Stress bij ouders door verhuizing school

LELYSTAD
Ouders van autistische scholieren uit Lelystad maken zich zorgen over de nieuwe locatie waar hun kinderen na de zomer naar school moeten. Het probleem is het vervoer. De leerlingen moeten met ingang van het nieuwe schooljaar naar een gebouw op bedrijventerrein Larserpoort. In totaal gaat het om 70 leerlingen van De Anger, een school voor voorgezet speciaal onderwijs, die naar de nieuwe dependance moeten.

De ouders zijn hierover pas half juli geïnformeerd, zegt moeder Marjolein Knappmann. Zij maakt zich zorgen over de route en afstand die haar zoon Lars dan moet afleggen. En wat de gevolgen zijn van de plotselinge verandering op de schoolprestaties van haar zoon.

De schooldirecteur heeft laten weten nog in overleg te zijn met ouders en de gemeente. Hij verwacht dat er een oplossing komt voor het vervoersprobleem. De gemeente Lelystad bevestigt contact te hebben gehad met de school maar geeft aan dat de school verantwoordelijk is voor de oplossing.

 

reacties (13)

 • Karin

   

  Wij kregen jet pas de laatste dag te horen om 16.30 uur via een mailtje onze zoon hoorde het als eerste het gaat niet over vervoerproblemen maar om de grote inpact voor het kind de veiligheid is weg structuur is weg en zo ga je dan de vakantie in met een kind geheel overstuur met grote gevolgen erg triest dan alle zelfstandigheid die we opgebouwd hebben is weg ook daar wordt niet over nagedacht

  reageer
 • Sylvia

   

  Mijn kind is er ook overstuur van'! Zo overstuur dat ik hem dus ga thuishouden na de vakantie tot hij op de anger geplaatst wordt of dat er een normaal gebouw komr

 • Jammer

   

  Wat tragisch dat je als kind nog eens extra beperkt en gediskwalificeerd wordt door de lage verwachtingen die je eigen moeder van je heeft!

  reageer
 • Anoniem

   

  Als het het gebouw is op de foto is het een mac3 bedrijfsverzamelgebouw. Deze lijkt mij niet geschikt als schoolgebouw. Sowieso zitten er allerlei bedrijven in en of die de combinatie zien van bedrijf en school lijkt mij sterk.

  reageer
 • Marco

   

  Overleg met de ouders, echt niet. wij kregen dit vrijdag voor de vakantie te horen of eigenlijk medegedeeld per mail. Geen lef om het ons te vragen.

  reageer
 • Sylvia

   

  Wij ook op de laatste dag pas. Heb school al diverse berichtjes gestuurd maar antwoord krijgen ho maar. Ik ga er niet mee akkoord en hou mijn kind thuis tot er een oplossing is

 • Een school op een industrieterrein? Waarom niet gewoon in onze stad waar deze kinderen thuis horen. Staat genoeg leeg. Ouders worden geacht minder op de staat te steunen. Dan moet je ze het wel mogelijk maken he? Ze kunnen zich niet in 3-en delen.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • lelystedeling

   

  Hier in het Karveel staat naast voormalig tuincentrum een groot gebouw ( zaaltjes+kamers), voormalig De Schelp leeg en is zelfs eigendom van Eduvier. Is er voor vele euro's destijds neergezet en onderhouden, maar wordt langzamerhand een bouwval. In de voormalige Bekiusschool in het Karveel staan ook lokalen leeg.

  reageer
 • Ikke

   

  Wat een belachelijk iets is dit. School ver buiten de stad en dat voor autistische kinderen. Ik heb met deze kinderen en ouders te doen. Dit gaat heel veel problemen opleveren voor vele mensen. Ik mag hopen dat hier zo snel mogelijk een oplossing voor komt. Voor de mensen die dit betreft378659: heel veel sterkte.

  reageer
 • Barbara

   

  Als deze directeur in samenspraak met Gemeente de verhouding tot deze bijzondere kinderen niet begrijpt, hoe is het dan mogelijk te spreken van een bijzondere school? De leerling is er om geleid en geholpen te worden en niet andersom.

  reageer
 • Dirk2

   

  Mooi voorbeeld over hoe deze gemeente te werk gaat met bijzondere doelgroepen in het onderwijs die echt kwetsbaar zijn. Schandalig! Genoeg lege panden dichterbij die prima geschikt zijn. Vind dat de wethouder hier op aangesproken mag worden.

  reageer
 • Kees

   

  Vlak bij de school staat gewoon een gebouw leeg waar vroeger ook een school in heeft gezeten. Tegen over de melkfabriek. Dat is voor de kinderen veel makkelijker te bereiken. Paar honderd meter van de huidige Anger in de schoener. In de buurt stopt zelfs een bus. Er is een fietspad en parkeerplaatsen waarom helemaal over de A6 heen. Anders kunnen ze toch ook de kinderen buiten Lelystad daar plaatsen bij de Laserpoort. Levensgevaarlijk moeten ze de weg oversteken met verkeer dat richting de A6 gaat en niet bedacht is op school gaande kinderen. (die ook nog een stiekem door rood heen willen rijden achter hun vrienden aan)

  reageer
 • Ikke

   

  Voor school een mooi stukje fietsen is heel erg gezond en bevordert de leerprestaties zelfs wellicht een eerste keer mee fietsen route verkennen de route is goed te doen.

  reageer
 • Auti-mama

   

  Wat een kortzichtige reactie. Veel van deze kinderen hebben een langere verwerkingstijd dan kinderen zonder stoornis. Daarnaast zijn deze kinderen niet altijd in staat om zover te fietsen, niet lichamelijk maar zeker ook niet vanwege de vele afleiding onderweg, Levensgevaarlijk!

 • Jolanda

   

  Het gaat er hier niet om dat de kinderen moeten fietsen, maar het gaat er om dat de routines veranderd worden. Voor iemand met autisme is dat veel moeilijker om te doen, dan voor mensen zonder deze stoornis. School had ouders en de leerlingen vroegtijdig moeten informeren en moeten samenwerken om deze kinderen goed voor te bereiden op de verandering. Hier is nu geen tijd voor ( kennis word pas gedeeld in zomervakantie) en dit beïnvloed (soms heel sterk) de schoolprestaties. Het zou fijn zijn als meer mensen begrepen wat de impact is van autisme, zodat men niet meteen met een vooroordeel klaar staat of een ongefundeerde mening ventileert.

 • Jade

   

  Natuurlijk is het gezond, maar dit soort kinderen hebben een speciale aanpak nodig. Ik weet nu al dat mijn twee kinderen de school niet op eigen houtje zullen bereiken. Ik moet dus nu mijn werk opzeggen om mijn kinderen naar school te brengen. Terwijl ik juist nu weer moet gaan werken omdat de begeleiding van deze kinderen weg bezuinigd is door de gemeente Lelystad. Vinden ze niet nodig. Ik mag ze nu steeds overal vandaan halen omdat zij een dier achterna gereden zijn. Omdat hij zulke mooie ogen heeft. Ze hebben totaal geen richtingsgevoel.

 • moeder

   

  Vervoer? moet de school bereikbaar zijn? Niet iets waar men bij de Anger over nadenkt. Ons kind is daar paar jaar terug op vastgelopen. Vanuit Dronten met openbaar vervoer naar school achter in het Karveel..... Stuk vanaf halte aan de dreef dus lopen door een onoverzichtelijke wijk. En dan moppers krijgen als je te laat komt. Dan kom je toch een bus eerder? (bus gaat maar eens per uur? nou dan kom je een uurtje eerder en wacht je buiten school tot er iemand is)

  reageer
 • Pokkie

   

  Een school op Laserpoort.... Dat kan helemaal niet volgens het bestemingsplan volgens mij.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert