Stress bij ouders door verhuizing school

LELYSTAD • Do 28 juli 2016 | 17:53 • Donderdag 28 juli 2016 | 17:53
Ouders van autistische scholieren uit Lelystad maken zich zorgen over de nieuwe locatie waar hun kinderen na de zomer naar school moeten. Het probleem is het vervoer. De leerlingen moeten met ingang van het nieuwe schooljaar naar een gebouw op bedrijventerrein Larserpoort. In totaal gaat het om 70 leerlingen van De Anger, een school voor voorgezet speciaal onderwijs, die naar de nieuwe dependance moeten.

De ouders zijn hierover pas half juli geïnformeerd, zegt moeder Marjolein Knappmann. Zij maakt zich zorgen over de route en afstand die haar zoon Lars dan moet afleggen. En wat de gevolgen zijn van de plotselinge verandering op de schoolprestaties van haar zoon.

De schooldirecteur heeft laten weten nog in overleg te zijn met ouders en de gemeente. Hij verwacht dat er een oplossing komt voor het vervoersprobleem. De gemeente Lelystad bevestigt contact te hebben gehad met de school maar geeft aan dat de school verantwoordelijk is voor de oplossing.

 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel