Buurthuis bij AZC in gesprek over nieuwe plek

ALMERE
Het lijkt erop dat buurthuis Akwaaba, vlakbij het asielzoekerscentrum in Almere, ook na september door kan gaan met haar activiteiten. Twee weken geleden sloeg de stichting achter het buurthuis alarm omdat het per 1 september haar huidige pand moet verlaten.

Met de gemeente Almere wordt nu gesproken over de plaatsing van portocabins. Deze moeten op een leeg veld vlakbij het azc en de busbaan komen.

Een nieuwe plek in de buurt van het asielzoekerscentrum is iets waar Akwaaba erg op hoopt. "Als mensen in psychische nood hier niet meer terecht kunnen, kan dat voor hen tot een crisis leiden. Dat willen we absoluut voorkomen." zei één van de initiatiefnemers van het buurthuis eerder.

reacties (4)

 • Jolanda

   

  En wij dan????? Ook bij ons komen mensen in psychische nood maar die kunnen gewoon op de wachtlijst!!!!!!!!! Tegenwoordig is alles omgedraaid.

  reageer
 • Jop

   

  Subsidie stoppen en het probleem lost vanzelf op.

  reageer
 • jo jo

   

  Ik weet nog wel een plek. Een plek hier ver, ver vandaan.

  reageer
 • Vdbraak

   

  Psychische nood? Sinds wanneer beschikt het buurthuis over psychiaters, psychologen en crisisteam? Een buurthuis is een buurthuis, niet meer en niet minder. Schoenmaker blijf bij je leest en doe je niet mooier voor dan je bent.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert