Patiënten Zorggroep Almere extra geïnformeerd

ALMERE
Een groep huisartsen, fysiotherapeuten en apothekers van de Zorggroep Almere gaat patiënten actiever en extra informeren. Via een nieuw mail-systeem krijgen de patiënten voortaan filmpjes en artikelen toegestuurd die te maken hebben met hun aandoening of behandeling. Zoals bijvoorbeeld een filmpje met oefeningen voor de fysiotherapie of uitleg over een medische ingreep. 

Op hun gemak
Het systeem heet Inforium en na een eerste proef gaven bijna alle patiënten aan het prettig te vinden om goede informatie te ontvangen die ze thuis op hun gemak nog kunnen doornemen. Voor laaggeletterden zijn filmpjes bovendien prettiger dan folders. En ook zou de therapietrouw ermee worden bevorderd.

Beveiligd
Het systeem is beveiligd, na het versturen wordt het mailadres weer vernietigd. Ook bevat de mail geen persoonlijke gegevens over de patiënt. Het gaat om openbare informatie die voor de patiënt op maat wordt aangeboden. Ook enkele afdelingen van het Flevoziekenhuis in Almere werken inmiddels met het nieuwe informatie-systeem. 

reacties (0)

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert