Gasthuis de Lichtwachter opent deuren

SCHOKLAND
De oude lichtwachterswoning op Schokland heeft een nieuwe bestemming. Het gebouw is omgebouwd tot een gasthuis, waar fietsers en wandelaars kunnen koffiedrinken of lunchen.

Het gaat om een initiatief van Martine Kruider uit Zeewolde.

Zij wil bezoekers een rustpunt bieden, maar ze ook graag vertellen over de geschiedenis van Schokland.

reacties (6)

 • Jay

   

  Misschien omdat die persoon uit Zeewolde gewoon het beste idee had? Ook uw tweede reactie heeft niets aan zuurheid ingeboet.

  reageer
 • Vera

   

  Super initiatief. Woon zelf op Schokland en vind het heerlijk, tijdens mijn vele fietstochtjes over Schokland, om ergens een kopje koffie te kunnen drinken. Zal hier zeker op deze mooie locatie regelmatig gebruik van maken.

  reageer
 • Barbara

   

  Heel goed dit initiatief! Je merkt als een wat langere,- of kortere afstandsfietser in de polders sowieso dat je nauwelijks, of eigenlijk nergens, onderweg een stop kan maken voor een kopje koffie. Dat weerhoudt denk ik ook veel mensen om eens met hun (nog kleinere) kinderen deze superpolders in te trekken.

 • Jay

   

  Ja hoor daar is de eerste zuurpruimenreactie al, van de heer of mevrouw 'Merkwaardig' (met drie uitroeptekens, zó boos is hij/zij) Vervelend he, als een ander wél de gave heeft om zijn/haar nek uit te steken en iets voor elkaar te krijgen! Ik wed dat u helemaal niets afweet van hoe het gegaan is en toch oordeelt u. Want dit kan toch allemaal zomaar niet! Uw soort nare mensen draagt helemaal niets bij aan een leukere, gezellige wereld. Alleen maar azijn en zoutzuur. Bah.

  reageer
 • Merkwaardig?Ja.....

   

  Een gezelliger wereld kun je bereiken om niet het ene te zeggen en het anderen te doen.Met andere woorden men kon deze activiteit ontwikkelingen met openbare inschrijvingen misschien voor meerdere gegadigde.Officieel zou deze gunning ook zo behoren te gaan omdat het een gemeenschaps terrein is en met gemeenschaps geld gerealiseerd dus subsidie. Boosheid is er niet in het geding alleen sterke verontwaardiging terwijl in de Noordoostpolder genoeg jonge mensen een baan zoeken. Dit is was nu juist misschien een uitgelezen kans om door de gemeente Noordoostpolder een werkervaring traject te starten. Immers waarom iemand uit Zeewolde?

 • Merkwaardig!!!

   

  Voor het uitbaten van deze vestiging waren waarschijnlijk meer gegadigde geweest??Zeker als men een eerlijke kans van inschrijven kreeg als men deze locatie daarvoor geschikt had willen maken. De noordpunt van het Schokkereiland leent zich juist voor meer activiteit.Een openbare inschrijving had meer op zijn plaats geweest men gewenste doelen.

  reageer
 • Rauhfaser

   

  Een dag niet gezeurd is een dag niet geleefd.

 • Esther

   

  He wat een hartelijk welkom, ik gloei ervan :-)

 • Gerda

   

  Go, go, go Martine! Veel succes met dit intiatief en wat een prachtige reportage!

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Marian

   

  Wat een top initiatief, gaan we zeker een keertje lunchen. Succes.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert