'Eduvier weigerde aanbod nieuwe locatie dependance'

LELYSTAD
Er was een alternatief gevonden om 70 leerlingen van De Anger in Lelystad te huisvesten, maar daarvan is geen gebruik gemaakt. Volgens de gemeente heeft onderwijsinstelling Eduvier zelf gekozen voor een nieuwe locatie op bedrijventerrein Larserpoort.  

De Anger, een school voor speciaal voortgezet onderwijs, valt onder Eduvier. De huidige locatie in het Karveel is te klein geworden. 

Ouders van autistische leerlingen zijn het niet eens met de keuze voor het bedrijventerrein. Zij vinden dat ze veel te laat zijn geïnformeerd en maken zich zorgen over de route en de afstand die de kinderen op de fiets moeten afleggen. Ook vragen zij zich af of ze in aanmerking komen voor leerlingenvervoer.

De gemeente adviseert ouders om zo snel mogelijk het aanvraagformulier leerlingenvervoer in te vullen en op te sturen. Dan kan men op het stadhuis een inventarisatie maken, de kosten in kaart brengen en een vervoerder regelen. "Wij willen niet dat de scholieren van De Anger het kind van de rekening worden,'' aldus de gemeentewoordvoerder.
 

reacties (7)

 • Roel

   

  Schelp is geen eigendom van Eduvier en ook nooit geweest.

  reageer
 • karveelbewoner

   

  Het voormalige gebouw De Schelp aan de overkant van de Anger en naast het voormalig tuincentrum staat grotendeels LEEG ! en is eigendom van Eduvier. Hoezo de gemeente laten opdraaien voor de vervoerskosten ?

  reageer
 • Erik

   

  Als Eduvier, tegen beter weten in, een locatie buiten de bebouwde kom/leefgebied kiest, mogen zij opdraaien voor de kosten van leerlingenvervoer. Dit kan en mag niet op de inwoner van Lelystad verhaalt worden! Dat Eduvier überhaupt nog bestaat....een organisatie zonder enige visie en betrokkenheid. ....

  reageer
 • Frits

   

  Er rijdt toch al een stadsbus naar Larserpoort? Als De Anger zijn lestijden op de bustijden afstemt, is er toch geen probleem?

  reageer
 • wilma

   

  wat een ondoordachte beslissing van Eduvier om een school op een industrieterrein te plaatsen. Zij weten toch als geen ander met wat voor leerlingen ze te maken hebben. Het is levensgevaarlijk voor deze "jong"volwassene om deze route te fietsen. Hopelijk komt er een oplossing. Maar Eduvier heeft de zorgplicht wel nagelaten.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • KC

   

  Dit is te gek voor worden een educatie op een industrieterrein en ver buiten de stad. Nu moet er ook nog leerlingenvervoer worden geregeld, want deze kinderen moeten dan ver fietsen en de op- en afritten van de A6 twee keer per dag passeren. Wie betaald het vervoer? Eduvier zeker niet! De gemeente moet Eduvier verplichten om een plek binnen de stad te zoeken.

  reageer
 • Anoniem

   

  Met andere woorden: niet zo mopperen op de gemeente, aan hun ligt het niet!

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert