Geen vertrouwen in zwemles van Jeugd in Beweging

ALMERE
De gemeente Almere blijft bij de afwijzing van de subsidieaanvraag van de Stichting Jeugd in Beweging, die goedkope zwemlessen aanbiedt aan gezinnen met een laag inkomen. Ze laat weten er geen vertrouwen meer in te hebben dat de stichting de voortzetting van de zwemlessen kan waarborgen. 

Geschil
Eind vorig jaar stopten de zwemlessen na een geschil tussen de stichting en de zwemaanbieder. De gemeente vorderde de subsidie van 2015 terug en wilde voor een nieuwe subsidieaanvraag, van 70.000 euro, eerst een onderbouwd plan zien. Dat plan is er volgens de gemeente nog steeds niet. Almere stelt het bedrag nu beschikbaar voor andere organisaties die goedkope zwemlessen willen aanbieden. 

'Verdronken meisje op wachtlijst'
Twee weken geleden verdronk in Almere een 10-jarig meisje, zij stond volgens de stichting op de wachtlijst voor de goedkopere zwemlessen. De stichting hoopte maandag in een overleg de gemeente alsnog te overtuigen van de noodzaak van de subsidie. Dat is niet gelukt.

Volgens bestuurslid Michael Viehoff wordt de stichting al jaren tegengewerkt door de gemeente, sinds de stichting een rechtszaak won over een andere subsidie. Ook zegt hij wel degelijk de gevraagde plannen en documenten te hebben aangeleverd. Er loopt nog een bezwaarprocedure tegen de weigering van de subsidie. Viehoff buigt zich met een advocaat over nadere juridische stappen..

 

reacties (6)

 • Nico

   

  Welke ouder leert zijn kinderen nog zelf zwemmen?

  reageer
 • .\/\/.

   

  Welke ouder kan dat nog?

 • Opa Rob

   

  Wat is er gebeurd met het schoolzwemmen? Vroeger was er schoolzwemmen, de hele klas ( 8 tot 10 jaar ) ging verplicht leren zwemmen. Kan dat niet meer? Of moet het geld dat dit kost naar zoiets als de floriade ?

  reageer
 • Olbert Operthuif

   

  Het schoolzwemmen is in de negentiger jaren door de meeste gemeenten afgeschaft. Alleen voor bepaalde groepen in het speciaal onderwijs is het schoolzwemmen er nog. Als ouder ben je er nu zelf verantwoordelijk voor dat je kinderen een zwemdiploma halen. Maar ja, je zult maar moeten kiezen tussen een vakantie in Mallorca of zwemles voor je kind ...............

 • Kees

   

  Daar gaan we weer. Floriade is eenmalig geld, wat jij wilt is structureel geld. Onzinnige vergelijking. Waarom is zwemles een overheidstaak? Leren fietsen en lopen is dat ook niet.

 • Loes

   

  Idd vreselijk om dit over de rug van dat meisje te doen, mijn 4 kinderen moesten allemaal eerst hun zwemdiploma halen en dan pas op een (sport)club, het is ook een kwestie van prioriteiten stellen

  reageer
 • Kees

   

  Helemaal mee eens. Wel het 10 jarig meisje noemen en niet de problemen met het zwembad met de gemeente geeft aan hoe ze in de wedstrijd zitten. Doen ze pas als ze weerwoord krijgen. Zeer bedenkelijk en laag bij de grond.

 • Ted

   

  Ja idd vreselijk.

  reageer
 • marijke

   

  Laat de gemeente gewoon in zee gaan met almeerse reddings brigade. Geven prima les voor heel weinig.

  reageer
 • RB

   

  Die krijgen al €54K

 • laat alle reacties zien
 • wimlely

   

  Wat enorm naar om over de rug van een verdronken meisje proberen je centen binnen te halen.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert