Straatpraat: De prijzen dalen!

EMMELOORD
De kosten van het levensonderhoud zijn voor het eerst in bijna dertig jaar lager geworden dan een jaar eerder. Dat meldde het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) vanochtend. Er is dus sprake van negatieve inflatie.

Dit kwam onder meer omdat de huurprijzen dit jaar minder hard stegen vergeleken met vorig jaar. Ook waren bijvoorbeeld benzine en vliegreizen goedkoper. 

In Emmeloord vroegen wij of mensen iets merken van die negatieve inflatie.

 

reacties (5)

 • Nora

   

  Nou de euro heeft het echt niet goedkoper gemaakt het eigen risico van de zorg is al niet meer te betalen de deurwaarders komen alleen al premies van de zorg innen omdat niemand het niet meer op kan brengen.

  reageer
 • Rauhfaser

   

  Ja hoor, vroeger was alles beter. Laat je vooral aanpraten dat het buitenland, de euro, de vluchteling, de allochtoon, TTIP etc etc de schuld van alle ellende is. En nee, het is natuurlijk een fabeltje dat de Nederlandse economie het zwaar heeft omdat we tientallen miljarden in banken hebben moeten steken die door dubieuze praktijken op omvallen stonden, banken waarvan de bestuurders ruime bonussen opstrijken en ons vierkant in ons gezicht uitlachen. Laat je gerust misbruiken door de populistische praatjes voor zoete koek te slikken.

 • L Helmus

   

  Economen gruwelen van het woord deflatie dus nemen journalisten het non-woord negatieve inflatie (hoe verzin je het) over.

  reageer
 • johan54

   

  Rekenen kunnen ze als de beste, maar cijfers interpreteren echt niet. Laat me toch niet lachen dat het goedkoper is geworden. Een 'lagere' huurverhoging is nog steeds een verhoging en voor mij was dat maar ruim 4%. De prijzen in de supermarkt zijn ook niet gedaald en ja je laat dan meetellen in de cijfers dat de 'hondenbelasting' lager is geworden. Leuk voor een heeeeel klein deeltje maar wie heeft er een hond. medicijnen zijn duurder geworden en zo kan ik wel doorgaan. Je wordt met open ogen belazerd. Het enige wat naar beneden gaat is het inkomen (althans het mijne) volgende maand 65, maar kan nog even wachten op de AOW. Pensioen gaat wel naar beneden. Criminelen zijn het in mijn ogen.

  reageer
 • Nieuwslezer12

   

  Mee eens!

 • RM

   

  Negatieve inflatie. Is dat niet gewoon deflatie?

  reageer
 • Jos

   

  En we willen nog steeds loonsverhoging.

  reageer
 • .\/\/.

   

  Nou, die krijgen we dan op deze manier. Alleen jammer dat die prijsdaling alleen voor bepaalde diensten en producten geldt. Als je niet vliegt, geen huurhuis hebt, en geen auto wordt het leven gewoon duurder zoals altijd.

 • zeker,de rijken worden ook steeds rijker vooral te danken aan het huidige zorgstelsel,die lachen zich te barste om de huidige zorg premie in verhouding met eerdere systeem ziekenfonds en particulier, deze laatste groep betaalde ook terecht het meeste,nog mooier zou het zijn om het stelsel inkomens afhankelijk te maken.

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert