Minder bezoekers Wellerwaard door zwemmersjeuk

EMMELOORD
Recreatieplas Wellerwaard bij Emmeloord trekt aanzienlijk minder bezoekers sinds er gewaarschuwd wordt voor zwemmersjeuk. Dat merken de gemeente Noordoostpolder en ondernemer John van Beek, die er een café heeft neergezet.

Half juli werd bekend dat recreanten in de plas zwemmersjeuk kunnen oplopen. Sindsdien blijven sommige bezoekers weg. De gemeente benadrukt dat het een onschuldige aandoening is, en dat alles op alles wordt gezet om het te bestrijden.

Zo worden er 2 keer per week slakken uit het water gevangen, die de larfjes die jeuk veroorzaken, bij zich dragen. Ook gaat de gemeente extra zand storten, om te voorkomen dat slakken zich tussen de stenen kunnen nestelen. 

reacties (8)

 • S. Nop

   

  Met die vuilnisbelt naast de deur vind ik het sowieso niet zo heel fris daar

  reageer
 • Poldervrouw

   

  Het is ook echt weer om te zwemmen.... En zwemmersjeuk mag dan onschuldig zijn, als je voor de tweede keer in twee jaar tijd thuis komt met zwemmersjeuk denk je daar wel anders over.

  reageer
 • schaapjes

   

  Overigens wel sneu voor John v beek maar je kon dit verwachten. Het is te hopen dat ons buitenbad in elk geval open blijft ik heb geen zin in zieke kinderen na een dagje zwemmen.

  reageer
 • Hypocriet of struisvogel politiek.

   

  Je neemt toch geen risico? Zwemmersjeuk wordt veroorzaakt door larven van een platworm (Trichobilharzia ocellata) die de huid binnendringt. Deze larven zijn in ons land vooral afkomstig van poelslakken, die tussengastheer spelen voor de parasiet. Ieder jaar zijn er in de zomer wel her en der meldingen van zwemmersjeuk. Bij herhaling van de infectie treden soms heftiger klachten op ,daar wil je kind toch niet aan blootstellen. Deze late constatering is struisvogel politiek de parasiet ontwikkeld zich al in het voorgaande jaar in de slak.Dus in het voorjaar zijn de metingen al te realiseren.Lees het protocol van Grondmij. Men zou het zwemwater per direct geheel behoren af te sluiten.

  reageer
 • Anja

   

  Ai en dat terwijl de zomer nog niet eens echt op gang os gekomen. Jammer.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Harry

   

  Leuk om in de winter langs te lopen. Zwemmen, geef maar een gewoon zwembad. Blauwalg, zwemersjeuk....

  reageer
 • Rauhfaser

   

  Nee, dan chloor en urine, da's pas fris!

 • 075

   

  Vorig jaar was dit ook al. Snap niet dat ze daar geen les van geleerd hebben. Er zal toch wel iets zijn om dit op te lossen.

  reageer
 • whoknows

   

  Waar zou onze gemeente wel van leren. Vele prestige projecten zijn er al geweest, vele miljoenen zijn er al ingestoken. En ook dit project zal ons door de strot geduwd worden, vele kosten zullen er nog komen. En als de gemeente zijn zin krijgt zal dit ons zwembad worden. De kwaliteit van het water zal net zo zijn als de kwaliteit van onze bewindvoerders.

 • Japie

   

  Gooi dat gat maar weer dicht en neem je verlies!

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert