Werkstraffen voor wietknippers

DRONTEN
Vijftien wietknippers, die zijn opgepakt in Dronten, zijn veroordeeld tot taakstraffen van 40 en 50 uur. In totaal moesten vrijdag zestien verdachten, voor het merendeel vrouwen, voorkomen voor de rechtbank in Lelystad. 

Verdachten die al eerder voor een vergelijkbaar vergrijp met de politie in aanraking kwamen, moeten 50 uur werkstraf verrichten. Verdachten met een blanco strafblad kregen een straf van 40 uur. Eén vrouw is vrijgesproken omdat ze alleen maar haar wietknippende moeder sigaretten kwam brengen.

De verdachten werden in mei op heterdaad betrapt toen ze aan het werk waren in een blokhut op het woonwagenkamp aan de Ganzendreef in Dronten. Ze knipten daar de blaadjes van de planten, rond de toppen waar de drugs van worden gemaakt.

De politie kwam de wietknippers op het spoor na een anonieme tip. In de blokhut werden enkele tientallen kratten, zakken en tonnen vol met hennep ontdekt. 

reacties (4)

 • Kees

   

  Je verwacht het niet hè, wietknippers op het woonwagenkamp......

  reageer
 • henk

   

  Ha ha ja je wordt aan alle kanten gepakt je moet wat. En mensen ik rook zelf niet maar ken er genoeg die een centje bijroken geef ze is ongelijk. Het klopt van geen.kant dat gedoogbeleid kost meer terwijl het zoo veeel zou kunnen opleveren.Nee Nedrland isgeen rijk land meer ja voor de rijken maar dat is overal succes allen mwtmet de oogst

  reageer
 • Hans49

   

  Wanneer geven we weer eens gewoon een gevangenisstraf voor dit soort misdrijven? Geëist 40 tot 60 uur. Dat zal dus wel weer met een sissertje aflopen.. .

  reageer
 • .\/\/.

   

  Wanneer gaan wee eens snappen dat repressie geen effect heeft?

 • j kees

   

  Blaadjes. Haha daar krijg je hoofdpijn van .

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert