Serie: Water met kristallicht voor betere groenten

ALMERE • Wo 3 augustus 2016 | 14:46 • Woensdag 3 augustus 2016 | 14:46
"De kas in Almere is de enige in de wereld die op deze manier werkt", zegt René Verstraeten van Efibia in Almere. De groenten van deze tuinder worden niet besproeid met regenwater of kraanwater, maar met Efibia-water: water dat is behandeld met kristallen. 

Efibia-water is één van de streekproducten waaraan Omroep Flevoland deze week aandacht besteedt. Om te begrijpen hoe Efibia-water precies wordt gemaakt, heb je volgens Verstraeten 'universitaire studies scheikunde, natuurkunde en biologie' nodig.

Bewegende atomen
In het kort komt de theorie er op neer dat het licht er via de kristallen voor zorgt dat atomen in het water op een bepaalde manier gaan bewegen. Door het behandelde water op de plant te sproeien, zou die meer energie ontvangen en anders groeien dan met ongehandeld water.

Wetenschappelijk bewezen is het allerminst, maar de bedenkers van Efibia zeggen dat de groenten door dit proces meer energie bevatten en langer houdbaar zijn.
 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel