Mike (11) zag paramotor uit de lucht vallen

ZEEWOLDE
De 11-jarige Mike van de Westeringh heeft het ongeval met de paramotor bij Zeewolde zaterdagmiddag zien gebeuren. Hij woont aan de Winkelweg, waar een weiland mag worden gebruikt om te vliegen met een propellor op de rug.

Mike zag rond 15.00 uur twee paramotors in de lucht. Eén van hen maakte enkele scherpe bewegingen, maar viel plotseling van zo'n 50 meter hoogte uit de lucht. De jongen had direct door dat het om een serieus ongeval ging, vooral toen andere mensen van de paramotorclub zich naar het slachtoffer spoedden.

Mike en zijn oudere broer Nick hadden eerder nog met de clubleden gesproken. Die hadden gezegd dat het vandaag lastig vliegen was, omdat de wind af en toe weg viel. Volgens de broers was dit het laatste weekeinde dat de paramotors aan de Winkelweg zouden vliegen en wilden ze dat na afloop vieren.

De gemeente Zeewolde gaf in maart een vergunning voor paramotors om gebruik te maken van weilanden aan de Wulpweg en Winkelweg. De gemeente zei toen dat dit was toegestaan totdat Lelystad Airport na de uitbreiding in april 2018 open gaat.

reacties (5)

 • Barbara

   

  Wat een belachelijk vragen om een kind daarmee lastig te vallen..Zoek een volwassene op volgend keer..

  reageer
 • mindseye

   

  ik neem aan dat de jongen slachtofferhulp krijgt ,want hij is erg onder de indruk van het gebeuren,wat normaal is.

  reageer
 • Jos

   

  Sterkte jongen, vraag hulp als je straks niet goed kan slapen

  reageer
 • Lelystedeling

   

  Klinkt als wingdip na een stall. Dit in combinatie met geringe hoogte (~150ft) loopt vaak fataal af.

  reageer
 • Piet

   

  Een wingdip met een toestel zonder vleugels is wel heel bijzonder. Zullen we maar gewoon het rapport van de Onderzoeksraad afwachten?

 • Lelystad

   

  Heel veel sterkte voor de nabestaanden. En van zijn vlieger club

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert