Condoleances voor bestuurder paramotor

ZEEWOLDE
Op de facebookpagina van Paramotorteam Vriesair uit het Gelderse Lunteren stromen de condoleances binnen. De man die zaterdag in een weiland bij Zeewolde om het leven kwam bij een paramotorongeluk was lid van deze vereniging. 

Volgens ooggetuigen viel de 20-jarige Ewout de Vries na enkele manoeuvres in de lucht recht naar beneden. Personeel van de traumahelikopter en ambulances waren snel ter plaatse, maar hulp mocht niet meer baten. 

Het onderzoek
Andere paramotor-vliegers ter plekke hebben het ongeval niet zien gebeuren, zegt Frank Moorman van de Koninklijke Nederlandse Vereniging voor Luchtvaart (KNVvL). Daardoor is onduidelijk wat er is misgegaan. Moorman heeft begrepen dat er met de paramotor technisch niets mis was.

Moorman kende Ewout de Vries als een talentvolle vlieger, die het paramotorvliegen goed beheerste. De KNVvL ziet geen aanleiding om nu maatregelen te nemen voor paramotors, maar vindt het van groot belang dat uit onderzoek de toedracht helder wordt.

'Diep ingrijpend'
In kerken in Lunteren en omgeving is vanochtend in de dienst gebeden voor de familie van de omgekomen De Vries, zo meldt Omroep Gelderland. Volgens een kerkganger maakte De Vries deel uit van een groep para-vliegers en ook zijn familie was actief in de sport. 'Diep ingrijpend', noemt de de kerkganger van de Bethelkerk in Wekerom het ongeval.

reacties (0)

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert