Oempa Loempa Festival gaat niet door

ALMERE • Di 2 augustus 2016 | 15:01 • Dinsdag 2 augustus 2016 | 15:01
De eerste editie van het Oempa Loempa Hippies Festival in Almere gaat niet door. Organisatrice Helma Atsma heeft het evenement afgeblazen. Het festival, met onder meer buikdansen, mantrazingen, spiritualiteit en wellness, zou op 3 en 4 september plaatsvinden op het Almeerderstrand. 

Volgens Atsma kwam de vergunning niet op tijd rond. In april was alles bijna in orde, totdat een nieuwe ambtenaar de aanvraag opnieuw ging behandelen. Dat leverde alsnog een afwijzing op vanwege het geluid.

Geluidsdragend evenement
Een woordvoerder van de gemeente laat weten dat er op het Almeerderstrand drie keer per jaar een zogenoemd geluidsdragend evenement mag worden georganiseerd. Atsma moest aantonen dat haar evenement niet geluidsdragend was en dat is niet gelukt, aldus de woordvoerder.

De organisatrice wil niet zeggen hoeveel kaarten er al waren verkocht voor het Oempa Loempa Hippies Festival. Wel krijgt iedereen zijn geld terug. Atsma heeft inmiddels in een andere gemeente in Flevoland een vergunning voor volgend jaar aangevraagd. 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel