Kansarme kinderen genieten van feestmiddag

ALMERE
Ruim 200 minderbedeelde kinderen uit Almere konden zaterdag genieten van activiteiten op het grasveld naast Buurthuis de Ruimte. Daar werd het zomerproject Back2School georganiseerd door stichting No Budget. De stichting vindt dat kinderen die niet op vakantie of kamp kunnen een leuke middag verdienen. 

Kinderen tussen de 0 en 13 jaar konden spelen op een springkussen, zelf pizza bakken of geschminkt worden. Moeders konden hun haren laten knippen of nagels laten lakken. 

Afgelopen week wilde de organisatie nog de stekker uit het evenement trekken. Het was moeilijk om voldoende sponsoren te vinden.Volgens stichting No Budget wilde de gemeente Almere ook geen financiële bijdrage leveren. Dankzij vrijwilligers is op het laatste moment toch nog gelukt om alles rond te krijgen, aldus de stichting.

reacties (9)

 • Barbara

   

  Ik ben het in zoverre met je eens @Karel R dat de "barmhartige" en goed bedoelende organisaties die hulp willen verlenen dringend bijscholing nodig hebben i.p.v het perse in stand willen houden van hun baan ten kostte van deze groep kinderen. Kun kijk op de werkelijkheid moet bijgesteld worden.Dan pas kan je over opvoeding spreken i.p.v een middagje uit en gemaskerd weer naar huis. Juist die maskers moeten af, en zouden niet nodig moeten zijn van ouders, en begeleiders. Maskers zijn nep ze houden jezelf en anderen voor de gek. Wanneer je het voor het zeggen wilt hebben als hulpverlener en iets fundamenteels wil betekenen hangt dat grotendeels af van de persoonlijke instelling van de begeleider. De z.g. bestaansproblemen kun je dan transformeren tot bestaanzekerheden. En wat hoe die zekerheid voor elk individu er uit zal zien zal per kind verschillen. Dat hangt ook samen met de karaktereigenschappen. Daar moet de begeleider dus zicht op kunnen hebben. Ik begrijp dat dit veel tijd en werk kost maar dan heb je ook wat aan het einde van de rit.

  reageer
 • Almeerse

   

  Pfff... wat een wollige woorden 'de maskers moeten af'... Ik weet niet of jij kinderen hebt, maar de meeste kinderen vinden het leuk geschminkt te worden, dat heet 'spel'. Hoezo het in stand houden van hun baan...? Dus er mag niets leuks georganiseerd worden voor kinderen die weinig leuks hebben, die nooit op vakantie kunnen gaan, voor wie een dagje pretpark een unicum is ? Gun die kinderen een leuke dag zonder daar allerlei pseudopsychologisch gekletst omheen te bedenken. Wie zegt trouwens dat degenen die dit organiseerden niet geschoold zijn in die richting? Zo jammer, een positief initiatief de grond in stampen....

 • Pzaal

   

  Echt de gemeente moet de ogen uit de kop schamen om dit soort evenemten niet te steunen.

  reageer
 • Karl R.

   

  Fijn dat deze mensen een bemoediging halen uit zulke initiatieven. Maar let wel; Overheden en stichtingen zoals No Budget gedijen bij het bestaan van mensen die niet mee kunnen komen in een meritocratische samenleving. Het zijn namelijk hun doelgroep, en het is weliswaar noodzakelijk dat deze mensen steun ontvangen, maar deze laag in de maatschappij zal er altijd blijven en nooit verdwijnen, dus pretenderen dat er iets moet veranderen is een pure drogreden. Maar al te vaak is de arme mense industrie voor tal van stichtingen zuiver een bron van inkomsten, en dan wel voor die mensen die deze stichtingen runnen, ook al draait het bijna geheel op vrijwilligers en uiteraard op gfiften, diegene die de oprichters of bestuurders zijn staan meestal gewoon op de loonlijst en dat is vaak ook hun doel, het wordt nog mooier als een stichting zo erg in de kijkert loopt bij de lokale politiek en de subsidies binnen gaan komen. Dus verwar hulp geven aan arme mensen niet met altruisme, want

  reageer
 • Barbara

   

  Ik ben het in zoverre met je eens dat de "barmhartige" en goed bedoelende organisaties die hulp willen verlenen dringend bijscholing nodig hebben i.p.v het perse in stand willen houden van hun baan ten kostte van deze groep kinderen. Kun kijk op de werkelijkheid moet bijgesteld worden.Dan pas kan je over opvoeding spreken i.p.v een middagje uit en gemaskerd weer naar huis. Juist die maskers moeten af, van ouders, koters en begeleiders. Maskers zijn nep ze houden jezelf en anderen voor de gek. Wanneer je het voor het zeggen wilt hebben als hulpverlener en iets fundamenteels wil betekenen hangt dat grotendeels af van de persoonlijke instelling van de begeleider. De z.g. bestaansproblemen kun je dan transformeren tot bestaanzekerheden. En wat hoe die zekerheid voor elk individu er uit zal zien zal per kind verschillen. Dat hangt ook samen met de karaktereigenschappen.

 • Barbara

   

  Een gemeenschap is zo sterk als haar zwakste schakel...

 • wimlely

   

  Kansarm. Toeslagenrijk kan er beter staan.

  reageer
 • .\/\/.

   

  't is de kift hè.

 • Yvette

   

  Feit is dat er 9.000 gezinnen in Almere onder de armoedegrens leven. Een echtpaar met minstens een kind moet in onze welvaartsstaat rondkomen van 1100,-. Het is makkelijk om te zeggen: Kansarn? Er zijn voor iedereen kansen! Helaas brengt armoede niet alleen sociale isolatie, maar ook ontmoediging en versobering met zich mee. Ok, noem ze dan minderbedeelden. Of de armen onder ons? Is dat beter? Feit is dat deze kinderen tekort hebben aan sociale activiteiten of sportactiviteiten of maatschappelijke activiteiten. Armoede gaat gepaard met sociale uitsluiting., Omdat je eenvoudigweg niet KAN meedoen aan deze activiteiten. Armoede wil volgen Europese nomen zeggen;dat mensen moeten overleven met een inkomen van minder dan 60% van het gemiddelde huishoudinkomen. Maar het is makkelijk om te zeggen dat er genoeg kansen zijn, als je niet onder deze doelgroep behoort en dagelijks met tekorten te maken hebt voor je gezin.

  reageer
 • Havenaar

   

  Mee eens. Kinderen die in armoede opgroeien hebben het moeilijker dan zij die die pech niet hebben . Natuurlijk zijn er kansen voor iedereen, maar de kansen zijn makkelijker te pakken als je in je jeugd de mogelijkheden voor het oprapen hebt. Ik vind het een mooi initiatief! Ook deze kinderen hebben recht op een zomervakantie, waarin ze iets extra leuks gedaan hebben !

 • laat alle reacties zien
 • Ed Molenaar

   

  Helemaal met jullie eens. Maar zo'n stichting/doel moet wel iets hebben om op de borst te kloppen. "Kansrijke kinderen genieten van feestmiddag" genereert wat minder sponsoren en complimenten. Welkicht volgende keer "Ouderen die ons kansen gegeven hebben genieten van feestmiddag".

  reageer
 • Jacobus MG

   

  Ook ik ben het met Barbara en Jan eens. Kansarme kinderen ? Kom nou ! Iedereen heeft talenten en kansen. Het is te hopen dat deze kinderen inzien dat ze zelf die kansen moeten grijpen. En zich zo snel mogelijk ontworstelen aan de zieligheidsindustrie die hun een leven lang afhankelijk wil maken. En tegen die jongelui wil ik zeggen ; respecteer je ouders, maar maak in je leven andere keuzes. Er is er uiteindelijk maar 1 die je vooruit gaat helpen in je leven. En dat ben je zelf.

  reageer
 • Vera

   

  Niet alles heeft te maken met keuzes. Lekker stigmatiserend weer.

 • Jan

   

  Wat een nare naam. Iedereen heeft kansen. Kijk naar de jongen die in het licht van de mac donalds studeerde. Laat je niet in de hoek zetten, werk hard, leer veel en pak je kansen en blijf in jezelf geloven, of je nu rijk bent of arm

  reageer
 • Barbara

   

  Kansarme kinderen...Het woord alleen al..Kansarme kinderen zijn niet daadwerkelijk een gevaar en/of een probleem voor de samenleving, maar meer een groep die extra zorg en aandacht nodig heeft om uit haar situatie te komen. Gemeenten en regeringen moeten juist geen afbraak doen aan de gelegenheden die er voor de kansarmen zijn, maar deze juist vergroten en laten vermeerderen! Het blijkt dat veel kansarmen als ze persoonlijk worden begeleid uit hun uitzichtloze situatie komen. Dan kunnen we de nare benaming die we onschuldige kinderen nu toebedelen afschaffen.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert