Buschauffeur ontslagen na slaan passagier

ALMERE • Vr 5 augustus 2016 | 11:07 • Vrijdag 5 augustus 2016 | 11:07
Een buschauffeur van Connexxion is op staande voet ontslagen omdat hij donderdagmiddag een vrouwelijke passagier heeft geslagen. Dat meldt een woordvoerder van Connexxion. 

De klappen vielen na een uit de hand gelopen gesprek in Almere Poort. De vrouw werd bij het instappen streng aangesproken door de chauffeur omdat zij met eten en drinken de bus inkwam. Bij het uitstappen zei ze daar wat van, waarop een ruzie ontstond en een beker drinken over de chauffeur ging. 

Toen de vrouw de bus uitliep, liep de chauffeur haar achterna. Volgens een getuige heeft de man haar eerst geschopt en heeft hij nog een paar keer op haar ingeslagen toen zij op de grond lag. De vrouw is daarbij gewond geraakt. Na het incident hielpen omstanders haar terug in de bus, waar ze op het trapje wachtte op de politie. Er is nog geen aangifte gedaan. 

Volgens de woordvoerder van Connexxion hebben beiden zich onbehoorlijk gedragen en is de vrouw niet vrij te pleiten. "Maar de chauffeur heeft geslagen, en dat betekent ontslag."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel