Serie: Pancetta uit de polder

DRONTEN • Wo 3 augustus 2016 | 15:08 • Woensdag 3 augustus 2016 | 15:08
"Het mooiste is dat je een streekproduct hebt en dat je dat ook kan volgen. Dat je transparant kan zijn naar je consument en zegt: "wij hebben varkens van het Weidsicht en die staan aan de Haringweg. Wil je het zien? Kom op de boerderij en weet wat je eet."

Dit was voor slager Niek van der Vlis uit Dronten de reden om met lokaal gefokte varkens te werken. Het gaat om varkens van boerderij Weidsight, op zo'n acht kilometer afstand van zijn slagerij. Hij maakt onder meer pancetta, rauwe ham, spareribs en spek. Het varken is volgens de slager bijzonder omdat het dier het hele jaar buiten loopt. Het vlees is steviger en heeft meer smaak.

Voor varkensboer Erwin Rienks is het ook fijn om met een lokale slager te werken. "Want dan weet ik waar ze heen gaan en dat er een eerlijk product van gemaakt wordt. Het doet mij plezier dat ik ook van de klanten hoor dat het vlees lekker is. Dan krijg je een beetje eer van je werk."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel