De kunst van het kegelmaken

ALMERE
Feloranje gekleurde handvatten, glitterrandjes en bollen in neonkleuren; tijdens het Europees Jongleerfestival in Almere vliegen alle soorten jongleerkegels door de lucht. Zo'n kegel koop je niet zomaar in de winkel, je moet ervoor naar een heuse kegelmaker. 

De kegels op het Jongleerfestival worden gemaakt en gerepareerd door Henry's. Dit Duitse bedrijf is één van de zes kegelmakers ter wereld. De mannen van Henry's begonnen hun zaak in de jaren negentig, toen ze zelf op zoek waren naar goede jongleerspullen. Bij gebrek aan beter gingen ze zelf aan de slag en ontwikkelden hun eigen lijn. 

Hoe wordt een kegel gemaakt?
Een kegel wordt gemaakt van een stok van essenhout. Daarop wordt een plastic bol bevestigd. Aan de onderkant komt het plastic handvat. Alle onderdelen zijn beschikbaar in verschillende kleuren. De onderdelen wegen samen precies 218 gram; het standaard gewicht van een professionele jongleerkegel.

Henry's is aanwezig met een winkeltje op het Europees Jongleerfestival. Jongleurs kunnen er de hele week terecht voor hun jongleerballen, hoepels, eenwielers en handgemaakte kegels.

reacties (0)

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert