Bijna een derde van alle kantoorruimte staat leeg

ALMERE • Do 4 augustus 2016 | 11:46 • Donderdag 4 augustus 2016 | 11:46
In Almere staat bijna een derde van alle kantoorruimte leeg. Dat blijkt uit een inventarisatie van vastgoedadviseur DTZ Zadelhoff. Almere scoort met 28,8 procent hoog vergeleken met andere regio’s. Alleen Capelle aan den IJssel, Hengelo, en Stichtse Vecht hebben te maken met meer leegstand.

23 voetbalvelden
Op dit moment staat er volgens DTZ in Almere 169.000 vierkante meter leeg. Dat is grofweg de oppervlakte van 23 voetbalvelden.
Naast de kantorenmarkt is ook gekeken naar de leegstand op bedrijventerreinen. Daar staat in Almere een bijna vergelijkbaar aantal vierkante meters leeg. Andere Flevolandse gemeenten zijn door DTZ niet onderzocht.

Oplossing
De leegstand van kantoorpanden neemt de afgelopen jaren steeds meer toe. Almere trok begin dit jaar bijna 3 ton uit om het probleem tegen te gaan. Van dat geld moeten kantoren tot woningen omgebouwd worden, juridische vraagstukken worden beantwoord en promotie worden betaald.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel