Jongleerfestival zet muziek eerder uit na klachten

ALMERE
Het Europees Jongleerfestival dat deze week wordt gehouden in Almere Poort zet vanaf vandaag de muziek op het festivalterrein eerder uit. Dit nadat verschillende omwonenden bij de gemeente hebben geklaagd over geluidsoverlast. 

De gemeente Almere laat weten dat het festival een vergunning heeft om tot 03:00 uur ‘s nachts versterkte muziek te gebruiken. Naar aanleiding van de klachten heeft de organisatie besloten de muziek om 01:00 uur al uit te zetten.

Het Jongleerfestival met zo'n 5.000 internationale deelnemers duurt nog tot en met zondag.  

 

reacties (19)

 • adv

   

  Ja, je wekker zal naar afgaan om 5 uur voor je werk.

  reageer
 • Ik wil kunnen slapen

   

  Prima allemaal en ik gun iedereen zijn ding, maar niet midden in de nacht😡😡😡 Ik werk en mijn wekker gaar om 06.00 uur af. Kan dit allemaal niet op een redelijke tijd en muziek redelijke volume? Ik woon in litaratuur wijk en stuiter mee op de beat. Dit kan toch nooi goed zijn voor je oren??? Iig hun keuze maar ik kies voor mijn nachtelijke rust!!! 😴😴😴 Gemeente ambtenaren ban Almere, leuk dat jullie je best doen maar denk even goed na en ook aan de rest van de inwoners. Het bevalt me prima hier in Almere en een hutje op de hei kan ik niet betalen, anders was ik daar zeker gaan wonen..... Maar misschien is een idee om op die hei waar meneer het over had verder te gaan met het Eeuropees Jongeerfestival. Dan is iedereen tevreden 🍀 Hopelijk val ik in slaap 💤💤

  reageer
 • Bas

   

  Wat een gemekker weer! Paar dagen per jaar muziek en meteen zeuren. Ik vindt t aanstellerij! Ga in een hut op de hei wonen en zeur niet zo! En woon je niet in een hut op de hei, gun elkaar dan wat. Gegroet, Bas uit Poort!

  reageer
 • .\/\/. (de èchte)

   

  Zo te zien heb je alles wat je hartje begeert. Er ontbreekt alleen nog een eigen pseudoniem zo te zien. Gelukkig is het gratis en niet moeilijk. Doe je best!

  reageer
 • .\/\/.

   

  Wij doen namelijk op het gemeentehuis ons stinkende best om Almere op te fleuren. Een beetje muziek hoort daarbij. Helaas klagen mensen snel. Ik ben bewust in een wijk gaan wonen waar geen evenementen gehouden worden. Ook heb ik een vrijstaande villa, dus ook minder last van geluid van buren. Het zijn keuzes die je moet maken.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • An

   

  Zo ver in de omtrek te horen, en dat terwijl de wekker om half 6 gaat. Ach het kan in Almere. 😁

  reageer
 • .\/\/.

   

  Alles beter dan die nep-jordanese meuk.

  reageer
 • Hendrik...

   

  Ik dacht dat een vergunning voor het draaien van versterkte muziek ook een clausule bevat voor het aantal decibellen dat geproduceerd mag worden. Dan zou het toch makkelijk zijn om dat getal aan te passen en bij te stellen naar beneden?

  reageer
 • Henk

   

  Het jongleerfestival heeft zelfs het NOS 8 uur journaal gehaald met en heus eigen item. Het is natuurlijk komkommertijd maar toch..... Zag er gezellig uit en massaal bezocht door 5000 deelnemers. Gelukkig kunnen dit soort evenementen nog in Almere en geklaagd wordt er altijd wel.

  reageer
 • Almeerder

   

  Goede zaak dat de organisatie zelf ingrijpt. Bij het afgeven van de vergunning heeft de gemeente de geluidsoverlast niet goed ingeschat. Terecht dat de bewoners klagen. Volgende keer moet de gemeente hier rekening mee houden.

  reageer
 • Sven

   

  Dan nog was de vergunning waarschijnlijk achteraf aangepast...

  reageer
 • jeroen

   

  Het lijkt me dat elke aanvraag tot vergunning wordt gepubliceerd in huis-aan-huis blad, wellicht volgende keer toch eens heel goed lezen ???

  reageer
 • Boels

   

  De gemeente Almere is nu eenmaal stokdoof; luistert niet naar de burgers.

  reageer
 • WimLely

   

  Dat je uberhaupt zo'n setje hippies naar een stad haalt.

  reageer
 • RM

   

  Misschien heeft er iemand niet goed gelezen tijdens de beoordeling van het verzoek en dacht diegene dat het om 3 uur 's middags ging.

  reageer
 • Jerry

   

  3 Uur is inderdaad wel wat erg laat, maar ik moet 's ochtends vroeg op dus ik vind 1 uur ook nog knap laat. Gelukkig woon ik niet naast een evenementen locatie waar je dit meerdere keren per jaar kan gaan verwachtten.

  reageer
 • Lely

   

  Netjes, ze hebben tenslotte een vergunning

  reageer
 • Flevoburger

   

  In het weekend is 3 uur al erg laat maar ok. Op een doordeweekse dag met omwonenden in de buurt is gewoon dom. Los van de inhoud is het wel erg zorgelijk dat er binnen de gemeente op "dit niveau" wordt gehandeld. Fijn dat de organisatie van dit festival ondanks een aanwezige vergunning eerder stopt / rekening houdt met....

  reageer
 • RM

   

  Verbaasd mij uberhaupt dat de gemeente hier een vergunning voor heeft gegeven. Zijn gewoon doordeweekse dagen waarop (neem ik aan) veel mensen de dag daarop weer vroeg naar werk moeten. Dan ga je toch niet zo dicht bij de woningen buiten harde muziek afspelen tot drie uur 's nachts.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert