Reddingsbrigade blijft zonder subsidie

DRONTEN
Burgemeester Aat de Jonge van Dronten ziet geen aanleiding om weer subsidie te gaan geven aan de Reddingsbrigade Veluwemeer. De subsidie is een paar jaar geleden gestopt.

De vrijwilligers van de Reddingsbrigade zeggen dat het niet vol te houden is om dag en nacht paraat te zijn. Voortaan zijn ze alleen actief op zaterdag en zondag. Ook steken de vrijwilligers veel eigen geld in de boten en de benzine.

Volgens burgemeester De Jonge is het een jaarlijks terugkerend verhaal van de vrijwilligers. Hij vindt dat er ook zonder de reddingsbrigade genoeg toezicht op het water is, van onder meer de brandweer en de kustwacht.

reacties (12)

 • Jolanda

   

  Die snapt er niets van. Zo belangrijk. En deze vrijwilligers verdienen een dikke pluim.

  reageer
 • ViKing79

   

  Aadje snapt niks van regio netwerken. Samen met Elburg, Harderwijk, Nunspeet en Zeewolde moet die in gesprek en zorgen dat er subsidie los komt. Het gaat tenslotte al deze gemeenten aan. Maar ja, "nee" roepen is makkelijker voor Aadje

  reageer
 • Jop

   

  Aat stopt liever zijn geld in vluchtelingenwerk en polenhotels dan te zorgen voor veiligheid op het water. Deze man wil blijkbaar eerst ongelukken zien zodat de noodzaak wordt aangetoond. Echt geen goede keuze.

  reageer
 • Patagonie

   

  Als er iets gebeurd en de rest is niet op tijd .Neemt onze burgervader dan ook zijn verantwoordelijkheid? Of wordt het dan weer naar anderen wijzen als schuldige.

  reageer
 • Willem D

   

  De burgervader krijg zijn zin niet dus gaat hij de rest pesten

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Ron

   

  De Raad heeft dat al jaren geleden besloten. Niet Aat.

  reageer
 • Schandelijk!

   

  Dergelijke mensen die hulp bieden zouden op een voetstuk geplaatst moeten worden.Het bizarre is dat we steeds meer op het hulpverleningsgebied manipulatie zien van z.g.n. leidinggevenden. Gevolg is dat typisch de vrijwillige brandweer een verslechtering op dit gebied laat zien,vrijwilligers haken af. Landelijk blijkt men de bezetting niet overal rond te krijgen op het gebied van duikers en hulpverlening op het water. Een slecht signaal van de overheid?

  reageer
 • Jan

   

  De moet er eerst een van de provincie of gemeente in nood komen dan zal je zien dat men wel subsidie kan krijgen.

  reageer
 • Pieter

   

  Laten ze de subsidie gelden die vrij zijn gemaakt voor de lokale omroep aan de reddingsbrigade geven. Dat geld heeft immers geen bestemming nu

  reageer
 • .\/\/.

   

  Zo werkt dat niet, en dat weet je ook wel.

 • Sn

   

  De brandweer vaart alleen uit bij meldingen en is niet preventief aanwezig (dus lange opkomsttijd), de kustwacht heeft het druk genoeg met de kust en houdt nauwelijks toezicht op het water. De KNRM Elburg heeft ook even nodig om het veluwemeer over te steken. Ik ben benieuwd of Aad ook met cijfers kan komen over tijden van de brandweer en van de kustwacht.

  reageer
 • Frank

   

  Tsja aat,je heb niet veel met de mensen dat weet ik wel.. Maar je verkiest mooie parkeerplaatsen boven mensenlevens., Natuurlijk is het een terugkerend verhaal,het is al jaren niet goed geregeld. Ben je soms nog boos over die keer dat je mee mocht met die jongens..? Koste je 2 voortanden toch? Doe niet zo flauw joh,laat je niet zo kennen.

  reageer
 • wimjc

   

  Bijzonder vreemd al deze zogenaamde reddingsbrigades in de polder. In Almere moest de reddingsbrigade ook al zelf gered worden en nu weer in Dronten. Het wordt tijd dat deze clubjes verboden worden en dat de watersporters alleen van professionele hulp afhankelijk zijn.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert