Mini-eiland in Weerwater kapot

ALMERE
Het mini-eiland dat de strijd met waterplanten in het Weerwater in Almere moet aangaan, is kapot. Er ligt nog maar een klein deel van het eiland op zijn plek, de andere piepschuimen onderdelen zijn afgedreven richting de nabijgelegen Stadswetering.

De gemeente Almere heeft contact gehad met de bouwer van het zogeheten Oxatur-eiland. Die zegt dat het zo stevig vastzit in het water dat er wel sprake moet zijn van vandalisme. De vandalen moeten er met een bootje naartoe zijn gevaren. De gemeente heeft de producent gevraagd het eiland vrijdag te herstellen.

De gemeente wil meerdere Oxatur-eilandjes in het Weerwater plaatsen, waarop gras groeit dat zich met dezelfde voedingsstoffen voedt als de waterplanten. Doordat de waterplanten minder voedsel kunnen vinden, is de verwachting dat zij minder groeien.


reacties (5)

 • Dirk Zaan

   

  Wat weet een ongeschoolde zonder ervaring als Carin er nu van? Wat kan zij weten over de techniek of de waterhuishouding? Helemaal niets. Houd op met die twitternonsense van burgers zonder kennis van zaken.

  reageer
 • Serge

   

  Wie dacht er dan ook dat het een goed idee zou zijn om piepschuim in het water te zetten in de hoop dat dat goed zou gaan?

  reageer
 • peter

   

  Ben nieuwsgierig naar de kosten van dit projectje. Is er al eens een berekening gemaakt hoeveel van deze eilandjes je nodig hebt om zoveel voedsel aan het water te ontrekken. Kansloos dit.

  reageer
 • Antje Ha

   

  U bent bang dat u het zou moeten betalen? Waar maak je je druk over. Men doet experimenten om het water schoon en bevaarbaar te maken. En dat is heel goed want die groene soep is niet om aan te zien.

 • Carin van Hout

   

  Er is hier geen sprake van vandalisme. Tenzij je de honderden meerkoeten in de omgeving, die ook op het eiland proberen te nestelen (rietmateriaal aanwezig!) aansprakelijk wilt stellen. Zelfs dan! Vanaf windkracht 5 spookt het op het Weerwater. Alle piepschuimdelen slaan aan het schuren en rukken zich vervolgens los. Het is triest, maar waar! Aan de Meeresteinkade drijft al enige tijd zeer fijn afgesleten piepschuim, dat nu een gevaar vormt voor de watervogels en vissen (er drijft al een dode vis). Na een eerdere storm is e.e.a. al eens hersteld. Gewoon accepteren; Oxatur is niet de oplossing voor het Weerwater - waterplantenprobleem. Helaas!

  reageer
 • Erik

   

  JA, dat zou ik ook zeggen als bouwer.... Kun je lekker opnieuw factuurtje zenden.....

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert