Zo'n 20 ondernemers maken bezwaar tegen crematorium

ZEEWOLDE
Zo'n twintig ondernemers hebben bezwaar gemaakt tegen de komst van een crematorium op bedrijventerrein Trekkersveld in Zeewolde. Zij hebben gezamenlijk een bezwaarschrift ingediend tegen de bouwvergunning.

Het bedrijf Grocon uit Hierden mag aan de Baardmeesweg een technisch crematorium bouwen. Dat is een crematorium zonder uitvaartcentrum of urnenmuur.

Op 20 september is er een hoorzitting waar de ondernemers hun bezwaren kunnen toelichten. Zulke hoorzittingen worden meestal in het gemeentehuis gehouden maar vanwege de te verwachten belangstelling zoekt de gemeente een andere locatie. 

reacties (7)

 • Lelystedeling

   

  Tja, vind het wel goed als er iets meer keus is. Je wordt zelfs als je dood bent nog opgelicht als je kijkt naar die prijzen die ze hanteren. Goede marktontwikkeling dus. De uitvaart zelf kan ook gewoon gelijk in een gezelliger omgeving, flexibiliteit ten top! Maar nee, yarden zal wel dwarsliggen

  reageer
 • Jan

   

  Over 5 jaar lees je het op het nieuws crematorium Zeewolde sluit haar deuren wegens gebrek aan belangstelling. Op een industrieterrein hoe komen ze op het idee!!! Iets meer respect mag ook wel. Hoe is het mogelijk dat de gemeente toch toestemming geeft.

  reageer
 • stop

   

  We maken bezwaar omdat dat zo hoort...

  reageer
 • Bert

   

  En hoe luidt dan de motivatie van het bezwaar ? Bezwaar afwijzen en gewoon gaan bouwen.

  reageer
 • Hans K

   

  Wat is de reden er van om dit crematorium te weren? Verhoging uitstoot fijnstof, toename verkeersdrukte? Bijvoorbeeld Crematorium Daelwijk middenin Utrecht draait dag en nacht en alleen overdag een toename van mensen die afscheid nemen. Das hier niet het geval? Wat is het probleem?

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Jan

   

  Laat je niet kisten, alles komt in kannen en kruiken.

  reageer
 • Iede

   

  Sommige mensen wordt het te heet onder de voeten.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert