Woonwagenfestival in Zeewolde begonnen

ZEEWOLDE
Op kampeerterrein De Banken in Zeewolde is de tweede editie van het Woonwagenfestival begonnen. Het festival wordt georganiseerd door de Vereniging Behoud Woonwagencultuur. Tijdens het vierdaagse evenement maken bezoekers kennis met het leven in een woonwagenkamp.

Rond de zeventig wagens staan opgesteld op het kampeerterrein. Er zijn onder meer woonwagens van zo'n zestig jaar oud te zien. Bezoekers kunnen de wagens van dichtbij bewonderen. 

Ook zijn er optredens van Sinti-bands en zangers uit het woonwagencircuit. Verder is er eten en drinken en zijn er tal van activiteiten voor kinderen.

reacties (14)

 • Diana

   

  Ik wil hier toch eventjes op reageren. Voor al de zeurders we hebben heel veel campinggasten gesproken die zeiden dat de muziek NIET te hard was. Daarbij hadden we n vergunning van 80 dcb. Veel campingmensen vonden de campings oersaai en waren harstikke blij dat wij er waren en ze plezier konden maken ipv tussen al die dooie mensen op de camping te zitten. (sorry maar zijn hun eigen woorden) Ovér de niet gastvrije ontvangst zeg ik maar 1 ding. Dat is 1 klacht tussen de honderden positieve berichten dus lijkt me eigenlijk heel sterk. Live radio oranje tot in de nacht? 11 uur ging netjes de muziek uit op het festival. En klagen over geluidsoverlast? Er was een dropping vd camping savonds laat en de kinderen waren bezig met rotjes. Toen was ons geluid al uit en wij hebben daar ook kinderen. Moeten wij dan ook gelijk de politie of de campingeigenaar gaan lopen lastig vallen? Wij hebben zoveel mogelijk rekening gehouden met de omgeving. Maar als er mensen uit de dorpen rondom de banken al komen om de gezelligheid met ons te meemaken dan doen we blijkbaar iets goed. Maar goed wij zijn het gewend dat er over ons geklaagd word. Jammer dat jullie zelf niet langs zijn geweest. Leef en laat leven.

  reageer
 • Maak niet uit

   

  Nou heb super genoten alle dagen en was echt gezellig is het al weer volgend jaar? Haha

  reageer
 • Kim

   

  Je heb altijd mensen die zeuren die hebben geen leven het was supper en 23:00 was de muziek al stil. En ja had je er las van moet je een hutje op de hei nemen daar heb je genoeg stilte

  reageer
 • Kels

   

  Ik sta ook op rcn! Vind het super gezellige muziek en ze stoppen netjes om 11 uur. Heb al meerdere positieve reacties gehoord. Zo stond ik gister samen met een paar dames gezellig met een muziekje af te wassen. 😉 mensen stop met zeuren het was maar voor een aantal dagen.

  reageer
 • Jeroen

   

  Nou, ook hier in het dorp is al voor de zoveelste avond die muziek te horen. En dan roepen dat je je vingers in je oren moet doen of in een klooster moet gaan wonen slaat helemaal nergens op. RESPECT daar draait het om, ieder welopgevoed mens heeft geleerd dat je geen overlast veroorzaakt. Dan moet het verhaal niet omgedraaid worden dat degene die jouw harde muziek als overlast zien maar in een klooster moeten gaan wonen o.i.d. GEWOON JE MUZIEK MINDER HARD ZETTEN!!!

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Corientje

   

  Wij staan ook op de camping ernaast en wij vinden het gezellig!!!de muziek hoor je vanaf een uurtje of 1700-1800 en om 2300 uur afgelopen. Ook wij zijn maandagavond even wezen buurten en wisten niet wat het was en werden netjes toegesproken. Er is al genoeg ellende in de wereld!!!hou toch op met zeuren!!! Voor de mensen die nog gaan en er zijn,veel plezier nog!!! Voor de mensen die rust willen,voor en na die tijd stilte genoeg of ga het klooster in🙈

  reageer
 • Jur

   

  Jammer dat mensen toch zo moeilijk moeten doen. Laat de medemens in zijn waarde kun je dat niet reageer dan niet!!!

  reageer
 • Jur

   

  Heb respect voor een andere cultuur. Is een keer in het jaar

  reageer
 • Jur

   

  Rcn is een christelijke organisatie en die hebben toch staan in de bijbel heb u naaste lief! Gun u medemens ook zijn plezier en laat deze mensen genieten van deze en hun cultuur! Dan ten tweede had u camping eigenaar u moeten informeren!

  reageer
 • Maaike

   

  Dachten lekker rustig op de camping te kunnen staan, maar hebben al drie dagen last van de rotherrie die wordt gedraaid. Het gaat tot s avonds laat door, terwijl wij hier met een klein kind staan die niet kan slapen door de herrie. Snap niet dat het geluid zo hard moet staan en dat ze dit naast een camping doen.

  reageer
 • Jan jansen

   

  Dan ga jij lekker met je vingers in je oren zitten. Aan het andere kant van het bos mischien .

  reageer
 • Cynthia

   

  Jammer, we werden niet gastvrij ontvangen. We zijn met een groepje campinggasten op de muziek af gekomen. Tot 3x toe zijn we erop gewezen dat de banken bezet waren als we even wilden gaan zitten. Moest vrijgehouden worden. Niemand nam de moeite om op te schuiven of tot een gezellig praatje. Nee niet leuk. En geen goede indruk gekregen.

  reageer
 • Dre

   

  Heel gezellig als je voor je vakantie op de rcn staat, van begin in de middag tot in de nacht live radio oranje. Af en toe zo vals als het maar kan... En dat 4 dagen lang... Hopeloos....... En dat in een natuur stilte gebied.

  reageer
 • Nieuwslezer12

   

  Gezellig'

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert