SP in actie voor weggeefwinkel

DRONTEN • Ma 1 augustus 2016 | 8:01 • Maandag 1 augustus 2016 | 8:01
Klanten en donateurs van de weggeefwinkel in Dronten gaan samen met de SP actie voeren voor het behoud van deze winkel.

Ze vinden dat de gemeente Dronten te weinig heeft gedaan om een goede plek te vinden voor de spullen van de weggeefwinkel. De initiatiefneemster bewaart de kleding, huisraad en andere spullen nu noodgedwongen in haar eigen huis.

Spullen naar gemeentehuis
Woensdagochtend komt er een actie in het gemeentehuis. Een deel van de opgeslagen spullen wordt daarheen gebracht. Ook krijgt de wethouder symbolisch een cheque van 5.000 euro terug, die hij begin dit jaar aan de initiatiefneemster had gegeven. Het geld van die cheque heeft zij nooit gekregen, omdat ze nog geen geschikte opslagplaats heeft. 

Plek voor voorraad zoeken
De SP en de klanten van de weggeefwinkel willen met de actie de gemeente oproepen om initiatiefneemster Bea Schaap meer te helpen bij het vinden van een plek voor de voorraad van de weggeefwinkel.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel

reacties (10)

 • jan

    Wo 3 augustus 2016 Woensdag 3 augustus 2016

  Ier is vast wel een boeren schuur leeg midden in de polder

  reageer
 • Ikke

    Di 2 augustus 2016 Dinsdag 2 augustus 2016

  Ik zeg goed bezig..hoop dat u de hulp krijgt..wij in hoogeveen hebben ook zo iets opgezet..had ook alles in huis..maar geen geld van de gemeente of wat dan ook gekregen..ons heeft een ondernemer geholpen aan tijdelijke ruimte..

  reageer
 • Gerda

    Di 2 augustus 2016 Dinsdag 2 augustus 2016

  misschien zelf geen locaties afwijzen, en mensen helpen die het daadwerkelijk nodig hebben? Zie regelmatig namen langskomen die langs mijn huis rijden met een boot achter de auto?? En nu niet gaan roepen dat dit niet zo is, heb het met mijn eigen ogen gezien en gelezen.............jammer dat er dan zo makkelijk hulp wordt geboden aan mensen die het al goed hebben............De gemeente heeft al subsidie gegeven , moeten ze alles doen dan?

  reageer
 • Drontenaar

    Di 2 augustus 2016 Dinsdag 2 augustus 2016

  Deze mevrouw heeft nota bene €5000 tot haar beschikking van de gemeente!! Omdat zij een van de inzenders was van het beste idee van Dronten. En dat beste idee moet vervolgens met behulp van dat geldbedrag vorm gaan krijgen. Volgens mij heeft de gemeente al genoeg gedaan en is deze mevrouw meer gebaat bij mensen die haar helpen een geschikte nieuwe locatie te vinden. De SP bijvoorbeeld. Of ondernemers met ruimte of een leegstaand pand. Een school met ruimte over. Een bouwmarkt die een tuinschuurtje kan sponsoren. Er wordt hier bij de verkeerde deur aangeklopt.

  reageer
 • Juvf

    Ma 1 augustus 2016 Maandag 1 augustus 2016

  Meehelpen, constructief, niet rellen. Verantwoordelijkheid bij de persoon zelf neerleggen. In jouw reactie is duidelijk te merken dat je de SP nog niet goed kent. Deze partij doet namelijk niets anders dan hetgeen jij beschrijft...

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Uhm...

    Ma 1 augustus 2016 Maandag 1 augustus 2016

  Dus de initiatiefneemster vindt dat de gemeente te weinig doet om een plek te vinden. Volgens mij is ze een initiatiefneemster om ook initiatief te nemen. Ik begrijp dat ze eisen wil stellen, maar wellicht is dat niet zo handig als ze hulp wil hebben. En de SP, die zou slimmer moeten zijn. Meehelpen zoeken lijkt me constructiever dan rellen. Dat levert juist minder positieve publiciteit op.

  reageer
 • jo

    Ma 1 augustus 2016 Maandag 1 augustus 2016

  In de school?Dat is toch een mooie locatie?In het centrum is niks,want heel veel mensen schamen zich dat ze spullen halen bij een weggeefwinkel,dus een locatie buiten het centrum is beter.

  reageer
 • Peter

    Ma 1 augustus 2016 Maandag 1 augustus 2016

  Dat is toch gewoon via facebook te regelen? Dit wordt ook in Almere en Lelystad zonder locatie en geld geregeld. Zie onder andere: schenkhoek0320.

  reageer
 • Henk

    Ma 1 augustus 2016 Maandag 1 augustus 2016

  Ze kon gebruik maken van de oude locatie van speelotheek dronten maar wilde zelf niet.

  reageer
 • drontense

    Ma 1 augustus 2016 Maandag 1 augustus 2016

  Misschien is de ruimte aan de lancasterdreef waar voorheen st. onderdak zat een geschikte plek om te vestigen? Is niet afgelegen en bereikbaar voor iedereen. Ook voor de mensen die slecht ter been zijn. Een andere optie in het winkelcentrum, in het hoekje van de hobby winkel en toko.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert