Almeerse rij-instructeur geeft illegaal les

ALMERE
De politie heeft een illegale rijles van een 65-jarige Almeerder beëindigd. De bevoegdheid van de man om rijles te geven is sinds april 2015 verlopen.

De man werd aangehouden op de Grote Vaartweg in Almere. Volgens de politie worden er vaker rij-instructeurs gecontroleerd. Dan wordt er gekeken naar de bevoegdheid, alcohol en de staat van de lesauto.  

Volgens de politie gaat de bekeuring vele honderden euro's kosten. Als de man weer een overtreding begaat wordt zijn auto in beslag genomen. 

reacties (10)

 • Antje Ha

   

  Het controleren van diploma's en papieren is de normaalst zaak van de wereld. Alleen doet bijna niemand dat. Ze geven zo een 100.000 Euro aan een vreemde om te beheren of laten aan hun lichaam zitten door iemand waar ze de identiteit niet van weten.

  reageer
 • Carry

   

  Oké nu moet je als je rijlessen neemt eerst vragen naar de papieren van de instructeur, bedoel je dat? Wat een vreemde reacties hier om de schuld bij de leerling neer te leggen.

  reageer
 • Antje Ha

   

  Als hij geen instructeur is dan is hij passagier. Simpel, kat in het bakkie.

  reageer
 • IK

   

  Niet de leerling maar de instructeur is de wettelijke bestuurder, als hij zijn papieren niet in orde heeft is hij fout, niet de leerling!

  reageer
 • De dominee

   

  Strikt genomen is de leerling in overtreding daar deze zonder rijbewijs op de openbare weg in een auto rijdt. De instructeur begaat alleen een administratief vergrijp. Hardrijders krijgen hun auto binnen een week weer terug. Het in beslag nemen is een dwangmiddel en geen deel van een straf.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • denkertje

   

  ik ben het volledig met de politie eens. waarom is hij zn bevoegdheid verloren. waarom krijgt hij geen nieuwe?? daar zitten redenen achter. geen bevoegdheid = geen les geven. zo simpel is het. onze geliefde regering heeft regels en wetten gemaakt en daar moet gewoon naar geluisterd worden

  reageer
 • Steven Stedenwijker

   

  Tegenwoordig kunnen mensen zonder rijbewijs oefenen onder begeleiding van willekeurige burgers. Een auto in beslag nemen vanwege een administratief vergrijp kan helemaal niet.

  reageer
 • Bromsnor

   

  De man is jaren is jaren instructeur geweest en nu is zijn papiertje niet in orde en krijgt dan een bekeuring??? En de politie is trots om dit in de krant te zetten? Dit terwijl er op de weg van alles niet in orde is en zonder last te hebben van handhaving vrolijk verder rijdt.

  reageer
 • Priscilla

   

  Volgens mij word er juist gekeken naar dr bevoegdheid, niet naar de onbevoegdheid?

  reageer
 • Michel

   

  En mensen zonder rijbewijs kunnen 30 keer in de fout gaan, maar deze man wordt bij eventuele 2e keer zijn auto in beslag genomen...

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert