Strijd over toezicht op kunstwerk beslecht

KRAGGENBURG
De discussie over het toezicht op landschapskunstwerk Pier+Horizon bij Kraggenburg is voorbij. De gemeente Noordoostpolder en de provincie Flevoland hebben afgesproken is dat de Omgevingsdienst Flevoland en Gooi en Vechtstreek er toezicht gaat houden.

Pier+Horizon wordt momenteel aangelegd in het Zwarte Meer. Om de natuur te beschermen mogen er bij het kunstwerk geen boten liggen. 's Nachts op de pier wandelen is ook verboden.

De provincie wilde aanvankelijk dat de gemeente Noordoostpolder deze regels zou handhaven, maar de gemeente zag dat niet als haar taak.

reacties (3)

 • Sonja

   

  De natuur heeft zich laten horen! Om half drie barste het onweer los!!!! Wanneer worden de auto's nu echt van het fietspad geweerd? Van al dat geld ,dat het ' kunstwerk' moet kosten,hadden ze beter het fietspad door kunnen laten lopen op de dijk. Had iedereen er wat aan gehad ! Nu wachten op het volgende onweer,hij zal toch een keer die mast treffen,want dat is pas horizonvervuiling!!350411

  reageer
 • Svu

   

  Waar gaat dit over? Een pier aanleggen waar je niet op mag wandelen? Een kunstwerk van gemeenschapsgeld betaald waar je niet mag wandelen??? Aanmeren van bootjes was toch ook een plus geweest als je dit had kunnen combineren met de kunstuitingen. Had de burgermeester van nop mooi zijn bootje kunnen afmeren:-)

  reageer
 • Chris

   

  Als je als burgemeester je gelijk niet kunt krijgen op een ander onderwerp ga je maar over zoiets moeilijk doen. Slechte verliezer.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert