Straatpraat: Gay Pride; noodzaak of leuk feestje?

ALMERE
In Amsterdam varen vandaag weer tachtig boten mee in de Canal Pride. De botenparade trekt jaarlijks honderdduizenden toeschouwers naar de hoofdstad om de vrijheid van homoseksuelen, lesbiennes, transgenders en biseksuelen te vieren.

Thema van dit jaar is join our freedom, feel free to join us! Opvallende boten die dit jaar meevaren zijn onder meer de 'toga-boot' met advocaten en de world religion boat met onder anderen een imam, een rabbijn en een pastoor. 

Maar is een evenement voor de acceptatie van lesbiennes, homo's, biseksuelen en trangenders in Nederland nog wel nodig? Dat vroegen wij in Almere. 

reacties (6)

 • Verstand

   

  Ik dank u voor uw reactie. Zoals u weet wordt men met een eigen vrije wil geboren en is men in staat eigen keuzes te maken en eigen gevoelens te hebben. Die eigen keuzes en gevoelens kunnen ons juist leiden en misleiden, oftewel goed of slecht zijn. En dan is de kernvraag wie en/of wat bepaald deze grenzen van vrijheid? Of kent vrijheid geen grenzen en mag men in alle vrijheid doen wat men wilt? Daarnaast is oordelen niet hetzelfde als veroordelen oftewel we kunnen en behoren elk medemens lief te hebben, maar we kunnen en hoeven niet alle ge-/misdragingen en alle (mis)daden lief te hebben.

  reageer
 • Verstand

   

  Ik dank u voor uw reactie. De echte wereld is de realistische wereld waarin wij nu leven. Deze wereld is niet altijd zo geweest en zal ook niet altijd zo zijn. Dat deze wereld behoort te verbeteren is duidelijk en dat dit verbeteren bij onszelf begint is overduidelijk. Maar wat men onder verbeteren en voorbeeldig gedragen verstaat is na gelang belangstelling en interpretatie enorm verschillend. Zoals, voelt men zich aangesproken en wil men er wat aan doen, ja of nee. En medebepalend op gedragsbeïnvloeding is wie en/of wat men wil volgen.

  reageer
 • Barbara

   

  Helaas leven er nog steeds te veel mensen via het plakken van etiketten..

  reageer
 • Jan

   

  Nou, een hele lap tekst, en het enige wat ik er uit op kan maken, is dat je mensen niet gunt dat ze een leven volgens hun eigen keuze, als je dat zo kunt noemen, kunnen leven. En hoe zit het dan met kinderen die ook deze gevoelens hebben en dankzij types als jij blijkbaar maar moeten leven met het idee dat ze een gedrocht zijn? Een freak of nature? Misschien is de focus van de media teveel gericht op de extreme kledij en uitingen in die larade, maar ook dat is een vrije keus. Oordelen is zo makkelijk, maar leven en laten leven blijkbaar heel moeilijk!

  reageer
 • .\/\/.

   

  "(...) afwijkende gedragskeuze voor sexueel verkeer en/of seksuele omgang met hetzelfde geslacht, of verandering van geslacht niets met een noodzaak van doen heeft (...)", "(...) zo kan het onnatuurlijke nooit gelijk zijn of gelijk worden aan het natuurlijke (...)" - och arme, nog een lange weg te gaan op weg naar de èchte wereld!

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Verstand

   

  De tweeledige vraag gay Pride: noodzaak of leuk feestje? is jammer genoeg gericht op voorstanders. Democratisch gezien pareer ik deze vraag als één van de tegenstanders met het verweer, dat een afwijkende gedragskeuze voor sexueel verkeer en/of seksuele omgang met hetzelfde geslacht, of verandering van geslacht niets met een noodzaak van doen heeft, laat staan dat het een feestje verdiend. Het zijn simpelweg geen juiste voorbeeldfuncties voor de kinderen, die van nature als jongens en meisjes worden geboren dankzij een man en een vrouw oftewel als zonen en dochters van een vader en een moeder. Dat geldt tevens in de gevallen dat een kind één van zijn of beide natuurlijke ouders niet kent. Zoals onder meer de aarde en de hemel (of zon en maan e.d.) niet aan elkaar gelijk (van dezelfde aard) zijn, zo kan het onnatuurlijke nooit gelijk zijn of gelijk worden aan het natuurlijke. Dus ook niet door middel van mensgemaakte wet en men hoeft daar niet religieus voor te zijn om dat te kunnen beseffen.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert