Buschauffeur ontslagen na slaan passagier

ALMERE
Een buschauffeur van Connexxion is op staande voet ontslagen omdat hij donderdagmiddag een vrouwelijke passagier heeft geslagen. Dat meldt een woordvoerder van Connexxion. 

De klappen vielen na een uit de hand gelopen gesprek in Almere Poort. De vrouw werd bij het instappen streng aangesproken door de chauffeur omdat zij met eten en drinken de bus inkwam. Bij het uitstappen zei ze daar wat van, waarop een ruzie ontstond en een beker drinken over de chauffeur ging. 

Toen de vrouw de bus uitliep, liep de chauffeur haar achterna. Volgens een getuige heeft de man haar eerst geschopt en heeft hij nog een paar keer op haar ingeslagen toen zij op de grond lag. De vrouw is daarbij gewond geraakt. Na het incident hielpen omstanders haar terug in de bus, waar ze op het trapje wachtte op de politie. Er is nog geen aangifte gedaan. 

Volgens de woordvoerder van Connexxion hebben beiden zich onbehoorlijk gedragen en is de vrouw niet vrij te pleiten. "Maar de chauffeur heeft geslagen, en dat betekent ontslag."

reacties (255)

 • Wim stigter

   

  Is te gek voor woorden hij doet zijn werk en iemand die niet luistert zorgt voor zijn ontslag .raar raaar

  reageer
 • Linda

   

  Slaan is altijd exit, in het bedrijfsleven overal. Helaas voor deze buschauffeur. Wel vind ik dat gelet op de extreme druk in dit soort functies naar de persoon had moeten worden gekeken. Is dit vaker voorgekomen bij deze chauffeur dat hij agressief werd tegen passagiers. Is hij agressief tegen collega's? Kortom was er sprake van een eenmalige buitensporige reactie. Zo ja, dan zou je kunnen overwegen als vervoersmaatschappij hem op een andere werkplek over te plaatsen waar er geen contact is met passagiers. Daar lijkt mij Connexxion groot genoeg voor. Verder nog een opmerking. Passagiers kunnen vervelend zijn en regels aan hun laars lappen maar ik vind buschauffeurs ook niet altijd je van het. Chagrijnige opmerkingen en uitgemaakt worden voor leugenaar wanneer je voor het eerst sinds jaren weer mee gaat. Nog vooraf gekeken op internet hoe het ging tegenwoordig en (omdat ik niet kleiner had) of ik met € 10,- mocht betalen. Stond dat het mocht. Stap binnen overhandigde de € 10,- en kreeg nog net geen scheldpartij naar mijn oren geslingerd maar het was duidelijk dat hij mij niet geloofde en dat ik hem niet moest voorliegen schrok me kapot en was gelijk genezen. Was blij dat ik een dag later weer met de auto kon. Nooit meer een ritje met de bus voor mij in ieder geval. 36 jaar geleden zag je nog vriendelijke gezichten achter het stuur of maakten ze nog een grapje en een grolletje. Maar dat is volgens mij echt verleden tijd.

  reageer
 • Jerry

   

  Het nederlands strafrecht meldt dat je nimmer voor eigen rechter mag spelen, dus niet mag slaan. De chauffeur speelde voor eigen rechter. Geen sprake van noodweer. Dan had hij in dat geval assisentie wrbij moeten halen. Deed hij niet. Dus hij is strafbaar. Zij zal ook wel in hoger beroep gaan, tal van redenen om dat te doen. Desnoods naar het Europese hof. De kantonrechtbank oordeelt hierin harstikke fout, mogelijk het belang van Conexxion willen beschermen. De kantonrechtbank verplaatst het probleem eingelijk naar de hoger liggende rechtbank. Dit krijgt dus nig een staartje. De chauffeur maakt geen kans bij zijn hoger beroep inzake Conexxion, immets hun beleidsregels zijn duidelijk ingeval van toepassen excessief geweld, of er moet ineens een clause uit de hoed worden getoverd die stelt dat dit wel mag tegen vrouwen met een niet-lichte huidskleur. Maar dat zie ik niet snel gebeuren. Bij de commissie gelijke behandeling maakt hij ook geen kans. Het beroep die de chauffeur instelt is dus meer ingegeven als 'test case', zo van 'Ach fok it, we proberen het gewoon en hopelijk ondertussen krijgen we meer mensen erbij die zich lid maken van de vakbond (!). Goedkope reclame voir de vakbond maken dus, houdt jullie ogen en oren goed ioen mensen. Het gaat om de FEITEN, alleen de lange arm der wet is gerechtigd geweld (ook nog eens 'noodzakelijk') toe te passen. Het is de politie zelf die ook meldt dat ingeval van een misdrijf (een slaan van een reiziger) medestanders wordt gevraagd om beelden op te nemen, dat is nu gedaan. Daar schijnt het OM dis nu niet blij mee te zijn, en probeeet ze dus daarmee het publiek te ontmoedigen? En dat is eigenaardig, nu wordt daar dus onderscheid over gemaakt in wel/geen gebruik. Succes met het behandelen van deze case doirvsommuge ondersraande oersonen. Het merendeel van onderstaande argumenten is juridisch zo banaal dat gebrek aan juridische kennis gewoon ontbeerd, je staat voor paal of oudhollands gezegd 'slaat als een tang op varken'. De uitspraak van de kantonrechter dient dus om de dame (eiseres) te ontmoedigen. Zij moet nu in hoger beteoep gaan, 3 maanden de tijd. Hopelijk had ze geen pro-deo advocaat noch eentje van burearechtshulp. Ik wens haar succes, haar is een inrechtmatige daad begaan waarbij de dader aantoonbaar schuld heeft, de dader die schuld toegerekend kan worden (handelingsBEKWAAM), er sprake is van schade (bloedende neus HEEL BELANGRIJKE FEIT), en er is een causaal verband tussen schuld en dader. Dit onrechtmatigheidsbeginsel staat voorop, ergens heeft het OM dus redenen aangevoerd die dus het causaal verband onderuit gaslt, nou dat is zeer knap. Als ze daarmee wegkomt, blijft er weinig vanonze rechtsstaat over, en de volfende kwer zijn u en ik de klos, DENK DAAR DUS AAN! Voor een correcte uitvoer van de wet diebt deze uitsoraak dus gerepareerd te worden, dat betekend: overgaan tot rechtsvervolging chauffeur en een schadevergoeding kunben toekennen aan het mishandelde slachtoffer. Punt uit.

  reageer
 • Inge.

   

  De buschauffeur is al genoeg gestraft. Laat hem weer aan het werk. De jonge dame, had ook een boete moeten hebben, zij doet ook dingen wat niet mag.

  reageer
 • Qq

   

  Ik ben al jaren buschauffeur in Almere, en je wordt inderdaad wel eens onbeschoft behandeld,en ik wil de passagiers waarschuwen wie mij niet zo behandeld zo als ik hun behandel KOMT ER NIET MEE WEG IK LAAT ER POLITIE BIJKOMEN,en dan krijg je later de rekening van je gedrag,denk daarbij aan, een boete voor het ophouden van de bus een schade vergoeding voor de chauffeur,en mensen denk er ook eens bij na wat je zegt als je boos wordt..want de kankers en de tyfes vliegen om je oren voor NIETS.Veel veilige kilometers.tot ziens op de bus. gegroet Qq

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Rita

   

  Dichtbij.nl schrijft dat de buschauffeur in hoger beroep is gegaan. Wordt namens vakbond FNV en de OR van Connexxion medegedeeld.

  reageer
 • mark

   

  Handen thuis, en had in eerste instantie haar de toegang geweigerd.

  reageer
 • Theo

   

  Heel erg triest voor deze chauffeur! Jammer dat die gene die hem ontslagen heeft niet achter het stuur zat. Want die pannenkoek weet helemaal niet wat een chauffeur elke dag mee maakt, die praat van uit een veilig kantoortje met airco en een koffiezetapparaat!

  reageer
 • Rauhfaser

   

  't is niet zo moeilijk hoor: meppende chauffeur die zichzelf niet hoefde te verdedigen = ontslagen chauffeur. Passagiers zijn onbeschoft, dat is een botte schande, maar de grens ligt bij fysiek geweld.

  reageer
 • Rita

   

  @Geert, inderdaad, precies zoals je zegt. Het is schandalig hoe onrechtvaardig Connexxion met deze chauffeur omgaat. Hij verdient zeker een tweede kans. De omstandigheden in Almere zijn allang niet meer 'normaal' te noemen. De dooddoener van Connexxion: "De chauffeurs zijn er immers op getraind om de-escalerend op te treden bij conflicten" zou hun eerder tot nadenken moeten stemmen. Zijn hun trainingen nog wel geschikt om om te gaan met het vele tuig en gajes dat in Almere van het ov gebruik maakt. Worden de chauffeurs wel begeleid als ze weer eens een paar rot weken achter de rug hebben. Hoe is er bijvoorbeeld met ze omgegaan na de nog onlangs uit de hand gelopen situaties bij het ingooien van busruiten, alle vernielingen enzo. Dat zou ik wel willen weten.

  reageer
 • geert

   

  Het kan zo zijn dat de chauffeurs worden getraind om rustig te blijven in alle situaties, maar de laatste tijd is het wel steeds raak, dus kan mij heel goed voorstellen dat er eens een chauffeur door het lint gaat met die een keer iets meemaakt. Maar het is nuwel heel kort door de bocht om de cchauffeur te ontslaan, de passagier stapt volgende keer vrolijk in de bus en vervolgt zijn weg, de chauffeur en zijn gezin zijn de dupe, door alle ophef laatste tijd rond de bussen zou ik als baas van de chauffeur hem opnieuw op cursus sturen en hem een kans te geven zich te kunnen bewijzen, iedereen verdiend toch een 2e kans in zijn leven! Want morgen is een andere chauffeur aan de beurt, of zou dit niet? Is dit geen vrijbrief voor eventuele andere personen die dan kunnen gaan denken, wij kunnen alles doen want de chauffeurs mogen niets terug doen! Moet er eerst iets ernstigers gebeuren......? Is vast wel een middenweg dan zo op staande voet ontslag!

  reageer
 • Rauhfaser

   

  Klassieke dooddoener. Volgens deze redenering mogen verkeerscontroles pas weer als de criminaliteit tot nul gedaald is. Een slechter argument lijkt er niet te bestaan.

  reageer
 • Guppy

   

  Zojuist hebben wij een reactie ontvangen van Connexxion inzake het ontslag op staande voet van de chauffeur die een vrouwelijke passagier heeft geslagen. Connexxion gaat het ontslag niet ongedaan maken. Wij zijn het absoluut eens dat je je handen moet thuishouden, daarover bestaat geen discussie. Maar er zijn ook andere maatregelen te treffen dan ontslag. Schopt een duurbetaalde voetballer een collega doelbewust een dubbele beenbreuk dan komt hij er meestal vanaf met een schorsing van een aantal wedstrijden. Blijkt dat een ambtenaar corrupt is dan komt hij er vanaf met een taakstrafje. En zo kunnen we moeiteloos legio voorbeelden opnoemen. En zeker te weten dat ook jullie er wel een aantal weten op te noemen. Connexxion stelt dat chauffeurs getraind worden om deëscalerend o te treden in conflictsituaties, dat is dan in dit geval niet helemaal gelukt. Je kunt de chauffeur ook een schorsing van bijvoorbeeld een maand opleggen en hem op eigen kosten in die periode nogmaals een cursus laten volgen. Er zijn volgens ons voldoende maatregelen te nemen zonder tot ontslag over te hoeven gaan. En de passagiere in kwestie? Ach die stapt vandaag weer ongestraft doodleuk in de bus en probeert waarschijnlijk straks het leven van de volgende chauffeur te verzieken. Onderstaand de reactie van Connexxion "Hartelijk dank voor uw bericht en voor uw zorg voor de chauffeur die wij ontslagen hebben. Uiteraard nemen wij het besluit om een chauffeur op staande voet te ontslaan niet lichtzinnig. Wij beseffen ook dat dit een bijzonder ingrijpende maatregel is. In de ruzie die op 4 augustus ontstaan is, zijn door beide partijen, zowel de dame, als de chauffeur, dingen gezegd en gedaan die niet door de beugel kunnen. Als bedrijf kunnen wij echter fysiek geweld van onze medewerkers beslist niet tolereren. De chauffeurs zijn er immers op getraind om de-escalerend op te treden bij conflicten. Wij hebben daarom, gebaseerd op de feiten die ons bekend zijn geworden, de maatregel moeten nemen om de chauffeur te ontslaan. Wij vertrouwen erop u hiermee voldoende geïnformeerd te hebben. Met vriendelijke groet, Connexxion"

  reageer
 • Jo

   

  Waar gaat het heen in deze wereld.Bussen bekogeld en chauffeurs mishandeld.Als je wat vraagt of zegt luisteren mensen niet en word er drinken over je heen gegooit.Ik begrijp best dat het bij de buschauffeurs in Almere een keer allemaal teveel word.

  reageer
 • gaby

   

  beide schuld klaar had ze geen drinken gegooid dan had ze geen klappen en schoppen gehad.

  reageer
 • jip

   

  Nee mensen dit heeft niets te maken met huidskleur dus we gaan die kant niet op met dit verhaal (ben zelf bruin)ze hebben beide schuld actie reactie . De meeste mensen zouden elkaar een mep verkopen als je bewust drinken over je heen krijgt (don't lie to your self you know it )in dit geval was hij aan het werk . Terug op het feit dat mensen zeggen dat de buschauffeur de politie had moeten bellen nou dan hadden de passagiers weer geklaagd dat het allemaal weer te lang duurt en geïrriteerd raken omdat ze verder willen . Hij is zijn baan kwijt netjes afgehandeld en klaar met dit verhaal. Oja waar is echt belangrijke nieuws?

  reageer
 • Patty

   

  Helemaal mee eens, Ronaldo! Vooral de zin: 'Beoordeel het verhaal en niet de kleur.'

  reageer
 • Marlon

   

  De chauffeur mocht haar inderdaad niet slaan, maar ik vind dat dit puur actie reactie was.je kan geen drank over de man schenken . Ze denkt er 2 keer na dit een volgende keer te doen.

  reageer
 • cam

   

  Je zegt goed politie inschakelen! Zo dat ze lachend weg kan lopen en volgende keer volgende chauffeur weer drinken in gezicht gooie. Zij had ook der rust kunnen bewaren en met beker naar buiten kunnen lopen. Ieder ander persoon had der klap verkocht. Dan waarom mag een werkende persoon niet? Ohja je bent aan het werk dan moet je maar geweld accepteren als bonus. Zwartrijders en geweldadig mensen hebben altijg gelijk.

  reageer
 • Ronaldo

   

  Goh, Triest hoe mensen de zaak beoordelen in het voordeel van de Buschauffeur. Volgens mij vergeten jullie dat het bedrijf reglementen heeft zoals het slaan van passagiers. Het vermoeden is dat men zo'n een positieve reactie plaats omdat ze getint is. Ik neem aan dat deze man training gehad heeft. Beheersing. Als het eten en drinken verboden is, niet wegrijden maar de politie bellen en zeker niet als ze drinken gegooid heeft. Schoppen en slaan... Hebben jullie dit goed gelezen! Beoordelen jullie het verhaal niet de kleur. Je laat gewoon zien dat je een racistische onderbuik hebt. En cker zou ik als buschauffeur, aangifte doen

  reageer
 • Inter

   

  Moeten geld binnenhalen met hun laser gun want het is toch zo gevaarlijk op die wegen als je daar wat te hard rijdt .

  reageer
 • Watskebeurt

   

  Het valt niet goed te praten hoe deze mevrouw heeft gehandeld. Maar als man sla je geen vrouw wat ze ook heeft gedaan en helemaal niet op haar inbeuken. De chaffeur had gewoon ze kalmte moeten bewaren en de politie inschakelen.

  reageer
 • Martin

   

  Jullie zijn allemaal grappig! Omdat die vrouw zwart is, wordt ze nu vergeleken met fokop jongeren uit almere! Het verhaal staat er. Ze kregen een woordenwisseling! En hij sloeg dr!!! Dit is geen opnemen voor kleur tijd ... Stelletje dwazen dat jullie zijn. Echt ....... Iqtjes van 22 hier.

  reageer
 • Hatice

   

  Jij bent echt vreselijk! Dus een schorsing lijkt jouw toepasselijk na ene mishandeling terwijl zij het bij woorden hield? Ik wens niemand wat ergs toe, maar wil jou wel horen als t jou of je naaste dit overkomt.

  reageer
 • Lysette plantijn

   

  Ik travel vaker met de bus en ik zie hoe mensen of jongeren reageren als de chauffeur iets zegt ... . Of zijn mensen met harde muziek en de chauffeur zegt alleen maar doe maar ietje zacht ...worden ze boos .. Belachelijk ...die vrouw heeft meer gedaan en nu moet de bus chaffeur boete Ik weet niet elke dag heeft mensen geduld ..maar hun doen hun best om aardig tege iedereen te zijn Niet ontslagen maar schorsing lijk mij beter

  reageer
 • Fred

   

  een buschauffeur slaat echt niet zomaar iemand want ze zijn getraind tot en met. Er moet meer zijn gebeurd om tot die handeling te komen en ... het publiek is ALTIJD tegen zo'n chauffeur dus die is bij voorbaat kansloos. Als je weet hoe mensen tegen chauffeurs tekeer gaan, grote bekken geven en spugen en niet aarzelen een bus zodanig te bevuilen dat ie buiten dienst moet dan verdient deze chauffeur een 2e kans, hooguit een disciplinaire straf.

  reageer
 • Nina

   

  Jan toneelspelen kan ze,niet meer toelaten op de bus,chauffeur weer in dienst nemen!! Reis al jaren met de bus heb alleen behulpzame en attente chauffeurs meegemaakt. U moet trots zijn op uw mensen en achter en voor ze staan!

  reageer
 • Wil

   

  Buschauffeur onmiddellijk weer in dienst nemen, en etende reizigster voor een jaar niet meer met openbaar vervoer,!!!

  reageer
 • Hendrik

   

  En dan mag je iemand schoppen die al op de grond ligt?

  reageer
 • Hille

   

  Eten in de bus mag niet. Drinken over iemd heen gooien dat gaat veels te ver. Heel erg DOM dat de chauffeur heeft geslagen. Had net zo goed aangifte gedaan. Waar blijven onze waarden en normen tegenwoordig. Triest!!!

  reageer
 • Mark 65478

   

  Het asociale gedrag van de passagiers tegenwoordig is echt niet meer normaal. Welke passagier loopt etend de bus in en gooit drinken over de chauffeur heen als haar het niet bevalt, WALCHELIJK, die vrouw dient een vervoersverbod voor het leven te krijgen, ze gaat met haar aso gedrag maar lopen.

  reageer
 • Hendrik

   

  Briljant! Je bent er niet bij geweest, maar aan de hand van een foto kun je je precies voorstellen wat er is gebeurd en trek je vergaande conclusies! Knap hoor!

  reageer
 • Ben

   

  Kan me het prima voorstellen. Als buschauffeur wordt je regelmatig bedreigd en in elkaar geslagen of beroofd en die gasten krijgen dan, ALS ze gepakt worden, een werkstrafje. Nu wordt er weer een opmerking gemaakt waarvan we niet weten wat er is gezegd want dat zal vast niet eerlijk worden verteld die de buschauffeur tot deze handeling laten komen en dan is het ineens een groot drama terwijl er elke dag buschauffeurs in elkaar geramd worden.

  reageer
 • Anoniem

   

  De buschauffeur moet berecht worden ik zou aangifte gaan doen en er een zaak van maken.

  reageer
 • Monique

   

  Triest dat bedrijven als connexxion hun personeel zo openlijk laten vallen! Het ooit zo prachtige beroep van buschauffeur staat momenteel zwaar onder druk. Begrijpelijk dat je als chauffeur uit je rol valt. Geweld is geen oplossing maar een waarschuwing was beter op zijn plaats geweest. Zeker omdat de "dame" in kwestie totaal niet vrijuit gaat! Ga je schamen connexxion!

  reageer
 • wendy

   

  zou jij het niet prettig vinden als je niet in de geur van een ander rustig in de trein kan zitten , of is dit een maatschappij van alles mag en de grenzen opzoeken want je wordt toch niet aangesproken op je gedrag . fijn en respectvol omgaan en niet de grenzen opzoeken , van het mag in de trein, mensen hebben er last van dat weet zelfs elk kind. groet wendy

  reageer
 • Theo

   

  In de bus bij Connexxion is de regel dat je niet mag eten en drinken. De meeste chauffeurs hebben bout aan de regels van Connexxion! Want als je er iets van zegt en het loopt uit de hand, dan is er altijd wel zo'n pannenkoek op kantoor die de chauffeur in het ongelijk stelt. Een chauffeur moet zich laten uit schelden, onder gooien met eten, zich laten bespugen en laten overvallen. Leve het vak van chauffeur bij Connexxion

  reageer
 • Ruben

   

  Je je hoeft zeker niet alles te pikken, maar van een beroepschauffeur mag je qua rijden en omgang met mensen wel een bepaalde professionaliteit verwachten. Als je geweld moet gaan gebruiken dan heb je bij voorbaat al verloren. Een optie had kunnen zijn de deuren dicht te houden en de politie bellen zodat die de dame konden aanspreken op haar gedrag. Dan los je het op zonder geweld.

  reageer
 • Conexxion neem hier een verkeerd besluit. Zoals bekent moeten de chauffeurs hun werk soen onder hoogspanning. De vrouw neem bewust eten mee in de bus en vervolgens zoekt zij bewust de vonfrontatie op met de buschauffeur. Daarbij vind zij het nodig om een beker drinken om de chauffeur te gooien. De reactie van de chauffeur is niet goed maar ik kan mij de frustratie goed voorstellen. Ik denk gezien de contrext en de sfeer waar er in Almere gewerkt wordt dat een offieciële waarschuwing met een schorsing meer op zijn plek is

  reageer
 • Barbara

   

  Zou het dan niet eens tijd worden dat de man zich gaat emanciperen, i.p.v zich door de niet gemancipeerde vrouw het bloed onder de nagels vandaan laten halen? Als meneer Witteman door een meneer van der Sloot een glas wijn in zijn gezicht gesmeten krijgt staan er meteen tigt mensen rondom hem die hem in bescherming nemen. Waar waren al die omstanders hier? Waarschijnlijk hun macht uit handen geven aan hun fototoestelletje?

  reageer
 • Kareltje

   

  In de trein mag je (helaas) ook eten en drinken, dus dat is ook de reden dat een conducteur er niets van zegt. Op vrijwel elk station zijn winkels waar eten verkocht wordt, dus het zou raar zijn als je het dan niet mee mag nemen in de trein.

  reageer
 • Hannes

   

  ( Er zijn natuurlijk meer hondjes die fikkie heten)..... Uit zelfverdediging weet je natuurlijk dat er rare klappen kunnen vallen.. En dat is hier fysiek en mentaal duidelijk het geval!!. Hoe kwetsbaar mag je zijn!!. . We stonden erbij en we keken erna!!.

  reageer
 • Saskia

   

  Moet je alles maar pikken als buschauffeur?

  reageer
 • Bromsnor

   

  Mevrouw de overtreder is gewoon ingestapt en zoekt na het ritje bij het uitstappen nog even extra ruzie? De instructie zou toch moeten zijn om de bus helemaal niet te laten vertrekken totdat ze uitgestapt is.

  reageer
 • Steven Stedenwijker

   

  Waanidee. Wanneer mensen je aanvallen moet je je gewoon verdedigen. Of het nu mannen of vrouwen zijn doet er niet toe. Mevrouw zal hier verbaal ook nog het nodige uitgekraamd hebben en dan is het wel een keer genoeg.

  reageer
 • Jond

   

  Óf de chauffeurs gaan er voor staken, óf het ontslag wordt teruggedraaid óf de man wordt bij de Politierechter wel veroordeeld maar wordt er geen strafsanctie opgelegd!! (wat ik je brom...) Zéér hoogst waarschijnlijk krijgt Connexxion bij een gang naar de rechtszaal een flinke veeg uit de pan waar veel talkshows het over gaan hebben.

  reageer
 • Jond

   

  Slaan is een teken van zwakte.....! Wat is goeien met eten en/of drinken dan?

  reageer
 • Havenaar

   

  Wat een afschuifreactie. De chauffeur is verantwoordelijk voor zijn daden. Hoe kwaad hij ook is, hij mag niet slaan. Daar moet hij de consequentie voor dragen. Als bijv. een leerkracht een leerling slaat vind jij dat de directeur ontslagen moet worden? Dan kun je als werknemer alles doen onder het motto 'mijn leidinggevende is verantwoordelijk voor mijn gedrag' .... Belachelijk trouwens om Almere een stad van respectloze mensen te noemen, ken je het woord 'generaliseren'? Jouw reactie is wel respectloos.

  reageer
 • Lola

   

  Het is idd zo dat buschauffeurs en controleurs niet zo onschuldig waren. Een keer werd zelfs mijn ov uit mijn hand getrokken toen ik bij mijn halte was. Ik had een kaartje gekocht en mijn ov was voor de bus etc. Heel onbeschoft! Tram controleurs wouden een keer wegrijden terwijl een meisje in elkaar werd geslagen, of worden boos als je de deur openhoudt voor bejaarden want dat mag niet anders komen ze te laat terwijl zij zelf al laat waren omdat zij per se een sigaretje willen roken. Niks is zo zwart wit!

  reageer
 • ikbenboos

   

  eigenlijk zou die chauffeur aangifte moeten doen tegen Connexxion dat bedrijf zet hun eigen werknemers te kakken en in de kou

  reageer
 • ikke

   

  Huh? Als het een buitenlandse chauffeur was? slaat dat op! Het was een buitenlandse mevrouw aan de.foto te zien. Kan ik ook zeggen: tja die hebben altijd een grote mond.

  reageer
 • .\/\/.

   

  Helemaal mee eens. Ik hoop dat andere buschauffeurs nu ook gaan staken tot de beste man weer aan het werk is. Op ingrijpen staat nu dus ontslag... Die vrouw een vervoersverbod geven van een jaar, je wordt woest van die types.

  reageer
 • Mientje

   

  Vindt hem gewoon laf en de vrouw is ook verkeerd maar kan me voorstellen dat als haar eten in n zak was om mee te nemen dat ze dacht waar gaat dit over ik eet het geeneens in de bus. Chauffeur heeft haar zelf binnen gelaten. Als ze mer haar man was wil ik weten als de chauffeur ook zo stoer was om haar te slaan.. Ik denk t niet!!! Bus en tram chauffeurs zijn ook niet altijd onschuldig hoor soms scheren ze ook iedereen over 1 kam of zijn kortaf on onbeleefd.

  reageer
 • Piet

   

  Zeker not done maar als een vrouw een man zou mogen slaan (niet van toepassing op dit incident) dan mag het andersom ook. Anders zou het ( tegenwoordig weer helemaal hot) discriminatie zijn.

  reageer
 • Carry

   

  Ja vooral als de politie hun werk dan eens zou doen. Hoe vaak worden buschauffeurs niet geslagen en gespuugd worden tegels door de ramen gegooid. Waar is hun bescherming. O,nee dat hoeft niet het is "maar" een buschauffeur. Toch??

  reageer
 • WB

   

  Respectloze stad met respectloze mensen. Degene die wel enig moraal in hun donder hebben zoals de chauffeur, worden de dupe. Normaal werkt hert zo dat degene die verantwoordelijk is - Connexxion dus - de fout op zich neemt en de wind uit de zeilen houdt. Maar nee hoor, een chauffeur ontslaan en de kwestie is voorbij, alsof het daarmee is afgelopen... En de verantwoordelijk wethouder? Helemaal buiten schot. Het gemeentebestuur in Almere is er de oorzaak van dat dit soort situaties ontstaat. Lik op stuk zou passend moeten zijn. De chaufeeur handeld niet goed, maar de straf is veel te zwaar, de vrouw moet straf hebben, als voorbeeld voor al die andere respectloze mensen. dat lijkt me duidelijk.

  reageer
 • Reinhold

   

  Ik ben blij dat ik geen buschauffeur ben en ook niet voor Connexion werk. Het management moet zelf eens 4 weken op een bus zitten en onder gekotst worden en dan maar zien hoe men reageert. Almere is geen urhollandse stad. Almere is agressieve en een respectloze gemeente. Gemeente geeft het best voorbeeld. Doen bijna niets en wat ze doen is zelf personelijk profileren

  reageer
 • Patrick

   

  Ik kan me de reactie van de buschauffeur heel goed voorstellen. Jammer dat hij is ontslagen. Sterkte!! Zo zie je maar weer dat passagiers "alles" mogen en de chauffeur mag alleen maar rijden en verder moet hij horen, zien en zwijgen.

  reageer
 • Lina

   

  Chauffeur mag niet slaan maar ja kreeg ontslag, erg sneu Vrouw mogen het niet eten en drinken in bus en erg onbeschoft. Chauffeur moet het niet rijden en roep om assistent of zij mag het niet instappen. Ik vind dat alle chauffeurs moeten getraind om respect voor zich zelf en voor de anderen . Geen eten in bus, erg smerig

  reageer
 • Slaan hoort gewoon niet.

   

  Ongeacht de situatie. Slaan is teken van zwakte. Chauffeurs opleiden hiermee om te gaan en bij conflicten assistentie (politie of collega's). Vaak begint het met de wijze waarop je mensen aanspreekt. Om echt nu een vinger te wijzen kan ik niet, ken de situatie niet..mar wat een reacties zeg pfff...praten over mensen kunnen we allemaal...heeft iemand MET ze gesproken..

  reageer
 • kim

   

  Ik schrik van de bovenstaande reacties. Zoals in het bericht staat zijn beide partijen verkeerd bezig geweest. Maar een chaffeur in dienst mag nooit geweld gebruiken. Hij had assistentie kunnen vragen en die vrouw sowieso weigeren mee te nemen. Het is een regel dat er niet gegeten mag worden in de bus, maar als het wel gebeurt waarom hebben anderen daar last van? Maurice, je doet echt alleen je zelf als je voorlopig niet met connexion rijdt.

  reageer
 • Bas

   

  Gezien de afschuwelijke situatie in parelstad almere, volg het nieuws maar even zou ik als ik hem was miljoenen claimen van Connexxion via rechtsbijstand. Grote kans dat hij dat krijgt en dat mens was vast de heilige onschuld,en haar mede getuige uiteraard ook. Pfffff

  reageer
 • Freek

   

  Dom van de chauffeur en asociaal van de vrouw. De chauffeur is gestraft en ik mag hopen dat deze mevrouw ook nog wordt gestraft met een werkstraf of iets dergelijks. Maar het zielige vrouwtje zal wel weer in de slachtofferrol kruipen en het op racisme gooien!

  reageer
 • Almeerder

   

  Ik lees nogal wat poraliserende reacties. De aard van het conflict geef en verleend de chauffeur volstrekt iet het recht de vrouw te trappen en slaan. des temeer hij in zijn ambt was op het moment dat deze conflict zich voordeed. Ze dienen beiden aangifte te doen en ik kan u nu stellen dat bij recht de chauffeur het niet ontloopt in zware overtreding te zijn dan een beker met drank dat over hem gegoten is. Zijn werkgever heeft correct gehandeld om hem opstaande voet te ontslaan. Ik vind hem een vuile laffe bastaard de been waarmee hij getrapt en geschopt heeft als het mij betrof als een vrouw zou hij die voor zijn leven nooit meer gebruiken. Als het een buitenlandse chauffeur was geweest zou er vast andere reacties binnenstromen en mogelijk zou het ook prima gevonden zijn dat hij opstaande voet ontslagen en achter de tralies verdween ben ik meetbaar zeer van overtuigd

  reageer
 • Gerrel Liesdek

   

  Toch een beetje jammer dat u gelijk allerlei meningen uiten zonder precies te weten hoe de vork in de steel zit. Even voor uw beeldvorming het meisje had eten voor haar vriend gekocht en had een gesloten zak van een bekende keten bij zich. Het is niet zo dat zij uitgebreid is gaan zitten eten in de bus. Zelfs al was dat wel het geval dan nog heeft deze laffe beest niet het recht om zo te keer te gaan. Het zal uw eigen dochter zijn kijken of u dan nog steeds dergelijke achterlijke berichten zou plaatsen.9

  reageer
 • romeo

   

  waarom nou iedereen erbij betrekken het gaat om een persoon niet om meerdere mensen toch ????? let wel ik citeer (Die denken dat ze alles mogen ) iedereen maakt fouten ik jij enz maar om gelijk te oordelen over anderen werkt niet. ik zou haar helemaal niet in de bus laten. of de popo erbij halen want zij is helemaal fout . domwijf zij moet zich schamen . oke groetjes en een fijn weekend. one love..

  reageer
 • urkse

   

  Wat had chauffeur dan moeten doen?

  reageer
 • Romeo

   

  helemaal mee eens daar is hij in de fout gegaan .maar ontslag vindt ik ook een beetje te zwaar voor hem hoor . ik hoop dat hij toch een kans krijgt.als oud GVB'r kan ik hem wel begrijpen hoor .maar ik zou die mvr: niet meenemen.

  reageer
 • Priscilla

   

  Het gebeurd zo vaak dat mensen met eten en drinken komen vond meneer had vrouw niet mogen slaan dat vind wel fout van die meneer

  reageer
 • Mike Sanchez

   

  Idiote reacties hier, het is not done een vrouw te slaan ook nog er achteraan gaan en dan trappen en dan nog wanneer de vrouw op de grond ligt nog erop in beuken. Dat is met alle respect een terrechte ontslag. Hij is een professional en hoort dit op een normale manier moeten oplossen. Ook al is eten verboden in de bus alsnog kan je niet schreeuwen en of streng iemand aanspreken dat pikken mensen niet, gewoon rustig netjes de vrouw vragen eten weg te gooien of de bus te verlaten. Als je dit niet kan hoor je niet dit soort werk te doen. Buiten dat is de vrouw natuurlijk over de schreef gegaan en verdient idd een OV verbod.

  reageer
 • DatGuy

   

  Jammer voor de chauffeur, hij heeft groot gelijk en als medemens vind ik niet dat hij het hoeft te pikken dat iemand drinken over hem heen gooit. Het is alleen wel de correcte beslissing (helaas) dat hij ontslagen is na fysiek geweld. Hoe dan ook, die vrouw is een bitch. Je houdt je maar gewoon aan de regels. Ik erger me er ook de tering aan als er weer iemand als een baviaan met mond open loopt te smakken met eten achterin de bus en zijn troep vervolgens op de stoelen achterlaat voor een ander. Wordt tijd dat mensen die zich niet gedragen gewoon een openbaar vervoer's verbod opgelegd kunnen krijgen.

  reageer
 • yvonne

   

  De chauffeurs die de andere kant op kijken hebben hun baan nog. Deze chauffeur niet meer.

  reageer
 • Brian

   

  Dit is een wereld op zijn kop. Wat voor een signaal geeft je hiermee af aan het brutale publiek.

  reageer
 • Bertus

   

  Tuurlijk is de uitbarsting van de chauffeur niet goed te keuren,absoluut niet maar de passagiers halen soms het bloed onder je nagels weg!! Je vervoert soms geen passagiers maar vuilnis brrrr!

  reageer
 • wendy

   

  jee wat erg, ik kom net uit de trein van diemen naar almere en de trein zat vol met patat etende mensen en de hele trein stonk ernaar, maar nee de conduceur durft er niets van te zeggen , anders krijg je ruzie en dan kan het uit de hand lopen en wordt je ontslagen, wat erg..

  reageer
 • Ab

   

  Hulde voor de buschauffeur. Er is nog maar weinig respect en dan moet je het normaal vinden dat er limonade over je heen wirdt gegooid.

  reageer
 • Narga

   

  ik schrik als ik lees dat hij haar achteraan gaat dan schopt en vervolgens op haar inslaat als zij op de grond ligt. Oké chauffeurs hoeven niet alles te nemen maar dit is buitensporig gedrag en kan er alleen ontslag op staan. Was het gebleven bij een tik dan had ze die dubbel en dwars verdient.

  reageer
 • Cecilia

   

  De buschauffeur had niet verder moeten rijden, hij kon vragen om assistentie dan was er niks aan de hand. Ik zit vaak in de bus van Connexxion naar Almere en ik erger me verschrikkelijk dat de bestuurders nooit iets zeggen over eten en drinken ze kijken altijd de andere kant op. Ik heb zelfs gezien dat er mensen met blikjes bier in de bus zaten.

  reageer
 • Kay

   

  Helemaal mee eens. De chauffeur moet zich kennelijk door zo'n bakvis laten vernederen zonder dat hij iets mag doen. Hij is ook maar een mens!

  reageer
 • Maurice

   

  Dom respectloos wijf. Chauffeur had misschien niet hoeven slaan maar je zo respectloos laten behandelen. En een directie die ver van de werkelijkheid staat neemt dan de beslissing om iemand te ontslaan. Ook respectloos naar je personeel. Voor mij voorlopig geen connection meer!

  reageer
 • L. Brouwer

   

  Als de dame gewoon het fatsoen had gehad zoals een ieder die gebruik maakt van het openbaar vervoer om niet te eten en drinken in de bus, dan had er niks aan de hand geweest. Ik vind dat de dame een algeheel verbod voor het openbaar vervoer moet hebben en de chauffeur een flinke reprimande. Maar ontslag. Ben je gek!! Je hoeft niet over je heen te laten lopen. Een beetje fatsoen van de klant mag ook wel verwacht worden.

  reageer
 • John

   

  Hoop dat de muts erg trots is op het resultaat. Schreeuwen en krijsen en drank over iemand gooien die dan ontslagen wordt. Iwmand diw wel gewoon zijn werk doet onder moeilijke omstandigheden. Ik walg van de werkgever en hoop dat zijn collegas voor hwm opkomen. Ook hoop ik dat de vrouw publiekelijke erkenning krijgt voor haar associale gedrag. Hoop dat ze trots op zichzelf kan zijn als ze in de spiegel kijkt want zij hewft ongetwijfeld het idee slachtoffer te zijn. Straks wel weer gewoon klagen als de bus iets te laat is of je op gedrag wordt aangesproken. Walgelijke situatie. Sterkte voor buschauffeur.

  reageer
 • Ellen

   

  Ontslag ...beetje jammer dat connextion het personeel niet beter steund. Slaan is niet goed. Maar een berisping / officiele waarschuwing lijkt mij eerder op zijn plaats en die dame even een maandje of 3 niet meer in de bus.

  reageer
 • Anoushka

   

  Tegenwoordig is blijkbaar alles op te lossen met slaan. Als je zulk werk doet waarbij je ondee grote druk staat ga je nog steeds geen vrouwen meppen vind het een lafaard. Niet dat mevrouw minder is zij had er direct uitgezet moeten worden dan was het hele drama voorkomen en had hij zn baan nog gehad.

  reageer
 • Brenda

   

  Schandalig de buschauffeur ontslaan! Voortaan niemand maar dan ook niemand meer met eten of drinken in de bus meenemen punt uit! Gewoon buiten laten staan ondanks de scheldpartijen die je krijgt

  reageer
 • Wim Hageraats

   

  De chauffeur zit in ZIJN bus. Hij is dus de conducteur/chef van de bus en heeft als zodanig de verantwoordelijkheid over materieel en passagiers. Beter was geweest om de vrouw te verwijderen als daar noodzaak toe was, alvorens de rit te beginnen of/en om assistentie te vragen. Dit is niet gebeurd omdat de chauffeur afzag om die hele sousa (oa. gezeur van andere passagiers) weer op te moeten starten en de busdienst hierdoor zou vertragen. Blijft echter het feit dat sommige mensen zich nu eenmaal behoorlijk onbeschoft tav. vele gemeentelijke dienstverleners blijven gedragen. Ik heb er dan ook begrip voor dat de buschaffeur, al behoorlijk getergd, door het lint ging, zeer waarschijnlijk na nog een scheldkannonade bij het verlaten vd bus, ook nog eens een (warme?)beker drinken over zich heen kreeg. In het licht vd vele recente gebeurtenissen acht ik acuut ontslag hierdoor niet aan de orde. Zoals al eerder vermeld moet de zaak met de betr. chauffeur grondig worden geevalueerd, en dient de passagier nogmaals te worden aangesproken op haar gedrag.

  reageer
 • zomaariemand

   

  ontslag is wel het laatste wat connexxion moet doen, chauffeurs werken onder grote druk, hij kan geschorst worden met medische bergeleiding. chauffeurs krijgen training hoe ze klanten moeten benaderen. d.w.z. dat soms het bloed onder de nagels wordt weggetrokken.

  reageer
 • Harvey

   

  Het is verboden om te eten en drinken in de bus ..MAAR...omdat zij met eten en drinken de bus inkwam. Bij het uitstappen zei ze daar wat van, waarop een ruzie ontstond en een beker drinken over de chauffeur ging. Dat betekend dat de chauffeur toch heeft toegelaten dat de vrouw met eten en drinken in de hand de bus in kwam.daar was HIJ al fout.Dat hij vervolgens de bus uitgaat om de vrouw te mishandelen heeft hem in een strafbare positie gebracht.Hij had ook gewoon weg kunnen rijden .Hij is dus terecht ontslagen

  reageer
 • Rob Heemskerk

   

  Ik sta achter die chauffeur! iedereen weet dat je geen eten en/of drinken in de bus mag meenemen, daarvoor hangen er teksten en ook speciaal ook voor de ongeletterden, verbodsbordjes bij de in- en uitgangen. Maar hele volksstammen hebben daar schijt aan. Menig chauffeur die daar wat van zegt, kan alles krijgen behalve lucht. Ploft er zo'n volgevreten tokkie naast je op de bank en je zegt er ook iets van, krijg je ook meteen een grote muil. Chauffeurs wees solidair met je collega en leg de boel plat, zodat die tokkies met hun vreten naar huis kunnen waggelen. Misschien leren ze zich dan aan te passen, aan de regelgeving in het bus- en lijnvervoer.

  reageer
 • Jay

   

  Volslagen belachelijk dat die chauffeur ontslagen is. Wat een walgelijk mens zeg, en ja hoor, weer zo'n grootgebekt type dat zich niks laat zeggen. Die denken dat ze alles mogen. Lekker tergen en uitdagen... dat die chauffeur dat niet pikt, snap ik. En dan nog eens wat, volgens mij staat overal duidelijk dat je NIET met eten en drinken in de bus mag.

  reageer
 • SOM

   

  Als chauffeur heb je alle rechten in de bus. Je mag elke passagier op elk gewenst moment aanspreken. Zelfs tot het sommeren om de bus te verlaten. Op het moment dat jij als chauffeur de bus verlaat dan raak je al je rechten kwijt. En daar is het dus mis/fout gegaan. Blijf van de chauffeur af en chauffeurs blijf van de passagier af. Ga niet voor eigen rechter spelen. Er hangen overal camera's. Bel de politie als er iets dreigt mis te gaan. Dek je eigen in.

  reageer
 • .\/\/. (de èchte)

   

  Geef gerust je mening, maar gebruik je eigen pseudoniem.

  reageer
 • zomaareenchauffeur

   

  Zolang het geen alcohol is mogen mensen drinken nuttigen zoals koffie (als er maar een deksel op zit). Feit is wel dat veel mensen niet in staat zijn om een blikje of iets dergelijks gedurende de rit vast te houden en het dus op de grond lazert. Zolang het geen red bull is maakt het mij niet uit als chauffeur zijnde (mierzoete stank). Eten is ander verhaal, mensen denken dat het normaal is om een patat oorlog in de bus te eten maar je zit in een gesloten ruimte dus binnen 4 minuten stinkt het in de bus.(overlast voor andere passagiers) Nog een tip voor de rokers... Neemt niet een laatste trek van een sigaret op het moment dat de deur opengaat en dat je dan de rook bij de ingang uitblaast. Als blikken dodelijk zouden zijn zouden er een heleboel passagiers bij de ingang blijven liggen.....

  reageer
 • Winnie

   

  Hij had de vrouw met drinken en eten gewoon niet mee moeten nemen. Hij had om ondersteuning kunnen vragen om de dame te verwijderen. Ik werk ook bij openbaar vervoer en bij ons is de bedrijfs regel geen drinken geen eten en geen ijs. Dus de passagiers gooien hun eten/drinken weg en gaan mee of ze blijven buiten

  reageer
 • Anneke

   

  Weet iemand wat die vrouw gezegd heb! Zo aardig zijn ze vaak niet! En drinken gooien over de chauffeur dat doe je ook niet en tja iedereen maakt fouten zijn vrouw kan wel ziek zijn enz.

  reageer
 • Frits de Raad

   

  "Maar de chauffeur heeft geslagen en dat betekent ontslag" aldus het commentaar van de vervoerder. Gelden die regels ook wanneer ik als buschauffeur een overvaller onschadelijk heb gemaakt?

  reageer
 • Hoekie

   

  Omdat je chauffeur bent mag je je zonder wat terug te doen, je door Jan en alleman in elkaar laten slaan, beledigen, met drinken laten over gieten, bespugen,je uit laten maken voor alles en nog wat. Ik vind het echt niet kunnen dat de beste man terug heeft geslagen! Waar haalt hij het lef vandaan! Foei meneer de chauffeur!

  reageer
 • Steef

   

  Terecht dat ontslag hij moet gewoon niet slaan of schoppen wat de passagier ook doet en als je wel slaat moet dat binnen 3seconden en niet later

  reageer
 • Jan

   

  Wat betreft dat een man een vrouw niet mag slaan achterhaald zou zijn, daar klopt niets van. Mannen zijn nu eenmaal fysiek sterker en daardoor altijd in het voordeel. Klaar. Niks achterhaald.

  reageer
 • Jan

   

  Ik denk dat de chauffeur gewoon ongeschikt is voor dit beroep. Het kan niet zijn dat je je handen, en zeker tov een vrouw, niet thuis kan houden, hoe gefrustreerd je ook bent. Onacceptabel! Wat betreft het volk dat gebruik maakt van openbaar vervoer en zich niet weet te gedragen, laten die maar lekker gaan lopen en of fietsen. Intrekken abonnement.

  reageer
 • Jeroen

   

  Daar sta je dan als "volwassen" vrouw op de foto, waarschijnlijk nig trots ook dat die chauffeur nu ontslagen wordt, maar zelf uitgekotst worden door een groot gedeelte van de samenleving. Wat een verschrikkelijke tokkie ben je toch wanneer je je willens en wetens niet aan de regels houd, je daar nog druk over gaat maken, en dan nog je drinken over de chauffeur gooit ook. Ik mag toch hopen, dat buiten het ontslag, wat nergens over gaat, de bewuste vrouw een OV verbod opgelegd gaat krijgen.

  reageer
 • Frits de Raad

   

  Het zoveelste incident in de regio Almere. Eigenlijk zouden alle openbaar vervoer bedrijven nu een statement moeten maken door de komende aanbesteding voor deze regio massaal te negeren.Op die manier kunnen zij opkomen voor haar personeel en de politiek duidelijk maken,dat men klaar is met het huftergedrag waar de medewerkers dagelijks mee geconfronteerd worden ,los van de overvallen,bedreigingen en stenen die naar de bus gesmeten worden.

  reageer
 • Tam

   

  Als je niet met eten en drinken in de bus mag . Doe het dan niet , waarom drinken op de chauffeur gooien. De buschauffeurs hebben vaak met agressie te maken. Denk dat de maat nu vol was. Ik keur niet goed wat hij heeft gedaan. Laten zij het uitpraten waarom ontslag. Waar komt zo een man weer aan de bak. Waarom is hij niet eerst op non-actief gesteld. Sterkte !

  reageer
 • Wijnie Huisman

   

  Weet je wel wat voor tuig er in de bus stapt? Ik snap de chauffeur wel, je moet je verdedigen!!! Dus deze chauffeur niet ontslagen!!! Beter degene die het nodig vond met drinken te gooien nooit meer laten reizen in de bus of trein!!!

  reageer
 • .\/\/.

   

  Het lijkt me niet voldoende grond voor accuut ontslag. De chauffeur een reprimande en de vrouw een cursus normaal gedragen lijkt me beter.

  reageer
 • Pyrrus

   

  Wel ja Connexxion; beloon onbehoorlijk gedrag door je human capital te ontslaan. Welk personeelslid zal nu nog het belang van materiaal en klant beschermen? Waarschijnlijk de directie in haar ivoren toren spelend met de moraalridders! Eerst maar eens hoor en wederhoor toepassen, lijkt mij.

  reageer
 • H.Visser

   

  Die chauffeur gewoon weer aannemen. Die vrouw deed waarschijnlijk ook moeilijk. Goed uitzoeken. Passagiers gedragen zich verschrikkelijk tegenwoordig.

  reageer
 • Jond

   

  Buschauffeurs: ga staken!!!! Vanavond nog!!! Dit kan toch niet?? (tenzij mijnheer al een 'verleden' had natuurlijk)

  reageer
 • Jeroen

   

  Misschien makkelijk als je aangeeft hoe ze contact met je kunnen zoeken. Overigens denk ik dat de rechter niet akkoord gaat met dit ontslag.

  reageer
 • Dimitri

   

  Het feit dat ze gewoon de bus in mocht betekent dat zij geen strafbaar feit heeft gepleegd. Met andere woorden, het eten en drinken zijn niet genuttigd in de bus. Zij heeft deze gewoon meegenomen om waarschijnlijk thuis genuttigd te worden. Hierbij heeft de buschaffeur geen recht om op een agressieve manier de passagier bij het instappen hierop aan te spreken. Met andere woorden, het is haar groot recht om er wat van te zeggen bij het uitstappen! Verder vind ik het laf dat alle omstanders niet tussen beide partijjen inspringen, of er wat van zeggen. Hoe laat je een man ( van in de 40 ) een vrouw van in de 20 slaan. Zo zie je maar weer, mensen praten en klagen maar handelen ze niet wanneer het moet. Goed dat die buschaffeur ontslagen is. Laffe actie van de buschaffeur! Slaan op de passagier terwijl zij gewond op de grond ligt !

  reageer
 • Dirk

   

  Hou toch op, je slaat in principe niemand. Maar dat achterlijke " Je mag een vrouw niet slaan" is wel een beetje achterhaald niet? Als een vrouw zich gedraagt als een man, dan wordt ie behandeld als een man. Als deze vrouw de chauffeur geslagen heeft (wat ik niet op kan maken uit het verslag) dan had de vrouw een tik terug kunnen krijgen. Dat de vrouw drinken over hem heen gooide was een vorm van vernedering, en dan is een vernederende tik te rechtvaardigen. Echter, deze man was in functie, en diende zich zo te gedragen. Daarbij liet de man, voor zover het verslag compleet is, zich nog even gaan toen ze op de grond lag/zat. Ja, dan ga je te ver en kan het bedrijf waar je voor werkt niet meer vertegenwoordigen en kan het bedrijf niets anders dan de chauffeur per direct ontslaan. De vrouw gaat zeker niet vrij uit overigens.

  reageer
 • Rob

   

  Ook in de trein lopen ze van alles te eten en dan die resten in de prullenbak vlak onder je neus

  reageer
 • Knuppeltje Knal

   

  Chauffeur ontslagen, ok. Maar dan de vrouw voorgoed de toegang tot het openbaar vervoer ontzeggen.

  reageer
 • Job

   

  Hoog tijd dat het gebeurt en dan niet voor een paar uur..

  reageer
 • Bert Groot

   

  Ik zou graag in contact willen komen met mensen, passagiers die dit mee hebben gemaakt.

  reageer
 • jokrz

   

  Dus als chauffeur van connexxion moet je maar als over je heen laten komen, en je mag niets terug doen. Ik zou zeggen , staken het busvervoer totdat chauffeur zijn ontslag ongedaan krijgt. Belachelijke actie van connexxion.

  reageer
 • keesk54

   

  Helemaal mee eens En Voor ALLEN NOOIT meer rijzen met conexion

  reageer
 • Piet

   

  Als de zogenaamde passagiers nou eerst eens de vervoersregels zouden lezen dan weet men ook eens dat fast food en stinkende broodjes niet mogen worden genuttigd in openbare gelegenheid zoals daar is de bus deze mevrouw gaat ook zeker met een broodje en drinken een paspoort aanvragen in een gemeentehuis . En het woord zegt het ov bedrijven

  reageer
 • Dujardin

   

  Slaan is ont slag en terecht, je dient je als gastheer te gedragen wat er ook gebeurd.

  reageer
 • Henk

   

  Normaal heb je volkomen gelijk. Maar uit de reacties maak ik op dat het anders schijnt te zijn dan dat bericht weergeeft. Als je er niet bij bent geweest is reageren vaak subjectief en gebaseerd op een persoonlijk gevoel. Zoals ik al zei, normaal heb je volkomen gelijk. Nu weten alleen omstanders wat er is gebeurt. Alleen zij kunnen oordelen.

  reageer
 • willy

   

  Onvoorstelbaar dat deze man meteen ontslagen wordt. Zijn er al getuigen gehoord? Er staan hier reacties van mensen die er bij waren. Misschien is het een idee dat die mensen gezamenlijk naar de politie gaan om te vertellen wat er echt is gebeurd? Die man staat dus op straat, heeft misschien een gezin om voor te zorgen, en zij kan haar gang blijven gaan terwijl zij iets deed wat niet mag? En daarna ook nog door blijven zeiken zodat de stoppen doorslaan bij de chauffeur? Buschauffeur, ik hoop dat jouw ontslag teruggedraaid kan worden zodra men weet wat er precies is gebeurd. Ik ken je niet maar dit gun ik jou niet!

  reageer
 • Barbara

   

  Helemaal met je opmerking eens!

  reageer
 • To

   

  Hoeveel geweld krijgen de buschauffeurs niet voor hun kiezen. Deze chauffeur was op zijn hoede, slaan is niet goed maar wel te begrijpen. Ze worden zo vaak uit gescholden en geweld tegen hun gebruik , nu een keer anders om en dan meteen ontslag. Ik wil de directie wel eens zien als ze een tijdje op de bus zitten of ze dan ook kalm kunnen blijven. Ik vind chauffeur gewoon weer baan terug en al die geweld plegers en zwart rijders aan pakken, maar ja de hoge heren zitten lekker op kantoor.

  reageer
 • Pieter

   

  Ik zie echt dat veel mensen geen verstand hebben hier jullie moete je schamen, een chauffeur hoort iemand niet te slaan zover ik lees heeft mevrouw hem niet geslagen?, maar drinken over hem gegooid, dat is geen reden om als man een vrouw in elkaar te slaan. Zeker terecht dat hij ontslagen (daarmee wil ik NIET zeggen dat mevrouw onschuldig is.)

  reageer
 • Leo Kroon

   

  De chauffeur handelde goed en vervulde zijn plicht volgens de regels, ik heb het zelfde mee gemaakt en werd door mijn meerdere in het gelijk gesteld en die pasagier moest toen zelfs de schade betalen die ik toen had opgelopen, dus ontslag terug draaien met excus!!!!

  reageer
 • Rob

   

  Schandalig dat hij ontslagen is. Sommige figuren halen het bloed onder je nagels vandaan

  reageer
 • Lubert

   

  Madelief, het lijkt mij dat je dit moet communiceren met connexxion. Ik heb alleen maar de verhalen gelezen en was er dus niet bij. Maar ik ben het met je eens dat de chauffeur ten onrechte ontslagen is. Het beste is dat er zoveel mogelijk getuigen zich gaan melden.

  reageer
 • Tim

   

  Wat een regelrechte onzin. De vervoerder bepaalt de regels. Als jij je daarin niet kunt vinden heb je het volste recht om geen gebruik te maken van de diensten van deze aanbieder. Gezien jouw onzinreactie lijkt het me overigens voor iedereen het beste als je zo min mogelijk contact maakt met andere mensen en dus beter kan gaan fietsen, maar dat terzijde. Volkomen terecht dat de chauffeur namens zijn werkgever de gestelde regels handhaafd. Als iemand zich misdraagt dan grijp je in, als iemand fors over de schreef gaat zoals te lezen in dit bericht is het normaal dat je daar als mens op reageert en geweld beantwoord met geweld ook al is het natuurlijk verstandig om dat niet te doen. Onderscheid tussen mannen en vrouwen is ook complete onzin want het gaat erom hoe de chauffeur belaagd en behandeld werd. Of ga je nu de 'discriminatiekaart' inzetten?

  reageer
 • Deetje

   

  Helemaal mee eens! Werk neerleggen tot de chauffeur terug in dienst is

  reageer
 • Sortof

   

  Ontslagen cauffeur: aangifte doen tegen deze vrouw!

  reageer
 • Pieter

   

  Hoezo respect ben je kwijt als je een vrouw slaat. Het komt er dus op neer als ik dus als man belaagd zou worden door een vrouw/en. Die bijvoorbeeld mijn telefoon of portemonnee wil stelen, dat ik dat maar moet laten gebeuren. Ik dacht het niet Eddie. Deze mevrouw verdient wat ze heeft gekregen een paar flinke tikken. Respect heeft ze niet voor de chauffeur anders ga je niet verhaal halen. En je gelijk niet krijgen is ook geen reden om dan je beker drinken maar over die ander om te keren. De vrouw heeft dus ook geen respect voor de mede mens en de regels. Helaas is het de chauffeur nu eens teveel geworden en barstte de bom. Deze is nu de klos vanwege het gedrag wat het merendeel van de passagiers toont aan respect richting chauffeurs. En dat is dus GEEN RESPECT. Heb je daar al eens over nagedacht Eddie?

  reageer
 • beroepschauffeur

   

  Iedere chauffeur heeft een opleiding genoten ivm de verplichte nascholing. Dit zijn dus beroepschauffeurs en weten heel goed dat dit niet door de beugel kan. Nooit en te nimmer loop je iemand achterna om iemand een genadeslag te geven. Ik zat in de bus en mevrouw was inderdaad erg mondig, maar de chauffeur had wel erg last van losse handjes. Nota bene een vrouw. LAFAARD. Hij had mij achterna moeten lopen..........

  reageer
 • Jaap

   

  Wat is jouw definitie van het begrip "vrouw" Eddie?

  reageer
 • Echt waar

   

  Misschien moet je dit maar eens melden bij Connexxion. Haar levens les is wellicht dat ze het de volgende keer weer doet, Immers, zo komt ermee weg. Zijn levensles? Dat hij de volgende keer NIET meer durft in te grijpen vrees ik

  reageer
 • h.oedan

   

  Ja!!, inderdaad begrijpelijk. Dit soort vrouwen verdienen een goed pak slaag.

  reageer
 • Echt waar

   

  Nee, dan is het weer dicriminatie

  reageer
 • Andre

   

  Heren Chauffeurs, ik zeg meteen het werk neerleggen, totdat de bewuste chauffeur weer aan het werk mag. Je mag je eigen wel verdedigen en je kan niet alles over je heen laten komen. Vrouw in kwestie op zwarte lijst zetten en de 1e jaar NIET meer met het Openbaar Vervoer.

  reageer
 • G.J

   

  Er is totaal geen respect voor chauffeur's. 80% van de Almeerder rijdt zwart en als je vraagt om ze zich aan de regels willen houden dan kan je een grote bek krijgen. Er is niets dat geweld goed praat maar als een passagier een beker drinken over je heen gooit dan zou ik haar ook een draai om haar oren hebben gegeven. Even een moment blinde woede. Hoop dat de vrouw in kwestie ook vervolgd wordt.

  reageer
 • madeliefje

   

  Ik was daar ter plaatse, maar wat hier wordt gezegd klopt niet. Ze stapte niet de bus uit, ze bleef zelf haar gelijk halen (continue hetzelfde herhalen), toen de buschauffeur haar uit de bus wilde zetten, accepteerde zij dat niet, toen ging het mis. Voor beide partijen heel vervelend maar ontslag is onterecht. Hoop dat ze allebei hier een mooie levensles uit halen.

  reageer
 • Eddie

   

  Een vrouw slaan begrijpelijk???

  reageer
 • Eddie

   

  Respect ben je kwijt zodra je gaat slaan, althans bij mij dan

  reageer
 • Charles

   

  Connexion moet zich diep schamen.

  reageer
 • TTspot

   

  Spijker op de kop!!!!

  reageer
 • Xxx

   

  Lekker makkelijk voor conexxion om van personeel af te komen wat een slecht bedrijf dit is niet het eerste ongelofelijk

  reageer
 • hannes

   

  Snap best dat geweld niet in de haak is, maar als iemand een beker drinken over mij heen kiepert krijgt diegene óók een muilpeer. Zo wint de desbetreffende dame het geschil dus toch, terwijl de chauffeur terecht wat zei van de meegebrachtte eet- en drinkwaren.

  reageer
 • Jo

   

  Wel lopen op eieren.en laten met ons sollen.iedereen moet zich aan de regels houden ..niet eten enze. In de bus..

  reageer
 • Kees

   

  Je kunt een chauffeur ook een paar dagen schorsen.

  reageer
 • leo

   

  Ben het helemaal met je eens. ... Hoeveel moet je slikken...op een gegeven moment is daar de druppel en houd het op. Ik vind ontslag ook te ver gaan.

  reageer
 • Peter

   

  Deze chauffeur heeft niet goed gehandeld dat moge duidelijk zijn. Hij had de passagier op een correcte manier kunnen aanspreken op het feit dat eten en/of drinken niet zijn toegestaan. Daarop heeft de betreffende passagier bij het willen verlaten van de bus nog even haar frustratie hierover geuit.....schijnbaar ontstaat er een discussie wat dan weer heeft gelijdt tot een ruzie. Op het moment dat de chauffeur wordt overgoten met een beker drinken toen had hij over moeten gaan tot aanhouding van deze passagier. Mocht deze passagier zich dan willen ontrekken aan deze aanhouding dan had de chauffeur passend geweld mogen toepassen (dus niet schoppen, erop inslaan, lijkt me ook niet nodig). Vaak genoeg zelf geconfronteerd met het nodige verbale en non-verbale geweld. Maar je moet in deze tijd echt goed kundig zijn hoe je omgaat met mensen die "lastig" zijn en dat leer je niet uit boekjes in pdf of vanaf een whiteboard. Mensen zijn mondiger geworden en de mentaliteit is veranderd in de loop der jaren. Blijft het ondanks alles toch moeilijk in te schatten wat er zich heeft afgespeeld, simpel gezegd...ben er niet bij geweest. En hoe betrouwbaar is de getuige, vindt het overigens vreemd. Normaliter moeten er namelijk indien er een aangifte plaatsvind 2 getuigenverklaringen zijn. Het ontslag verhaal vindt ik dan ook erg voorbarig van de werkgever.

  reageer
 • DrHarry

   

  Er zijn genoeg vervoerders waar je gewoon mag eten en drinken in de bus hoor.. Triest dat men die buschauffeur nog verdedigt ook. Je slaat je passagiers niet, en al helemaal geen vrouwen, en al helemaal niet als iemand op de grond ligt. Dat is gewoon laf en een ontslag is dan meer dan terecht. Hopelijk doet mevrouw nog aangifte!

  reageer
 • RR

   

  Tja op zich kan ik (als Chauffeur) een reactie van de Chauffeur wel voorstellen. Indien je gelijk uithaalt nadat je drank over je heen krijgt is dat een impulsieve daad en is dat in mijn ogen zeer begrijpelijk. (Actie----------->Reactie) De bekende druppel. Echter is hij er achteraan gegaan en heeft hij dus de tijd gehad om tot inkeer te komen. Dan een keer schoppen en vooral slaan terwijl ze al op de grond lag is een actie die dan te ver gaat. Gewoon dom dom dom! ook al begrijp ik z'n kwaadheid wel.362146

  reageer
 • Wit

   

  Deze chauffeur heeft zijn frustratie juist goed in bedwang gehouden. Als hij thuis was gekomen had hij misschien de kat of ik weet niet wat een schop gegeven. "Het is een totale natuurlijke reactie geweest."

  reageer
 • Erik

   

  Elke vorm van geweld is verkeerd! Maar gelet op de afgelopen tijd en wat de chauffeurs in Almere allemaal mee maken kan ik me voorstellen dat deze chauffeur 1x te ver gaat. Het is NIET goed maar WEL begrijpelijk! De chauffeurs lopen op eieren en naar wat ik er van begrijp zijn ze blij als het einde van de dienst halen zonder kleerscheuren. Welke advocaat neemt het voor deze man op??

  reageer
 • Cat122

   

  Erik: ontslag gaat te ver? Wil je zeggen dat een woordenwisseling en een beker drinken over je heen krijgen rechtvaardigt dat je als man een vrouw schopt en als ze neer gaat nog eens op haar in blijft slaan (volgend de getuigen)? Wat dacht je van de stelling dat je als man NOOIT een vrouw mag slaan, wat de omstandigheden ook zijn? Ontslag is natuurlijk gerechtvaardigd! Hij reageert zijn frustraties maar lekkre af ik de sportschool of zo.

  reageer
 • Harry buschauffeur bij Veolia

   

  Als je plots zomaar een beker koffie over je heen krijg , omdat je je werk doet op de manier die van je verwacht wordt, mensen er op wijzen dat ze geen eten en drinken mee de bus in kunnen nemen, vind ik het onjuist dat een schermutseling (slaanbeweegingen) de geschokken vol adrenaline chauffeur ontslagen wordt. Stap naar de rechter Connexxion wordt in het ongelijk gesteld . Identiek geval leyenburg 2014 met Rob penne.

  reageer
 • Mafkees

   

  @Erik Precies dat! En daarnaast is het complete onzin dat vrouwen het zwakkere geslacht zijn. Je zaait wat je oogst en ik twijfel er niet aan dat dit ......mens het dubbel en dwars verdiend had. Maar als er dan repliek komt is zij opeens het slachtoffer, kom kom.. Terecht ontslag maar die klap was hoogstwaarschijnlijk ook terecht.

  reageer
 • Robbert

   

  Beetje respect voor een chaufeur zit er blijkbaar niet meer in. Ik vindt het idioot dat de betreffende chaufeur ontslagen is. Eindelijk een keer een chaufeur die van zich afbijt.

  reageer
 • Sharon

   

  wat een overtrokken reactie om de chaffeur direct te ontslaan. De passagier negeerde de regels, zelfs toen ze er op aangesproken werd. Zoals ik uit het stuk begrijp heeft ze zelfs nog meegereden en bij het uitstappen nog eens drinken over de chaffeur heen gegooid.....sorry ik denk dat dan ook ik als mens me geduld had verloren.....just saying

  reageer
 • gh

   

  Elke andere aanpak heeft gefaald in Nederland. Deze is wel geslaagd want die mevrouw zal het wel uit haar hoofd laten om dit nog eens te doen :)

  reageer
 • Dirk

   

  Dat er mensen zijn die vinden dat de chauffeur niet ontslagen mag worden, dat bevreemd mij zeer. Hoe dan ook, geweld past niet. Ookal hebben de chauffeurs een hoop te verduren, maar dat geldt ook voor kassameisjes bij de supermarkt, callcentermedewerkers, winkelbediendes, barpersoneel... De politie mag geweld gebruiken, de rest niet. Simpel en duidelijk. Neemt niet weg dat ik een ferme tik wel begrijp, maar zo zijn nou eenmaal de regels en dat is maar goed ook. Als ik die overtreed, dan wordt ik ook ontslagen en terecht.

  reageer
 • Jeannette

   

  Al heel lang worden de buschauffeurs geterroriseerd !! Dit is een keer de druppel. Gooi maar een beker drinken over de buschauffeur, scheld maar, en de chauffeur moet dank u wel zeggen.? Natuurlijk is slaan niet goed..maar hoe vaak is deze man al niet bedreigd? Wat heeft hij niet allemaal op zijn bordje gehad? Ontslag? Gaat echt te ver. schorsing dat wel. Wordt er nu eens opgetreden tegen tuig zonder normen en waarden? Sterkte voor de busschauffeur

  reageer
 • Smulrol

   

  Slaan mag niet.. inderdaad, maar na een beker drinken over je heen gekregen te hebben, hoop ik dat die goed raak is geweest en dat deze dame er nog lang over na moet denken wat zij heeft veroorzaakt!

  reageer
 • Lex

   

  Connection moet zich de ogen uit hun kop schamen. Een chauffeur heeft ook als mens rechten. En in deze tijd krijgen chauffeurs het al steeds zwaarder omdat veel klanten gewoon agressief zijn net zoals deze vrouw dus die gewoon de chauffeur bekogeld.

  reageer
 • Lida

   

  Heeft mevrouw het niet zelf uitgelokt en de man ontslaan, dat gaat echt te ver. Hoop dat er iemand voor deze man opstaat.

  reageer
 • Nico den Heijer

   

  Ging die beker met drank zomaar spontaan over de chauffeur heen ? Slaan is nooit OK maar ik kan me de frustratie van de chauffeur wel voorstellen. De shit die hij over zich heen kreeg werd iets te concreet.

  reageer
 • Driver

   

  Hier komt maar eens duidelijk naar voren, in hoeverre de werkgever achter zijn personeel staat. Gezien het feit, wat er de laatste tijd in Almere gebeurd is kan ik de reactie, van de chauffeur, begrijpen.. De chauffeur is getergd en gefrustreerd. Dat zijn handelen niet professioneel is klopt ook, maar de werkgever moet eens dieper doordenken, hoe zoiets kan gebeuren. Ik vraag mij af, of de man, die het ontslag heeft aangezegd, wel eens op de bus heeft gezeten en al deze bullshit over zich heen gehad heeft. Waarschijnlijk heeft deze man geen weet, wat er allemaal in de bussen gebeurd en hoe de chauffeurs worden afgezeken. Een goed gesprek zou beter geweest zijn. Ontslag is wel heel erg.

  reageer
 • JJ

   

  Voor degenen die niet kunnen begrijpen dat de maat allang vol is: tik maar eens bij google "mishandeling buschauffeur"of "mishandeling conducteur" in en verbaas je dan niet over het enorm aantal "incidenten". Dit is ook slechts een "incidentje"om in de woorden van de vorige burgemeester van Almere te spreken. Naar mijn idee moet nu al het personeel van Connexxion direct het werk neerleggen uit solidariteit met de chauffeur. Als ze dit over zich heen laten gaan, wordt het van kwaad tot veel erger in de hele nabije toekomst. Het grootste deel van de mensen zal begrip hebben voor zo'n staking. Of zullen we vanavond weer een stille tocht houden voor die mevrouw?

  reageer
 • Nabcy

   

  Klappen zoek je soms zelf.. is geen zelf frustratie... is een verweer tegen mensen die het soms ook zelf zoeken.. wat moest ie doen zeggen nou mevrouw dat is niet aardig van je om drinken op me te gooien. Pfff Hoe wil je je zelf dan verdedigen als je een paar meppen krijgt.

  reageer
 • Kim

   

  Respect voor elkaar is tegenwoordig ver te zoeken...helaas...

  reageer
 • Ikbenik

   

  Je mag haar vasthouden en de politie bellen. Maar we gaan slaan en schoppen serieus goedkeuren???? Pffff stelletje moraalridders hier, alhoewel rasicten het betere woord zou zijn.

  reageer
 • drontense

   

  Je ziet aan hoe de chauffeur staat dat hij er zelf van geschrokken is. Natuurlijk had hij niet mogen slaan, maar ik kan mij heel erg goed voorstellen dat de maat een keertje vol is! Ze moeten zoveel incasseren aan geweld en scheldparades, dat houdt niemand toch lang vol? Ik snap dat de bom een keertje barst. Die mevrouw had zich gewoon aan de regels moeten houden, en dat is niet eten en drinken in de bus. Ik vind het echt onterecht dat de chauffeur op staande voet ontslagen is. Had hem dan tijdelijk buiten dienst gezet om erover na te denken en alles te kunnen verwerken. Ik geloof nooit dat hij dit zo gewild heeft. Die vrouw was gewoon aan het provoceren als ze bij het uitstappen nog even snel wat zegt. Sterkte voor de chauffeur.

  reageer
 • Nancy

   

  Voor het slaan van een persoon bestaat geen excuus, never en nooit! Het is je eigen frustratie die je niet in bedwang hebt.

  reageer
 • nopper

   

  Ik verwacht een gezamenlijke reactie of actie van collega's van deze chauffeur

  reageer
 • Erik

   

  Tuurlijk...meteen buschauffeur ontslaan. Ik zeg niet dat geweld in de vorm van schoppen of slaan in orde is maar we moeten kijken naar de situatie. Het probleem begint bij de reiziger die de regels van de vervoerder overtreedt en daar op aangesproken wordt. Maar Almere kennende krijg je gelijk een grote bekomdat men het er niet mee eens is en de chauffeur alleen maar moet sturen...meer niet. Sorry hoor....maar kan mij de situatie van de chauffeur ook goed voorstellen. Weet je hoe vaak per dienst deze mensen alles maar moeten slikken. En ik hoor mensen al denken en zeggen...dan had ie maar een andere baan moeten nemen...Bullshit. Mensen moeten eens leren zich aan regels te houden en gehoor te geven als hen iets gevraagd of medegedeeld wordt. Nogmaals ik keur dit niet goed...maar kan me er wel iets bij voorstellen. Maar ontslag gaat echt te ver...

  reageer
 • Roel

   

  Die foto had voor mij niet gehoeven. Het verhaal is al erg genoeg. Dat krijg je in een samenleving waarin de regels niet worden gehandhaafd en men het respect voor elkaar heeft verloren. Hoe krijg je het in je hoofd om de inhoud van een beker naar iemand te gooien. Ongelooflijk.

  reageer
 • Joke

   

  Hoeveel keren heeft een buschauffeur een weerloze vrouw geslagen?

  reageer
 • M.

   

  Ik hoop dat hij voor zijn ontslag wel echt goed heeft uitgehaald anders is het wel zonde. Mijn vader is 30+ jaar buschauffeur in Almere geweest en het beste is om te denken fuck die passagiers maar lekker ik rij mijn rit wel uit anders gaat je bloed dusdanig koken dat je dit soort acties krijgt en dan mag je er nog voor boeten ook.

  reageer
 • Jade

   

  Ik sta ook achter deze buschauffeur. Schade dat hij ontslagen is. Zeker na wat zij allemaal de laatste tijd meemaken. Zij mag schadevergoeding betalen aan deze man en een verbod om ooit nog met openbaar vervoer te mogen reizen.

  reageer
 • Marianne Kraaijestein

   

  Ik vind het onjuist dat de chauffeur is ontslagen. En officiële waarschuwing is ok. Ik reis bijna dagelijks met de bus. Ik kan mij voorstellen dat door alle stress en het inhouden van irritatie naar passagiers die zich onbeschoft gedragen. Dit keer de stopoen doorsloegen bij deze buschauffeur. Deze chauffeur verdient een 2e kans.

  reageer
 • Kitty

   

  Maar het is wél ok dat busschauffeurs elke keer half voor hun leven mogen vrezen... Nee, het is niet goed dat mensen elkaar slaan, maar genoeg is genoeg.

  reageer
 • Jan

   

  Jammer...... De buschauffeurs worden in almere bespuugt beledigd overvallen bekogelt.... enz. En er is er nu eens eentje die dit alles niet (meer)pikt en is gelijk de sjaak...... m.a.w. De passagier mag alles flikken en uithalen. Maar de chauffeur is vogelvrij.....

  reageer
 • Roger

   

  Argument 1 een vrouw slaan doe je niet Argument 2 een vrouw slaan doe je niet Argument 3 een vrouw slaan doe je niet Dus 3 argumenten voor ontslag....had willen zien als hij ditzelfde bij mij had gedaan

  reageer
 • frits

   

  gaat Connexxion nu eens dat schorem wat ze in dienst hebben er uit gooien hier in almere ? heb t zelf drie weken geleden ook gehad met een stelletje gasten van service en toezicht gewoon schofterig hoe ze tegen mensen spreken als je ze aanspreekt op hun gedrag in de bus daar loopt nu een intern onderzoek na , zal blij zijn als deze vervoerder verdwijnt uit almere deze chauffeur heeft gewoon zijn handen thuis te houden ontslag is dus terecht en wel meteen op staande voet weg wezen dus

  reageer
 • Rampje

   

  Fijn dat je baas achter je staat

  reageer
 • Chris

   

  Vind het echt te gek voor woorden dat de buschauffeur ontslagen is!!!! Slaan mag niet dat is duidelijk maar hebben de chauffeurs al niet genoeg moeten pikken onder werk tijd ????

  reageer
 • Realist

   

  Als ik het zo zie zal deze "dame" het ook op racisme gooien. Het is te gek voor woorden dat een chauffeur die beledigd wordt en uiteindelijk ook nog eens drinken over zich heen krijgt en dan als reactie een klappen uitdeelt wordt ontslagen. Vrouw of man, rood, geel, blank of getint, je moet je gewoon aan de regels houden. Ik hoop dat de collega's van deze chauffeur dit niet pikken en ook hiervoor gaan staken om te zorgen dat deze chauffeur zijn baan terug krijgt, en deze "dame" dient een verbod te krijgen voor het openbaar vervoer.

  reageer
 • Enna

   

  Gewoon je brandblusser pakken en uit je bus spuiten. Dan is licht ontvlambaar direct gedoofd.Onder het mom van bescherming van lichaam en materiaal. En die personeelsmanager van go! next one! zelf een maandje op de bus om de omstandigheden te proeven. Wat zal die daar een heerlijke nasmaak aan overhouden.#wemoetenmetznallenweerlerenhoehetookalweerhoort.

  reageer
 • Rob

   

  Als iemand bij mij hete vloeistof over me heen gooit krijgt die ook ongeacht wie het is een hengst voor z'n kop. Deze chauffeur had van mij een berisping gekregen maar geen ontslag en zeker niet in deze tijden waarin veel reizigers zich maar al te vaak ernstig misdragen en bij het te pakken krijgen van deze lieden ervan af komen met een bekeuring. De verhouding van straffen slaat dus helemaal nergens op, ontsla die manager maar want die heeft geen inlevingsvermogen.

  reageer
 • Dinic

   

  Ongelooflijk in wat voor land leven we...het moet HULDE AAN DE CHAUFFEUR ZIJN ipv dat de man zijn baan kwijt is!!connexxion schaam je ze krijgen zoveel ellende over zich heen maar ojee als de man een keer en terrecht de dame de bus weigerd en zij boos word en hij drinken over zich heen krijgt en de beste man dan flipt is het direct over en uit bij connexxion geen schorsing ofzo neeeeeee.....over en uit

  reageer
 • George

   

  Belachelijk dat de chauffeur is ontslagen er zal wel meer zijn gebeurt waarvoor hij de vrouw sloeg wat een trut.

  reageer
 • Ikke

   

  Als je een echte vent bent dan sla je een vrouw niet, tenzij zij slaat dan kun je haar in bedwang houden maar slaan om dit is echt overdreven. Terecht ontslag en helemaal omdat de vrouw op de grind lag, lafaard!

  reageer
 • Johan

   

  Buschauffeurs hebben het al niet makkelijk,overvallen etc, en nu dit weer. Ze heeft het toch uitgelokt. Schande dat de chauffeur is ontslagen.

  reageer
 • Jammer

   

  Dat is nu jammer. Is er een keer een buschauffeur die zich niet in elkaar laat slaan maar zelf klappen uitdeelt, is het tegen een weerloze vrouw. Je leest nu nooit eens dat een buschauffeur het echte tuig in elkaar slaat. Een of andere agressieveling. Nee, ze gaan een vrouw slaan. Wat is deze maatschappij toch teleurstellend.

  reageer
 • D.

   

  De mevrouw had niet mogen doen wat zei gedaan heeft, keur ik absoluut af! Maar de chauffeur had gewoon met zijn tengels van haar af moeten blijven blijven. Dus dat hij ontslagen is, is volkomen terecht dat weet ie van te voren. En de persoon hier boven die zegt dit soort mensen?????? zulke reacties snap ik al helemaal niet maar goed.

  reageer
 • Simon

   

  Ik heb dat werk zelf 23 jaar gedaan en kan het mij goed voorstellen

  reageer
 • Jooo

   

  Ontslaan is makkelijk. Beter opleiden in het bedrijf en klantvriendelijkheid organiseren in je bedrijf is wat vervoerders nalaten. Sfeer in OV moet beter.

  reageer
 • john

   

  Helaas is het tegenwoordig normaal om je niet te gedragen maar wanneer iedereen eens stopt met ikke ikke ikke zou het er heel anders uitzien natuurlijk niet slaan maar ik ken de aktie niet beiden zijn fout maar daarom nog geen ontslag op staande voet wel een goed gesprek met beide personen helaas is de situatie bij connexion niet optimaal maar wanneer een werkgever zijn personeel niet in bescherming neemt zit er echt iets scheef oj ja managers van tegenwoordig komen niet van de vloer he dus zullen nooit begrijpen wat er speelt voor de chauffeur sterkte tevens voor mevrouw wanneer uw gedrag niet verbeterd ga dan lopen want door uw gedrag stond een bus met passagiers nutteloos stil denk daar maar eens over na maar voor beide sterkte

  reageer
 • Kareltje

   

  Ligt het OV al plat?

  reageer
 • Blabla

   

  Slaan is natuurlijk nooit goed, wellicht is de chauffeur aan vakantie toe en haalde deze mevrouw hem het bloed onder de nagels vandaan. Je hebt je als passagier te gedragen en aan de regels te houden. Eigenlijk vind ik dat deze mevrouw gelijk de bus uit had gemoeten. Voel dan ook meer sympathie voor de buschauffeur.!

  reageer
 • Deetje

   

  Meteen ontslag? Die man liep ws al op de toppen van z,n zenuwen door al het geweld van de afgelopen tijd. Geef hem een waarschuwing en biedt hem hulp aan maar ontslag? En die beker drinken ging " per ongeluk" over de chauffeur heen? Geloof er niets van, nee mevrouw moet niet zeuren was op alle fronten fout ! En voor de chauffeur sterkte man en hoop dat je je baan mag houden

  reageer
 • p.scholing

   

  bus chauffeur had volkomen gelijk maar twee kijven twee schuld maar ontslag bus chauffeur? heeft vrouw en kinderen en een hypotheek

  reageer
 • Jos - Almere Buiten

   

  Dat doe ik hier in Almere ook hoor. En bij het uitstappen bedank ik nog voor de rit en wens ik de chauffeur een fijne dienst verder. Altijd heel positief. Maar zoals in het artikel staat (en meer dan deze tekst aan informatie heb ik ook niet) is beide personen hier kennelijk wel wat te verwijten.

  reageer
 • Ali Veldheer

   

  Je hebt als buschauffeur een dienstverlenend beroep. Je bent het voorbeeld voor wie je vervoerd Ondanks dat ik die vrouw ook een mep verkocht zou hebben kon hij dat niet maken. .. Ten eerste sla je geen vrouwen en zeker niet op de grond trappen en er dan nog eens op losslaan en ten tweede ben je in diensttijd en kun je weten wat er gebeurd als je iemand mishandeld

  reageer
 • waarnemer

   

  Wekenlange terreur door minderjarige stenengooiers, schelden, spugen en schoppen tegen chauffeurs. De maat is inmiddels wel vol. Uiteraard mag de chauffeur in kwestie zijn handen niet laten wapperen, maar genoeg is genoeg. 'Meer mensen mondig maken' luidde in de 60-er jaren de slogan van de PvdA, dat is goed gelukt!

  reageer
 • Buitenstaander

   

  Het zou Connexxion sieren als ze eens opkwamen voor hun personeel.

  reageer
 • mop

   

  Worden de rollen omgedraaid moet de buschauffeur wel alles nemen en daar vöor ontslagen worden zeer krom.

  reageer
 • H.

   

  Ja geef de chauffeur lekker de schuld. Regels zijn regels! Al heeeeeel lang mag je geen eten en drinken meenemen in de bus. En als mensen drinken over je heen gaan gooien. Over de kleding, waarin je de hele dag nog moet werken EN representatief moet overkomen, snap ik best dat je ooit een keer uit je slof schiet. Deze vrouw heeft dus pech gehad, dat dat toevallig vandaag was.

  reageer
 • Pzaal

   

  Dat mens is letterlijk tegen de verkeerde uitgevallen met der grote asociale mond. Iets met karma. Bus chauffeur had niet moeten slaan maar ik kan het wel begrijpen dat een keer de stoppen door slaan. Zeker nadat ze der beker drinken over hem heen gooide.

  reageer
 • RESPECT voor de chauffeur .......wie niet horen wilt moet voelen......Ontslag is bizar......begin eens bij de kern...de asocialiteit van mevrouw en oh ja....ga niet zielig op de grond zitten toneel spelen maar ga gewoon op een stoel zitten.......weer een harde werker thuis...ga zo door Nederland !

  reageer
 • Kees

   

  Vrouw is begonnen en hierop aangesproken, vrouw heeft een grote mond gegeven, buschauffeur heeft hier iets van gezegd en mevrouw knikkert een beker limonade over de beste man. Buschauffeur deelt een tik uit, mevrouw is gevloerd. Wie is hier de boosdoener?

  reageer
 • Nutty

   

  Dus ergens iets van zeggen mag je belonen met een beker drinken over iemand heen gooien dat eigenlijk niet in de bus thuis hoort, waarop ik constateer dat de vrouw in kwestie super asociaal de chauffeur gewoon negeerde om alsnog gewoon met drank en voedsel naar binnen te gaan. De buschauffeur bespeurd dagelijks dergelijk asociaal gedrag en reageert altijd netjes, maar eens is de emmer te vol en schiet je uit je slof. Wat deze chauffeur gedaan heeft moet beloond worden, niet bestraft. Als elke chauffeur dit gewoon zou dien zou men ook wat meer respect voor de chauffeurs hebben. Ook zouden er dan wat minder stenen door de bus ramen gaan uit angst dat de chauffeur op hen in zal rijden. Misschien iets om over na te denken beste Connexxion!

  reageer
 • Mark, Dronten

   

  Die vrouw is niet goed snik. Gelukkig is OF zo slim om de chauffeur niet af te beelden en die vrouw wel. Mijn sympathie gaat naar de buschauffeur.

  reageer
 • karin

   

  Jammer dat hij meteen ontslagen is. Een verhaal heeft 2 kanten.

  reageer
 • Rik

   

  Oh ik bewonder jullie zo. Wat heerlijk dat jullie precies weten wat er gebeurd is en wie er schuld heeft. Zo knap.

  reageer
 • Carla Eier

   

  Ik sta achter de buschauffeur. Het is ongelofelijk hoe sommige de chauffeurs beledigen en tekeer tegen ze gaan. Heeft veel te lang geduurt.kan me voorstellen dat deze chauffeur eens een keer uit zijn plaat is gegaan en sorry Connexion ben het er niet mee eens dat jullie deze man hebben ontslagen. Want eerlijk is eerlijk ze worden steeds dreigender naar de chauffeurs toe er word door sommige passagiers geen enkel respect getoond er staat voor je de bus al inkomt niet eten en drinken en dan krijgy deze man het nog over zich heen ook. Waar blijft jullie steun naar je eigen personeel.

  reageer
 • hyve

   

  Ik sta ook achter deze buschauffeur

  reageer
 • Bromsnor

   

  Welke hete drank? Het zal wel fris of een shake zijn geweest.

  reageer
 • Antje Ha

   

  Voor laten komen. Het ontslag is kansloos. Het is na geweldpleging de nomaalste zaak om je te verweren. Het was geen klein kind of dergelijk.

  reageer
 • Riabu

   

  1 procent van de passagiers zijn aso, deze vrouw dus ook. Schijten aan de regels van het openbaar vervoer, en dan nog janken als ze klap krijgt. Dat connexxion zijn eigen personeel niet helpt met de regels te handhaven Is gewoon schandalig. Oke, een iets mindere straf zou ook kunnen. Nog meer van dit soort behandelingen voor asociale openbaarvervoer gebruikers en dan zullen ze nog wel een keer extra na denken voordat ze de regels overtreden. 1-0 voor de buschauffeurs

  reageer
 • Hans

   

  Ach de moraalridders van de Connexxion weer. er wordt een buschauffeur overgoten met drinken en hij verdedigd zichzelf met een klap? In plaats van een oorkonde kreeg hij ontslag?! Ga je schamen Connexxion!

  reageer
 • settler 78

   

  Ik vind het jammer dat de chauffeur dit moet overkomen. Het is blijkbaar in Almere heel normaal om te eten of drinken in de bus . Misschien moet de afdeling service en veiligheid eens gaan handhaven in plaats van boodschappen te gaan doen bij winkels. Inderdaad de chauffeur had niet mogen slaan maar hoeft dit ook niet te pikken ongeacht ras van degene die het gedaan heeft. Misschien moeten ze de beelden van dit incident eens een keer uitzenden op omroep flevoland of shownieuws kijken hoe er dan wordt gereageerd door de burgers.

  reageer
 • Steve

   

  Kan me deze buschauffeur best voorstellen bloed wordt onder z,n nagels gehaald zeker als je meerdere lastige passagiers hebt

  reageer
 • Henk

   

  Tja dat krijg je als je een grote bek tegen de chauffeur hebt. Zal niet de eerste keer zijn dat ze dit doet, meestal ook tegen winkelpersoneel, politie, buren en anderen die iets zeggen van haar aso gedrag. Jammer voor de chauffeur, eindelijk iemand die het niet meer pikt van dit soort aso's

  reageer
 • Marrie

   

  Erg jammer dat die chauffeur is ontslagen ,beide waren fout . Als die mevrouw had geluisterd naar de chauffeur had ze deze problemen kunnen voorkomen . En dan vindt ze het raar dat die man uit zijn plaat gaat als hij drinken over zich heen krijgt van haar. De chauffeur had beter iemand kunnen oproepen ipv mevrouw klappen te geven . Maar sommige mensen halen ook echt het bloed onder je nagels vandaan.

  reageer
 • M.

   

  Ik heb geen medelijden met deze mevrouw. Hoe mensen tegenwoordig met de chauffeurs om gaan zodra ze iets zeggen is meteen tekeer gaan naar chauffeur toe en die mogen niks doen en maar accepteren wat er gedaan word. deze mevrouw heeft het zelf uitgelokt door achteraf uit te stappen en nog eens ruzie te gaan zoeken en drinken te gooien naar hem. Luister gewoon naar chauffeur wat er gezegd word en ga niet achterlijk de baas spelen en toneel spelen.

  reageer
 • WilmaAlmere

   

  Er staat voorin een bord dat je geen eten en drinken mee mag nemen in de bus. Hij had haar gewoon moeten weigeren. Ontslag vind ik niet goed; ze heeft het uitgelokt. Waar ik mij ook aan erger (gisteren nog), dat passagiers voor de streep met de chauffeur gaan praten. Ook die mensen naar achteren sturen.

  reageer
 • kees d.

   

  Heren chauffeurs jullie weten nu hoe ze eruit ziet. Om te voorkomen dat ze hete drank over jullie heen gooit die bewuste "dame" bij de halte laten staan.

  reageer
 • ikke

   

  Belachelijk.dat die chauffeur ontslagen is. Er wordt toch drinken over hem heen gegooid. Nu slaat er es een terug. De maat is een keer vol. Ik hoop dat die vrouw.dit allemaal leest.ga je schamen jij!

  reageer
 • Evros

   

  Ik vind dat Connexxion wel erg snel is met ontslaan. Krijgt deze mevrouw nu een boete? Je weet dat je niet met eten en drinken in de bus mag ! Tuurlijk, niet gelijk meppen, nergens voor nodig maar ik kan me wel voorstellen dat op een gegeven moment de maat vol is. Tegenwoordig als je hulpverlener bent of een openbare functie bekleed, sta je onder enorme druk. Je hoeft toch niet alles maar over z'n kant te laten gaan! Ik hoop dat ze bij Connexxion weer een beetje bij hun positieven komen en de buschauffeur zijn baan weer terug geven. En laat die mevrouw er niet zomaar mee weg komen ! Laat het dan ook een waarschuwing voor de chauffeur zijn om niet in herhaling te vervallen. Maar ik vind dit te walgelijk voor woorden om iemand zo zijn brood af te nemen. Komt mij een beetje on- Nederlands voor !

  reageer
 • Johan

   

  Werkgever kiest de makkelijkste weg, belachelijk. Het lijkt wel of het management daar wereldvreemd wordt. Moet je dan alles maar pikken? Wie kaatst .....

  reageer
 • ik vind dat die vrouw het zelf heeft uitgelokt.. kijk hoe mensen tegenwoordig met chauffeurs om worden gegaan. 1 woordje en is meteen een rel vanuit de passagier. Geen medelijden mee met deze mevrouw.. ze heeft tenslotte niet geluisterd en vervolgens met uitstappen even ruzie lopen maken met drinken naar hem gegooid.

  reageer
 • Goedemorgen

   

  in Swifterbant zeggen we de chauffer netjes gedag als we instappen. Is de sfeer ook meteen anders. Gewoon xoals het hoort.

  reageer
 • Karin

   

  Jammer dat de buschauffeur hiervoor ontslagen is,dit soort mensen kunnen zich gewoon niet gedragen als je iets tegen ze zegt zijn ze gelijk op hun teentjes getrapt en hebben gelijk een grote mond(of gaan schreeuwen)want normaal praten kunnen ze ziet en luisteren al helemaal niet. Dus ik sta achter deze buschauffeur.

  reageer
 • pietje

   

  stel iemand gooit een hete drank over je heen, wat zou jij doen???

  reageer
 • insider

   

  tsja en als je geslagen wordt als chauffeur weet connexxion je niet te vinden en wanneer je een aanrijding hebt komen ze niet eens vragen hoe het met je gaat, zielig wassen handje voorhouden doen ze.. Nu is de opinie tegen deze chauffeur, maar er ooit maar 1x voor de chauffeurs zijn HO maar.

  reageer
 • Ilse

   

  Jammer dat hij ontslagen wordt. Dit is dus precies de reden waarom Nederland steeds asocialer wordt. Flikker gerust je beker drinken over een ambtsdrager heen, hij mag toch niks terug doen.

  reageer
 • Sterkte

   

  Ergens kan ik hem het niet kwalijk nemen. Ze gooit ook wat over hem heen actie is reactie. Maar goed is anders maar gelijk ontslag?? Belachelijk...sorry die buschauffeurs zijn al gestress door dat ze vaak het middelpunt zijn van geweld alleen liep het nu bij de verkeerde uit de hand. Sterkte voor beide!

  reageer
 • naatje vd Dam

   

  Eten en drinken staat er in het stukje, dat is bijvoorbeeld mc D. Of zo. Wanneer dit in de bus geknoei geeft, kleeft de hele boel, bovendien geeft saus en dergelijke vlekken op de bekleding. Terecht dat de chauffeur daar wat van zei! Waarom die mevrouw daar dan aan het eind van de rit nog wat over moet zeggen, begrijp ik niet en al helemaal niet dat zij drinken over hem heen gooit. Hij had never nooit haar mogen slaan. Ik denk dat dat drinken over hem heen gooien de druppel was. Chauffeurs hebben echt heel veel te stellen met onbeschofte passagiers, dreigende passagiers, scheldende passagiers etc. Ik maak het heel vaak mee wanneer ik van het ov gebruik maak. Beide zijn verliezers in deze zaak.

  reageer
 • Ramjan

   

  Wat is de verdere staat van dienst van de buschauffeur? Disciplinaire sancties zijn terecht (hoe zeer de vrouw in kwestie ook schuld heeft). Toch vraag ik mij af of ontslag op staande voet nu de juiste oplossing is voor deze situatie, waarbij mensen hun beroep uitoefenen in een maatschappij (en stad...) waarbij de buschauffeur nagenoeg psycholoog moet zijn (en dan nog) om met al die situaties om te gaan die hij tegenkomt. Een buschauffeur is ook "maar" een mens. Ik ken de situatie niet, en neem dan ook aan dat er meer in zijn (lange?)arbeidsverleden gebeurd is bij Connexxion. Als dit het enige is, wat zeker bestraft moet worden, vraag ik mij wel af of ontslag op staande voet de oplossing is omdat het (hele) leven van deze man gelijk in het afvoerputje meegaat. Wellicht alsnog wel uit dienst maar dan op betere wijze met wederzijds goedvinden. Maar, onder voorbehoud, want ken de situatie alleen van dit nieuwsbericht.

  reageer
 • Johan

   

  Ja en die mevrouw kan alles maken, zo geef je de samenleving de indruk dat je maar alles kan maken. zo ontstaat dat de werknemer ( chauffeur ) niks meer zegt tegen fout gedrag van zijn/haar passagiers, zo krijg je onenigheden in het openbaar vervoer. deze mevrouw had ook netjes kunnen zeggen; is goed meneer, fijne dag verder'

  reageer
 • Jk

   

  Als chauffeur moet je dus een enorm dikke huid hebben. Slaan kan natuurlijk niet maar ik kan mij voorstellen dat de chauffeurs wel eens deze neiging hebben. Zelf heb ik wel veel respect voor deze mensen.

  reageer
 • Vinnie

   

  Pure uitlokking die vrouw had gewoon geweigerd moeten worden er zijn toch regels in de bus en als dat geen etenswaren of drinken nuttigen is dan is dat zo. Dat de buschauffeur te ver is gegaan is zeker maar dit had niet zo ver gekomen als de vrouw zich als een dame zou gedragen en gewoon de regels had na geleefd. Waar zijn de normen en waarden gebleven. O ja Almere Poort dat wordt de nieuwe Bijlmer. En daar is het nog netter. En ik kan het weten heb er 10 jaar gewoond.

  reageer
 • Ed Molenaar

   

  Door alles wat zo'n chauffeur meemaakt slaan wellicht de stoppen eens door.

  reageer
 • Adri

   

  Je moet ook niet met eten of drinken in de bus, dat staat bij de deuren. Kun je verwachten hea

  reageer
 • Hans K

   

  Even wachten op de reacties, maar neem maar van mij aan dat buschauffeur zijn in Almere een van de lastigste beroepen is in de wereld. Als ik dit werk zou moeten doen meld ik mij ziek voor de komende 20 jaar.

  reageer
 • Ikke nie meer snap

   

  Waar gaat het heen de laatste tijd. Te erg voor woorden al die korte lontjes

  reageer
 • Jond

   

  Niet goed te praten maarrrrr........ als emotionele reactie op de beker met drinken over je heen kan ik het mij wel voorstellen. En iedereen die nu gaat afreageren op de chauffeur staat buiten de maatschappij en weet niet wat dienstverleners en winkelpersoneel allemaal moeten pikken.

  reageer
 • Kobus

   

  Gewoon ff luisteren naar de chauffeur. Dat voorkomt dit soort uitspattingen. Het is tenslotte zijn autootje.

  reageer
 • M.s

   

  Kan me voorstellen dat de buschauffeurs in almere redelijk opgefokt en gestressed zijn en dat ze bij t minste doorslaan.

  reageer
 • Punkie

   

  En dit is dus waarom ik vind dat je als chauffeur dit soort mensen gewoon in je bus moet weigeren. Dan voorkom je de eventuele gevolgen al, voordat ze ontstaan.. Natuurlijk rechtvaardigd dit niet om iemand te mishandelen, maar ik kan me de boosheid van de chauffeur toch ook wel voorstellen.

  reageer
 • ViKing79

   

  Bijzonder verhaal. Ben benieuwd naar de uiteindelijke conclusie. Iets klopt.hier niet als je het mij vraagt.

  reageer
 • hn

   

  "Bij het uitstappen zei ze daar wat van, waarop een ruzie ontstond en een beker drinken over de chauffeur ging." Wat had die chauffeur dan moeten doen? Moeten ze alles dan maar pikken? Ik kan me heel goed voorstellen dat op enig moment de maat vol is. Chauffeurs en hulpverleners worden voor van alles en nog wat uitgescholden. Ik heb vooralsnog geen enkel medelijden met deze mevrouw.

  reageer
 • Sofie

   

  Gelijk ontslaan

  reageer
 • Rutger

   

  Een cursusje angermanagement lijkt me geen overbodige luxe.

  reageer
 • A.

   

  En terecht. Mensen denken in de bus echt alles te kunnen maken, geloof meteen dat de vrouw een vervelende sneer gaf bij het uitstappen.. als ze dan ook nog drinken over je heen gooit mag je der van mij ook gewoon slaan hoor. Mag wel wat harder opgetreden worden, ook bij kleinere dingen als dit. Misschien dat mensen dan weer een beetje normaal gaan doen.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert