Flevolanders hebben gemiddeld het minste vermogen

FLEVOLAND
Flevolanders hebben gemiddeld het minste vermogen in vergelijking met inwoners van andere provincies in Nederland. Dat blijkt uit onderzoek van ING Bank.

De provincie telt de meeste 'negatieve vermogens' en naar schatting de helft van de huishoudens heeft niet de buffer van 3.300 euro die het NIBUD aanraadt voor onverwachte noodzakelijke uitgaven.

Zeeuwen, Brabanders en Drentenaren zijn het rijkst. De verschillen zijn tijdens de economische crisis toegenomen en volgens ING blijkt uit de cijfers dat ouderen in de regel veel vermogender zijn dan jongeren en mensen van middelbare leeftijd. 
 

reacties (11)

 • Sanne

   

  De ING zegt dat Flevoland te weinig heeft en niet kan sparen maar de ING verhoogd telkens je pasje en de afschriften plus enveloppen terwijl ze een dikke winst hebben en de belasting betaler ze overeind heeft geholpen.

  reageer
 • A.

   

  Sinds de betaling van de aansluiting voor snel internet van 1750 euro per adres in de NOP is de buffer van 3300 euro hier wel meer dan gehalveerd ja!

  reageer
 • John

   

  @mantua - Huurwoningen in Almere duurder dan in Amsterdam? Dan moet er wel heel veel veranderd zijn sinds ik er tien jaar terug uit wegtrok....

  reageer
 • .\/\/.

   

  Dat is te zien in Lelystad en Almere, compleet verpauperde wijken.

  reageer
 • Dr. Jake

   

  Goh ! Echt ? Geen wonder. Almere is volgestopt met minima uit de hele Randstad en vooral Amsterdam-Zuid(oost) resp. de Bijlmer.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Drontenaar

   

  Bizar. Nog geen 3300 euro? Iedereen kan toch wel wat sparen of geef je teveel uit of je verdient te weinig.

  reageer
 • Pzaal

   

  Goh..verrassend.

  reageer
 • Rutger

   

  Het experiment Flevoland is mislukt. Kunnen we die conclusie trekken?

  reageer
 • drontense

   

  Mensen met een smalle beurs mogen tegenwoordig geen spaargeld meer hebben om in aanmerking te komen voor kwijtschelding van gemeentelijke belastingen. Ik spreek uit ervaring. Ik heb spaargeld en het ligt onder de grens van wat mag. Mensen zonder spaargeld en schulden krijgen wel kwijtschelding. Omgekeerde wereld, dus niet goed omgaan met geld wordt beloond.

  reageer
 • Pzaal

   

  Ik heb liever een goed gevulde spaar rekening dan dat ik kwijtschelding krijg omdat ik te weinig geld zou hebben.

 • michael

   

  heeft er ook mee te maken dat we een jonge grote groep mensen in deze provincie hebben. In Zeeland is het vermogen zo hoog omdat er veel ouderen wonen en in flevoland weinig dat blijkt ook uit dit onderzoek !!

  reageer
 • mantua

   

  Herkenbaar en problematisch. Almere bijv. heeft relatief meer koopwoningen dan op het oude land het geval is. Daarnaast zijn de huurwoningen - zowel sociale als vrije sector - duurder dan de huurwoningen in bijv. een oude stad als Amsterdam. Het is daarom niet verwonderlijk dat Flevolanders (Almeerders) minder te besteden hebben dan zij die op het oude land wonen. Voor de lokale economie is dat een obstakel bij het organiseren van een creëren van een winstgevend bedrijf. Als alle betrokken partijen de koppen bij elkaar zouden steken en een oplossing zouden zoeken om de hogere kosten te reduceren .. bijv. het omlaag brengen van huurkosten .. dan heeft iedereen daar uiteindelijk profijt van. Want wie verhuist naar een gemeente als daar steeds vaker woningen leeg blijven staan en de lokale economie afneemt. Niemand toch? Het zou getuigen van realiteitszin bij bestuurders van woningcorporaties en makelaardijen als zij eieren voor hun geld kiezen, dus genoegen nemen met minder.

  reageer
 • .\/\/.

   

  Woningen leeg staan? Volgens mij wordt hier wekelijks geklaagd over tekort aan huurwoningen.

 • Barbara

   

  Helemaal met je eens!!

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert