn meerdere initiatieven in dit gebied door de gemeente getorpedeerd tot ontwikkeling en sanering. Belangen voor de gemeente zelf prevaleren boven de initiatieven van lokale ondernemers. Jammer, zo blijven veel ontwikkelingen liggen.

  reageer
 • Rijdende rechter

   

  Wat mankeert gemeente Dronten????? Zijn ze gestoord of zo???? Waar vele gemeenten zich krom werken om bedrijven en middenstanders binnen te halen komt de gemeente Dronten Dronten met een ontmoedigings beleid!!!! Hier is alleen professionele hulp tegenop gewassen..

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert