Nog geen schot in subsidie voor zwemles

ALMERE
Het overleg tussen de gemeente Almere en de Stichting Jeugd in Beweging over subsidie voor zwemlessen maandagochtend heeft nog niets opgeleverd.

De stichting biedt gezinnen met een laag inkomen goedkope zwemlessen. Eind december vorig jaar stopten de lessen, na een geschil tussen de stichting en de aanbieder van de zwemlessen. De gemeente Almere heeft onlangs de subsidieaanvraag van 70.000 euro voor dit jaar afgewezen. Er staan nu zo'n duizend kinderen op de wachtlijst.

Bureaucratisch
De stichting heeft formeel bezwaar aangetekend tegen het besluit van de gemeente. Volgens bestuurslid Michael Viehoff is de weigering gebaseerd op bureaucratische gronden en niet op inhoudelijke. Het overleg met de gemeente was volgens Viehoff constructief. Hij zegt goede hoop te houden dat hij er met de gemeente alsnog uitkomt.

Het CDA heeft inmiddels schriftelijke vragen gesteld over de wachtlijst voor de zwemlessen. 

reacties (11)

 • anoniem

   

  ze moeten het bestuur van s ji b een schop onder hun kont geven en een nieuw bestuur er in zetten dan gaat het een stuk beter met s j i b dit is al de 2e zwembad die benadeeld word eerst optisport en nu van renen

  reageer
 • Willem D

   

  Voor mensen met een laag inkomen dus alle mensen uit africa en niet voor Nederlanders

  reageer
 • .\/\/.

   

  Vroeger leerde je in 6 weken goed zwemmen van een strenge badmeester. Tegenwoordig duurt het minstens een jaar, en gaat het gepaard met een heel circus aan diplomaatjes. De schaarste in de markt wordt door de zweminstructeurs doeltreffend uitgemolken.

  reageer
 • Ireen

   

  Wat kost het en waarvan moet het betaald worden? Wat moeten We publiek laten of verhogen We de belasting? Let op dit zijn structurele uitgaven (elk jaar weer), het noemen van de floriade heeft geen zo'n, want dat is een eenmalige uitgave.

  reageer
 • Ed Molenaar

   

  Degenen die subsidie/financiële hulp nodig hebben, zijn vaak werkloos. Op veel plekken is hulp nodig. Waarom niet die su bsidie verdienen door zelf ook te helpen?

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Ellen

   

  Schoolzwemmen hoort bij nederland. Dit zou uit een pot moeten...dit helpt verdrinken voorkomen. Zomdat zwemmen leren voor iedereen beschikbaar is..voor En rijk En minder draagkrachtigen.

  reageer
 • John1967

   

  Sinds wanneer kan je gewoon zelf je kinderen niet leren zwemmen.

  reageer
 • Havenaar

   

  Ten eerste kunnen niet alle ouders zwemmen. Ten tweede kost ook dat veel geld (zwembadbezoeken zijn niet giedkoop) en ten derde, belangrijkste, kunnen lang niet alle ouders hun kinderen dit op de juiste manier aanleren. Zwemles geven is een vak. Ja, ik ben heel erg voor deze subsidie, het is van levensbelang in een waterrijke stad als Almere te kunnen zwemmen. Natuurlijk is het vervelend als je net buiten de boot valt, maar dat geldt voor alle regelingen op welk gebied dan ook, er us ergens een grens.

 • Faerie

   

  .X. Kinderen hebben toch ook fietsexamens op school? Ik mag aannemen dat ze daar ook verkeersles bij krijgen. Maar misschien is het net zo uitgekleed en moet het weer terug naar zoals vroeger echt wekelijks verkeersles.

  reageer
 • Hans49

   

  Goedkope zwemles: prima! Maar dan wel voor alle kinderen en niet wéér voor de zoveelste keer alleen voor een specifieke doelgroep.

  reageer
 • Havenaar

   

  Ja, liever voor alle kinderen, via schoolzwemmen het makkelijkst te realiseren. Maar als daar geen geld voor is dan graag subsidie voor ouders die hun kinderen wegens financiële redenen niet naar zwemles kunnen laten gaan.

 • Faerie

   

  Wat is dat voor iets debiels? Gemeente Almere, ga je schamen! Zeker na de verdrinking van dat meisje onlangs! Er loopt ook al een petitie om schoolzwemmen weer terug te krijgen. Misschien is dat een optie? Maar niks aanbieden voor de vele arme gezinnen in Almere kan echt niet! Zwemmen is in Nederland eigenlijk een basisvaardigheid die eigenlijk gewoon op school thuis hoort!

  reageer
 • .X.

   

  In plaats van schoolzwemmen heb ik liever dat de kinderen verkeersles krijgen en leren op een goede en veilige manier aan het drukke verkeer deel te nemen. Daar hebben ze veel meer aan dan aan zwemvaardigheid.

 • Loppert Losdrup

   

  De zoveelste subsidie voor mensen met lage inkomens. Als je alle subsidies voor deze categorie bij elkaar optelt, dan schieten zo Jan Modaal in inkomen ruimschoots voorbij.

  reageer
 • .\/\/.

   

  Ah, het is de kift.

 • Jeroen

   

  Zal ik je een verrassing verklappen. Dat is al het geval. Wanneer je net te veel verdient dan de inkomensgrens behoor je tot de laagste verdieners van de samenleving.

 • Niek

   

  Daar sluit ik volledig bij aan.

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert