Blusboot niet aan steiger door gebrek aan stopcontact

ALMERE • Vr 5 augustus 2016 | 10:00 • Vrijdag 5 augustus 2016 | 10:00
De historische blusboot van veiligheidsmuseum PIT in Almere heeft nog steeds geen vaste plek aan de speciaal aangelegde steiger in het Weerwater. Er is namelijk nog geen stopcontact om de accu van de boot op aan te sluiten. 

De boot ligt daarom nog steeds uit het zicht in een haventje aan de Urkwal. Volgens medewerkers van PIT is de elektriciteit nodig omdat anders de boot niet start. Over enkele weken moet het stopcontact worden aangelegd. 

De pier aan het Schipperplein is een probleemkindje. De aanleg van de pier ging gepaard met bouwkundige problemen. Het duurde een jaar langer dan gepland om het bouwwerk gebruiksklaar te krijgen. Zo moesten er extra aanmeerpalen komen voor de historische blusboot. Eenmaal geslagen bleken de aanlegringen te zwak voor de boot. En nu ontbreekt er nog een stopcontact.

De steiger kostte uiteindelijk  bijna 1 miljoen euro, doordat er 150.000 euro extra werd uitgegeven om het geschikt te maken voor de blusboot. 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel