Kans op verhuizing ultralights naar Harderwijk klein

LELYSTAD
De kans is klein dat het bedrijf Zelf Vliegen uit Lelystad verhuist naar Harderwijk. Ondernemer Eddy Driessen wil daar graag een vliegveld voor ultralight vliegtuigjes beginnen, maar de gemeente Harderwijk heeft hem laten weten dat dat waarschijnlijk niet kan.

Driessen mag wel een ondernemingsplan maken, maar de plek waar hij zich in Harderwijk wil vestigen is een beschermd natuurgebied.

Zelf Vliegen moet weg van de huidige locatie in Lelystad omdat daar de terminal voor het nieuwe Lelystad Airport komt.

reacties (5)

 • Mike Wanders

   

  Zelf Vliegen moet niet weg omdat 'daar de nieuwe terminal komt'; ze moeten weg omdat 'men' besloten heeft dat microlights en groot verkeer niet op één vliegveld samen kunnen (waarbij voor het gemak even wordt vergeten dat dat op hónderden velden in de hele wereld wel schijnt te kunnen . .)

  reageer
 • Bas

   

  Ik begrijp dat ze het stoer vinden om liever op de luchthaven Lelystad te blijven samen met alle Airbussen en Boeing's, maar die vlieger gaat niet op...

 • De Vries

   

  Terecht, in de NOP is er al een en anders maar naar Drachten. Geen extra lawaai boven de Veluwe.

  reageer
 • Mir

   

  Gewoon naar de NOP. Plek zat.

  reageer
 • Jan

   

  Laat die vliegtuigjes lekker in Lelystad en rot op met dat vliegveld

  reageer
 • Bas

   

  Zeg hou je het netjes?

 • frits

   

  Als de Veluwe ook afvalt, blijven over de Noordoostpolder (bestaande zweefvliegveld) of ergens aan de andere kant van de Houtribdijk, bijvoorbeeld in polder het Grootslag of de Wieringermeer. Hoewel ik erg voorstander ben van de komst van de grote vliegtuigen naar Lelystad Airport, vind ik wel dat de overheid een veel actievere rol kan vervullen om de gedupeerde ondernemers, zoals Zelf Vliegen, aan een alternatieve locatie voor hun bedrijf te helpen. Waarom zouden deze ondernemers de dupe moeten worden van plannen waar ze zelf niets aan kunnen doen...

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert