Motoren van barbecue-boten gestolen

ALMERE
Bij restaurant Boathouse aan de Noorderplassen in Almere zijn vijf buitenboordmotoren gestolen. De motoren zaten aan de speciale barbecue-boten van het bedrijf Boei 2 die bij het restaurant in de haven lagen.

Volgens de eigenaar zijn de motoren donderdagochtend tussen middernacht en 5.00 uur van de boten af gehaald. De boten worden verhuurd om varend te barbecueën.

De schade loopt in de duizenden euro's. De eigenaar heeft aangifte gedaan van de diefstal.

 

reacties (24)

 • ANtje HA540814

   

  En hoe zouden die mensen uit andere steden dat kunnen weten of beoordelen?

  reageer
 • .\/\/.

   

  O, het gaat je erom allochtonen zwart te maken. Zeg dat dan meteen.

  reageer
 • Steven Stedenwijker

   

  Gebazel blijft gebazel. Ook wanneer u het van anderen suggeert gehoord te hebben.

  reageer
 • .\/\/.

   

  Correctie het is in Almere wel erger als je de cijfers er bij houdt, maar dat krijg je met een stad waar nep Amsterdammers naar toe trekken. Almere is het net niet.

  reageer
 • Alfred Bekenkamp

   

  Beste Ed. 'Fiscaal afgeschreven' is iets anders dan technisch e/o economisch afgeschreven. Een goed onderhouden buitenboordmotor kan zeker 10-15 jaar mee. Wij hebben nog een paar van dit soort 'oudere' motoren die het nog prima doen. Over 'goed lopen' kunnen wij samen vast een boompje opzetten maar met een vaarseizoen van 4-5 maanden wv. (in NL) maar een paar topweken blijft het een bescheiden boompje... Blijft dat men van onze spullen af moet blijven. Daar gaat het nl. over, 'diefstal'.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Dr. Jake

   

  2 Feiten :- Almere heeft een het dubbel percentage allochtonen in de bevolking dan het landelijk gemiddelde. - Een niet bader genoemde bioscoop in Almere heeft/had minsten de dubbele kosten aan vandalisme ,kapotte/verdwenen 3D brillen(toen ze nog werden verhuurd en niet verkocht) . hier in Almere dan het gemmiddelde van hun andere vestigingen in het land.

  reageer
 • Dr.Jake

   

  Ok. Sorry voor die gedachte dan. Er zullen heus meer geavanceerde (elektronische middelen zijn) om boten en motoren te beveiligen zoals gps trackers en elektronische startonderbreker(op code of sleutel). Of gewoon een alarm etc. Ik heb zoiets op mijn dure Vespa scooter en dat is ook nodig om af te schrikken : 2sloten + alarm + tracker + selecta dna (markering) kit. Ik zou nooit alleen maar op de camera's vertrouwen van de gemeente hier in Almere stad.

  reageer
 • Ed Molenaar

   

  Dan kun je ook de schade iets ontzenuwen. 5 Jaar oude motoren zijn fiscaal afgeschreven en daarbij niets meer waard. Enige last is dat je nu geen motoren hebt en vernieuwen een investering vergt. Indien het goed loopt, was de investering reeds gepland en wordt dus alleen vervroegd. Indien het niet goed loopt mis je bij verkoop boten/bedrijf alleen de motoren die niets waard zijn. Feit blijft natuurlijk wel dat anderen de vervroegde investering niet hebben mogen opdragen.

  reageer
 • Alfred Bekenkamp

   

  .... en om de 'andere gedachte' bij Dr. Jake maar even te ontzenuwen. Een verhuurder van boten heeft een eigen risico van 500,= per schadegeval (in dit geval dus 5 gevallen). De motoren zijn van 4-5 jaar oud en na de afschrijving die de verzekeraar toepast, betalen wij straks zelf alle schade (5 nieuwe motoren / € 8.000,=).

  reageer
 • Alfred Bekenkamp

   

  Het terrein staat met bewakingscamera's en verlichting. Tegen georganiseerde diefstal is geen kruid gewassen. Zie het bericht van Cable Park Almere (inbraak/vernieling/diefstal). Het is blijkbaar de wereld van nu ... Laten we het hier maar bij houden. De discussie gaat anders de verkeerde kant op ;-)

  reageer
 • Dr.Jake

   

  Waarom zou ik ? Het is niet mijn idee om met zulke boten geld te verdienen. En het zijn dus mijn boten niet. Ik ken enkele botenbezitters op de noorderplassen en wat die mij als anti-diefstalmaatregels vertelden lijkt extreem maar blijkbaar nodig. En als hobbyïsten het al doen moet iemand die zijn geld ermee verdient het toch wel dubbel en dwars voor over hebben. Anders begint er bij mij een andere gedachte te dagen over de verdwijning van die motoren.

  reageer
 • Faerie

   

  Lees nu ook via Facebook dat er bij Cablepark wakeboards zijn gestolen.. Kennelijk heeft iemand het op waterspul gemunt.

  reageer
 • .\/\/.

   

  Ja, Jake, daar zit 'm precies de kneep: "hoor ik veelal van mensen uit andere steden." Dat zijn geen feiten, dat is een vage reputatie. Almere is niet her paradijs, maar het gras is elders heus niet groener hoor.

  reageer
 • Alfred Bekenkamp

   

  Ik daag Dr. Jake uit om iedere avond de boten en alle motoren naar binnen te dragen...... Ik maak dan wel vast een afspraak voor je bij de herniakliniek. De haven heeft camerabewaking maar tegen dit soort georganiseerde acties helpt niets. Ze snijden zelfs een rubberboot aan flarden om de motor met slot+motorsteun te kunnen meenemen. Draai gerust een dagje mee bij Boei2.

  reageer
 • Dr.Jake

   

  Nee juist in Almere! Almere is erger dan de rest van de randstad hoor ik veelal van mensen uit andere steden.

  reageer
 • Wie is er nou zo naief om te denken dat dit alleen maar in Almere gebeurt.

  reageer
 • Rene

   

  Tja, gewoon je eigendom buiten laten, kan nu eenmaal niet, in onze beschaafde maatschappij. Je moet eens uitrekenen wat zulk tuig wereldwijd per jaar kost aan directe en indirecte schade. En dus inclusief het geld dat we met zijn allen kwijt zijn aan verzekeringspremies. Het is toch eigenlijk niet te geloven dat we dat maar als 'het is nu eenmaal zo' wegzetten.

  reageer
 • Ik zeg visfriet

   

  Gewoon met houtskool verder

  reageer
 • Jos

   

  Vijftig jaar geleden werden buitenboordmotoren ook al ontkoppeld en netjes achter slot en grendel opgeborgen. Het zijn tenslotte hebbedingetjes.

  reageer
 • Maarten

   

  Ach.... Je kunt altijd nog peddels gebruiken.

  reageer
 • Lois

   

  Ik lees nergens hoe ze beveiligd waren tegen diefstal. Gewoon binnen stallen achter slot en grendel, lijkt me. Hoe omslachtig ook.

  reageer
 • Jaanchi

   

  Misschiem moet de politie meer vissers in bootjes controleren. Die gasten houden namelijk van stille buitenboordmotoren. Ook ik ben al een buitenboordmotor kwijtgeraakt, gewoon met boot en al vanuit de jachthaven gejat. (Boot is later zonder motor en leeg geplunderd teruggevonden.)

  reageer
 • Antonia van der Heijden

   

  Wat erg wie doet nu zoiets .hoop dat ze de daders gauw vinden

  reageer
 • Dr.Jake

   

  Wie is er tegenwoordig (in Almere!) nog zo naïf om zulke dingen onbewaakt buiten te laten staan. Men lekker lui om ze goed op te bergen. (Buiten on het feit dat ik ook van mening ben dat "He blift van andermans spullen af." Maar het is nu een maar de realiteit dat dat steeds minder lijkt re gelden.).

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert