Werkstraffen voor wietknippers

DRONTEN • Vr 29 juli 2016 | 9:57 • Vrijdag 29 juli 2016 | 9:57
Vijftien wietknippers, die zijn opgepakt in Dronten, zijn veroordeeld tot taakstraffen van 40 en 50 uur. In totaal moesten vrijdag zestien verdachten, voor het merendeel vrouwen, voorkomen voor de rechtbank in Lelystad. 

Verdachten die al eerder voor een vergelijkbaar vergrijp met de politie in aanraking kwamen, moeten 50 uur werkstraf verrichten. Verdachten met een blanco strafblad kregen een straf van 40 uur. Eén vrouw is vrijgesproken omdat ze alleen maar haar wietknippende moeder sigaretten kwam brengen.

De verdachten werden in mei op heterdaad betrapt toen ze aan het werk waren in een blokhut op het woonwagenkamp aan de Ganzendreef in Dronten. Ze knipten daar de blaadjes van de planten, rond de toppen waar de drugs van worden gemaakt.

De politie kwam de wietknippers op het spoor na een anonieme tip. In de blokhut werden enkele tientallen kratten, zakken en tonnen vol met hennep ontdekt. 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel