Onderzoeker zeer kritisch over loodgieters koolmonoxide-ongeluk

ZEEWOLDE • Vr 5 augustus 2016 | 15:50 • Vrijdag 5 augustus 2016 | 15:50
De onderzoeker die door het gerechtshof in Leeuwarden is aangesteld om het dodelijke koolmonoxide-ongeluk in Zeewolde te onderzoeken is zeer kritisch over de installatie die de twee verdachte loodgieters afleverden. "Ik zou ze niet eens een 1 voor de moeite geven, omdat ze in feite een dodelijke installatie afleverden", zei de onderzoeker toen hem werd gevraagd om een rapportcijfer te geven.

De loodgieters wordt verweten zeer onachtzaam en nalatig te hebben gehandeld bij de installatie van de cv-ketel. Op 21 januari 2013 werd de vader dood in de woning aangetroffen. Er werd een onderzoek ingesteld toen de volgende dag ook de zoon levenloos werd gevonden. Hij had daar de nacht doorgebracht om de uitvaart van zijn vader te regelen.

De rechtbank in Lelystad veroordeelde één van de twee verdachten eerder tot een werkstraf van 200 uur en een voorwaardelijke gevangenisstraf van zes maanden. De andere verdachte werd vrijgesproken. Het OM ging in hoger beroep bij het gerechtshof na deze uitspraak. Vrijdagmiddag eiste het OM 240 uur werkstraf en een voorwaardelijke celstraf van 1 jaar tegen beide verdachten.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel