Dronten verlengt tijdelijke uitbreiding azc

DRONTEN
De tijdelijke uitbreiding van 300 plekken in het asielzoekerscentrum in Dronten wordt met maximaal drie jaar verlengd. Dat heeft de gemeente Dronten besloten op verzoek van het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) vorige maand.

Wethouder Peter van Bergen laat weten dat het gaat om tijdelijke capaciteitsuitbreiding en dat de extra ruimte niet wordt gebruikt als crisis- of noodopvang. 

Eerder werd bekend dat het COA de komende weken vijftien noodopvanglocaties sluit, omdat er steeds minder asielzoekers naar Nederland komen. Dat blijkt uit een interview met directeur Gerard Bakker in De Telegraaf donderdag. Doordat de stroom vluchtelingen steeds verandert, is er nu ruimte om mensen uit de noodopvang te halen en onder te brengen in gewone asielzoekerscentra.

reacties (2)

 • Klaas Boot

   

  Maar er is geen geld voor de reddingsbrigade???? Goede zet weer van de gemeente Dronten. Alles maar weer naar die bodemloze put die coa heet.....

  reageer
 • Rijdende rechter

   

  Zie je wel dat die gasten allemaal ontspoord zijn!!! De gemeente Dronten is helemaal doorgedraaid!!! Helemaal van het padje!!!

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert