Veel echtscheidingen in Almere Poort

ALMERE
Almere Poort scoort opvallend hoog in het aantal echtscheidingen. Dat blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek. In 2014 gingen daar 51 van de 1.000 stellen uit elkaar. In heel Almere was dat 38 op de 1.000 koppels.

Het CBS concludeert dat er in Vinex-wijken minder gescheiden wordt. Dat heeft volgens de onderzoekers te maken met de samenstelling van de bevolking. In de wijken wonen relatief veel gezinnen met kinderen, mensen met een hoog inkomen en een koopwoning. Van elke 1.000 stellen die op 1 januari 2014 in een Vinex-wijk woonden, waren er 26 een jaar later niet meer bij elkaar. Landelijk gingen er meer mensen uit elkaar.

In de afzonderlijke Vinex-wijken liggen de scheidingskansen nagenoeg allemaal tussen de 15 en 35 per 1.000 stellen. Uitzondering is dus Almere Poort. 

Video: Centraal Bureau voor de Statistiek

reacties (4)

 • Adam

   

  Het had überhaupt nooit gebouwd moeten worden. Er staat genoeg leeg in Almere en de groei taant.

  reageer
 • Rauhfaser

   

  En als je niet bouwt...kan je werkeloze bouwvakkers een uitkering verstrekken. Heus, niet alles is 100% besparing.

 • Emmeloorder

   

  Waarom wordt er geld gestoken in dit soort nutteloze onderzoeken? CBS, als je geld over hebt, maak het dan over naar goede doelen zoals hartstichting, kankerbestrijding of iets dergelijks.

  reageer
 • Sander

   

  Liefde hè

  reageer
 • Ab

   

  Er wonen daar relatief veel jonge mensen...

  reageer
 • michael

   

  inderdaad en gaan vaak voor de eerste keer samen wonen en gelijk trouwen en komen er achter dat hij/zij toch niet de ware is.

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert