Oempa Loempa Festival gaat niet door

ALMERE
De eerste editie van het Oempa Loempa Hippies Festival in Almere gaat niet door. Organisatrice Helma Atsma heeft het evenement afgeblazen. Het festival, met onder meer buikdansen, mantrazingen, spiritualiteit en wellness, zou op 3 en 4 september plaatsvinden op het Almeerderstrand. 

Volgens Atsma kwam de vergunning niet op tijd rond. In april was alles bijna in orde, totdat een nieuwe ambtenaar de aanvraag opnieuw ging behandelen. Dat leverde alsnog een afwijzing op vanwege het geluid.

Geluidsdragend evenement
Een woordvoerder van de gemeente laat weten dat er op het Almeerderstrand drie keer per jaar een zogenoemd geluidsdragend evenement mag worden georganiseerd. Atsma moest aantonen dat haar evenement niet geluidsdragend was en dat is niet gelukt, aldus de woordvoerder.

De organisatrice wil niet zeggen hoeveel kaarten er al waren verkocht voor het Oempa Loempa Hippies Festival. Wel krijgt iedereen zijn geld terug. Atsma heeft inmiddels in een andere gemeente in Flevoland een vergunning voor volgend jaar aangevraagd. 

reacties (4)

 • Sjors

   

  Het kan in Almere toch? O nee het kan toch weer niet in almere

  reageer
 • Jannus Jammerkluis

   

  Wat ontzettend jammer. Dit zal heel veel Almeerders pijn in het hart doen en tot slapeloze nachten leiden. Hopelijk weet de Almeerse samenleving een weg te vinden om dit een plekje te kunnen geven.

  reageer
 • fred

   

  alle 12 mensen kregen hun geld terug

  reageer
 • Eli

   

  Aaaah wat ontzettend jammer! Ik keek ernaar uit!

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert