Serie: Pancetta uit de polder

DRONTEN
"Het mooiste is dat je een streekproduct hebt en dat je dat ook kan volgen. Dat je transparant kan zijn naar je consument en zegt: "wij hebben varkens van het Weidsicht en die staan aan de Haringweg. Wil je het zien? Kom op de boerderij en weet wat je eet."

Dit was voor slager Niek van der Vlis uit Dronten de reden om met lokaal gefokte varkens te werken. Het gaat om varkens van boerderij Weidsight, op zo'n acht kilometer afstand van zijn slagerij. Hij maakt onder meer pancetta, rauwe ham, spareribs en spek. Het varken is volgens de slager bijzonder omdat het dier het hele jaar buiten loopt. Het vlees is steviger en heeft meer smaak.

Voor varkensboer Erwin Rienks is het ook fijn om met een lokale slager te werken. "Want dan weet ik waar ze heen gaan en dat er een eerlijk product van gemaakt wordt. Het doet mij plezier dat ik ook van de klanten hoor dat het vlees lekker is. Dan krijg je een beetje eer van je werk."

reacties (2)

 • anna

   

  Nostradamus: ALs u geen ingespoten vlees wilt, koopt u gewoon bij een biologische slager. Daar hoeft u echt niet voor naar Polen. En heeft u ook nog aan het dierenleed gedacht.

  reageer
 • Nastradamus

   

  Gelukkig wat vrolijk nieuws op voedsel gebied, maar weet niet wat Niek van der Vlis als slager met het vlees van deze fokker doet, durft hij ook te verzekeren dat hij het vlees niet met impregnerende zoutoplossingen bewerkt? Mocht hij dit niet doen dan ben ik niet meer genoodzaakt het vlees twee keer jaarlijks voor de hele familie uit Polen te halen.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert