AOS vraagt rechter om oordeel over uitzendlicentie

ALMERE
De Almeerse Omroep Stichting (AOS) heeft beroep aangetekend tegen een uitspraak van het Commissariaat voor de Media. Dat oordeelde in juni dat Media036 terecht de lokale omroeplicentie kreeg in Almere. AOS bestrijdt dat.

De omroepstichting heeft beroep aangetekend bij rechtbank Midden-Nederland. Voorzitter Arie Vleugel stelt dat Media036 de licentie op onredelijke gronden heeft verkregen. Hij hekelt de rol van wethouder Frits Huis en zijn ambtenaren. "Die hebben de gemeenteraad verkeerd voorgelicht over de intenties van Media036", aldus Vleugel.  

Terugwerkende kracht
Vleugel, in het dagelijks leven bestuursrechtjurist, hoopt dat AOS alsnog de licentie krijgt. Vervolgens zal AOS direct met terugwerkende kracht een volledige bekostiging eisen van de gemeente. Hij beaamt dat dit een goede relatie met de gemeente kan schaden. "Maar we hebben er recht op."

Geoormerkt
Almere stelt jaarlijks 47.000 euro beschikbaar aan een lokale omroep. AOS zegt dat een lokale omroep in Almere recht heeft op meer dan 100.000 per jaar. Dat bedrag wordt berekend op basis van het aantal inwoners in het gebied waar de omroep uit wil zenden.

Het standpunt van Organisatie van Lokale Omroepen in Nederland (OLON) ondersteunt de claim van Vleugel. Voor iedere inwoner zou 1,30 euro beschikbaar moeten komen, maar de gemeente Almere heeft het geld niet geoormerkt.
 
Democratisch
Vleugel ziet de rechtszaak niet als een aanklacht tegen een democratisch proces. Het was namelijk de gemeenteraad die in meerderheid koos voor Media036 en niet AOS. "Juist omdat de raad niet goed geïnformeerd een besluit heeft genomen."

Wanneer de zaak wordt behandeld door de rechtbank is nog niet bekend. 

reacties (16)

 • Freek H.

   

  Gaat niets meer gebeuren, Arie is failliet.

  reageer
 • Henk

   

  Nog geen nieuws over de vermeende gang naar de rechter door de AOS?

  reageer
 • Sandra M

   

  Vanavond eens naar dat Media036 gezocht, geen uitzending? Gaat hem niet worden vrees ik.

  reageer
 • Joost

   

  Ik ben mij zeer bewust dat de overheid verplicht is dergelijke initiatieven te voorzien van enige financiële middelen, maar daar staan ook kwaliteitseisen tegenover. Zowel de AOS als ook Media036 heb ik nog niet kunnen betrappen op enige kwaliteitsaspecten. Kunnen we niet gewoon afscheid nemen van dit soort amateuristische, geldverkwistende en doodsaaie initiatieven waar alleen de ego's gebruik maken zichzelf te profileren? Geef Omroep Flevoland jaarlijks die 50 mille en vraag hen iedere dag 5 minuten aan Almere te besteden. Dan hebben we al meer dan nu en de afgelopen twee jaar. Kunnen zij een FTE in dienst houden die er anders vanwege bezuinigingen uit moet.

  reageer
 • Anneloes

   

  Zend Media036 al uit dan? Niks van gemerkt. Val direct in slaap als ik langs kanaal 35 ben gezapt

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • John

   

  Nee, de AOS had zijn zaken goed voor elkaar. Alleen al met het PBO is in de periode voorafgaand aan de uiteindelijke keuze meermaals geschoven. Dan snap je toch zelf wel dat men gaat voor de partij die wel de zaken op orde had?

  reageer
 • Poe

   

  Wat een zeikstralen hier zeg, als de gemeente fouten maakt dan staat men in het recht om dat bij de rechter te laten toetsen. En gezien de fouten bij o.a. de aanbesteding van het groenbeheer zou het me niets verbazen als de gemeente wat steekjes heeft laten vallen.

  reageer
 • CT

   

  Meermaals is Media036 bevraagt samen te werken, maar dhr Miermans acht dit ongewenst. We gaan zien wie aan het langste eind trekt.

  reageer
 • Arie

   

  Mooi verhaal Cor Toorenburg😢

  reageer
 • Ed Molenaar

   

  Helaas is media36 mislukt, tv is alleen een uurtje praten over sport en de radio hebben ze blijkbaar opgegeven. Jammer dat ze niet willen samenwerken, dan was er ëx zoveel van dit geweest.

  reageer
 • Heleen

   

  Wat een zeurkous die Arie. Niet dat ik Media36 zou geweldig vind want dat lijkt wel een sportzender. En het geluid bij sommige opnames doet oude tijden herleven. Stoppen met een lokale omroep.

  reageer
 • AV te A

   

  Ach ja, de Almeerse Onrust Stichters zijn weer "in da Huis". Hebben deze, mislukte ondernemers en politici, nu echt niets beters te doen? Wat is het doel? Zonder goede samenwerking met de gemeente een lokaal medium opzetten? Subsidiesponzen voor " hun" hobbyclubje radioamateurs? Zichzelf profileren uit jalousie richting Miermans? Of..........

  reageer
 • Kees

   

  Arie arie. Hij er toch eens mee op.

  reageer
 • michael

   

  precies geeft die subsidie maar aan omroep Flevoland als Almere zo graag weer nieuws uit Almere op de tv wil hebben. Heb zelf al een paar kort gekeken naar media 036 maar is niet vol te houden... wat een amateurs en de site is nog erger.

  reageer
 • Pieter

   

  Gewoon opdoeken beide partijen. OF is genoeg voor almere

  reageer
 • Jan

   

  Wat vind ik die Vleugel toch een ongelooflijke narcist die eigenlijk niet in deze maatschappij thuis hoort.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert