Werkzaamheden Vogelweg bijna klaar

ZEEWOLDE
De werkzaamheden aan de Vogelweg in Zeewolde zijn bijna afgerond. De weg is opnieuw geasfalteerd en de witte lijnen zijn op de weg aangebracht. Volgens een woordvoerder van de provincie is het werk vlotter gegaan dan verwacht.

De weg gaat naar verwachting begin volgende week weer open. Volgens de planning zou dat pas op 12 augustus gebeuren. Een woordvoerder van de provincie zegt dat er nu aan de bermen wordt gewerkt. 

De weg door het buitengebied van Zeewolde werd jaren geplaagd door verzakkingen. Bij het opnieuw asfalteren zijn daarom funderingsmatten aangelegd. Deze matten moeten de komende 15 jaar er voor zorgen dat er geen golven en scheuren in de weg komen. 


  

reacties (7)

 • Rob

   

  Lees een hoop onzin reacties van mensen die denken te kunnen motiveren waarom die Vogelweg dubbele baanvakken moeten krijgen. Het is gewoon een weg voor lokaal verkeer aldaar die door velen is omgedoopt tot sluiproute waar die weg helemaal niet voor bedoeld is. Kortom weg in de spitsuren moeten bestempelt gaan worden alleen voor bestemmingsverkeer. Gewoon omrijden dus via de Gooiseweg of rijden via de parallel A6. Waarvoor die bedoeld zijn. Nu is de weg gerenoveerd en bij ongewijzigd beleid is die weg zo weer naar de knoppen.

  reageer
 • JanB

   

  Ze gebruiken het argument dat de grond er al voor is gereserveerd, de plannen er al vanaf het begin van de polder lagen en/of dat het geld er voor is. Zonder bewijzen te leveren en ze gaan er voor het gemak aan voorbij dat plannen op zulke lange termijn ook nog eens gewijzigd kunnen worden. Zo is de hele inrichting van de polders ondertussen al op vele fronten aangepast, maar de plannen moeten alleen aan hun zienswijze worden aangepast, lokale belangen tellen niet. Zo is er in het verleden ook al regelmatig aangeschopt tegen het landbouwverkeer op de Vogelweg omdat dat het overige verkeer zou belemmeren. En ja, ook ik maak dus wel eens gebruik van de Vogelweg maar pas me gewoon aan het overige verkeer.

 • ANtje HA540814

   

  Kunnen we nu vrijdag of maandag rijden?

  reageer
 • Kees

   

  Kan iedereen weer 120 gaan rijden ipv 80, die verzakte weg was prima hield iedereen zich aan de snelheid

  reageer
 • Koos

   

  Op de oude weg reden de mensen met een fatsoenlijke auto al 120 en voor die muggenbultjes bij de kruispunten hoefde je ook niet te remmen. Het is nu echt een racebaan geworden.

 • De ingenieur

   

  Nu de tweede rijbaan nog. Ruimte genoeg, hoe moeilijk kan het zijn om in ieder geval van de A27 tot de afslag Zeewolde 2x2 te maken?

  reageer
 • Zeewoldenaar. (nee, niet die...)

   

  Gelieve de cijfers te geven die aantonen dat verdubbeling een noodzaak is. Anders, gelieve uw ongefundeerde mening voor u te houden. Dank u wel.

 • Rob

   

  Opmerking van helemaal niks meneer de ingenieur, de Gooiseweg staat op de nominatie om helemaal 4 baans doorgetrokken te worden tot aan de Stichtsebrug. Beter is om juist de Vogelweg verkeersluw te maken ipv deze te gebruiken als sluiproute met veel wegpiraten erop die daar racen of hun leven ervan af hangt.

 • De gewone arbeider

   

  En ga jij dat eventjes betalen zeker? Want met alleen genoeg ruimte ben je er nog niet of denk je soms van wel??

 • Bert

   

  Vd Lee heeft hard gewerkt. Kunnen vele andere bedrijven een voorbeeld asn nemen. Petje af voor vd lee.

  reageer
 • Hans K

   

  Eerder klaar is eerder de factuur insturen. Ben benieuwd of de weg langer goed blijft.

 • laat alle reacties zien
 • Bromsnor

   

  Mooi dat het goed gaat. Volgende week loopt tot de 12e augustus. Wat is de winst? Gaat de weg maandag open?

  reageer
 • KC

   

  Mooi stukje werk van de provincie Flevoland.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert