Ongeluk met motorrijder op Waterlandseweg

ALMERE
Op de Waterlandseweg in Almere zijn zondagochtend een motorrijder en een busje op elkaar gebotst. Door het ongeval was de weg tussen de A6 en de Vogelweg ongeveer twee uur dicht. Dat laat de Verkeersinformatiedienst (VID) weten.

Volgens getuigen wilde het busje rond kwart voor elf keren op de Waterlandseweg. De motorrijder die er achter reed, kon niet meer op tijd remmen en botste tegen het busje op.

De motorrijder zou naar het ziekenhuis zijn gebracht. Het is niet bekend hoe hij er aan toe is.

reacties (50)

 • Franciska

   

  Uiteraard zou het mij kunnen gebeuren...ik zou mij dan wel schamen dat ik door onoplettendheid een te voorkomen catastrofe had veroorzaakt.. Het is voor 'niet betrokkenen' een berichtje, het is voor ons, onze zoon die zijn toekomst anders in kan gaan delen en wellicht blijvend letsel overhoudt..

  reageer
 • Steven Stedenwijker

   

  De weg had al 20 jaar geleden 2x2 gemaakt moeten worden. Denk eens aan al die ongelukken en zelfs nu nog in de werkzaamheden zone. Een paar maanden geleden nog een dode. Waarom wordt de snelheid tot de kemphaan niet gewoon op 60km/h gezet?

  reageer
 • Bromsnor

   

  Voor wie het niet begrijpt. Dit is van de uitleg van Rijkswaterstaat over strepen.

  reageer
 • De advocaat

   

  Horen zeggen is horen zeggen. Onbruikbaar ter zitting.

  reageer
 • Steven Stedenwijker

   

  Veel dingen die minder gevaarlijk zijn zijn wel verboden. De logica is dat het meestal hobby zonder noodzaak is die veel aso's aan trekt, het zijn pret kilometers. Door het te verbieden besparen we 10% aan verkeersongevallen met veel menselijk leed en tientallen miljoenen aan schade. Fietsers en voetgangers veroorzaken nauwelijks dodelijke of zware ongevallen en hun nut is veel en veel groter. Net als auto's.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Bewoner 13

   

  Misschien maar dat is hier niet zo.

  reageer
 • Bromsnor

   

  Ongelukken gebeuren. Waarom de één zich meer zou moeten schamen dan ander is een raadsel. Het heet een ongeluk omdat het een ongelukkig samenloop is. Het kan iedereen gebeuren. Ook u.

  reageer
 • Dick

   

  Wat is dit nu weer voor een vreselijk domme opmerking. Ja motorrijden draagt een verhoogd risico in zich, da's niet te ontkennen. Maar moet het dan maar verboden worden? Zullen we oversteken dan ook maar verbieden? Zullen we fietsen dan maar verbieden? Da's ook levensgevaarlijk.

  reageer
 • Dick

   

  Dirk, je weet er totaal niets van. Ga gauw je theorie opfrissen voor je een ander in de vernieling rijdt. Een dubbele doorgetrokken streep mag je niet eens kruisen. Alleen als lokaal de dubbele doorgetrokken streep wordt onderbroken door een dubbele blokken streep. Maar ja, dan is ie niet meer "ononderbroken". Franciska, heel veel sterkte met het herstel van je zoon en hoop dat ie toch weer plezier krijgt in motorrijden, is gewoon een prachtige bezigheid.

  reageer
 • Francidka

   

  Het waren niet zomaar verklaringen 'van horen zeggen' het waren bekwame mensen die achter mijn zoon reden en ook eerste hulp hebbrn verleend aan mijn zoon en 112 hebben gebeld l...wat de bestuurster ook heeft nagelaten..Deze mensen behoren alle complimenten te krijgen en niet door jou gebaggataliseerd te worden..

  reageer
 • Franciska

   

  Dank Je wel!!!! Volgens de politie is het op deze weg ten strengste verboden om te keren... Maar maakt niet uit of deze mevrouw wel of niet keerde..wat vast staat is dat ze plotseling vanaf de parkeerhaven vertrok zonder goed te kijken..ook bij verlaten van een parkeerhaven moet je iedereen voorrang geven..ze heeft verklaard dat ze onze zoon over het hoofd had gezien.. Deze mevrouw moet zich diep diep Schamen...

  reageer
 • Steven Stedenwijker

   

  Motorrijden is gevaarlijk, 1% van de kilometers maar 10% van de ongelukken. Het zou gewoon verboden moeten worden. Als je kinderen hebt of aan je carrière denkt moet je helemaal geen motorrijden. Ik heb collega's die het ding maar weg deden totdat de kinderen groot zouden zijn. Het is een ding voor bejaarde mannen en met een ambtelijke betrekking.

  reageer
 • De ingenieur

   

  Overigens, aan de stand van de voorwielen te zien reed het busje hier rechts van de camera af en maakte de bestuurder een lus over de parkeerhaven en probeerde zo terug te rijden. Daar de motor voorbij het busje ligt kwam deze uit de andere richting, naar de camera toe?

  reageer
 • Bromsnor

   

  Als het busje stil stond in de parkeerhaven kan de motor niet volgend zijn geweest.

  reageer
 • Dennis

   

  Franciska en familie. Heel veel sterkte! Hoop dat jullie zoon snel en goed mag herstellen. Ik weet als motorrijder hoe snel je niet gezien wordt ( zelf gelukkig nog geen ongeval gehad ). Heel veel sterkte, liefde en geluk.

  reageer
 • Dirk Zaan

   

  Het antwoord is ja voor kruisen of zoals hier keren. De strepen veranderen de verkeersregels niet. Dat is zoals de verkeersregels zijn.

  reageer
 • Franciska

   

  Ik ben de moeder van de motorrijder.. Onze zoon reed 70 km/uur..rode bus stond in een zogenaamde vluchtheuvel langs de weg stil.. Bij het passeren van deze auto, besloot de bestuurster omdat zij iets vergeten was te keren.. Zonder richting aangeven draaide zij de weg op..onze zoon had geen schijn van kans.. Motor totalloss en hij zwaar gewond in het ziekenhuis.. Baan waar hij in augustus zou beginnen is hij kwijt... Zijn hobby motorrijden is voor hem passee en de opleiding waaraan hij in september zou gaan beginnen loopt een jaar vertraging op.. Kunnen normale mensen nog beweren dat dit soort bestuurders, die de vetantwoordelijkhrid hebben over andermans kinderen, een goede beslissing heeft genomen?? Deze vrouw heeft niet alleen een goute beslissing genomen maar ook nog een overtreding begaan door te gaan keren op drze weg.. Ik hoop dat zij iets rustiger kan slapen dan wij als ouders doen nu de toekomst van ons kind onzeker is geworden omdat zij het nagelaten heeft goed te kijken voor dat zij een overtreding begin..

  reageer
 • Hans

   

  Moterrijder is niets te verwijten. Bus stond op de parkeerhaven en gooide opeens het busje om.Zonder knipper.Moterrijder zat in de dode hoek.Mevrouw in bus had moeten spiegelen. Nogmaals: Moterrijder was al bijna gepasseerd. En lon niets meer doen.

  reageer
 • Snorretje

   

  Wie zegt dat de motorrijder het ongeluk zelf heeft veroorzaakt? Staat vast dat de motorrijder te dicht volgde, of kan het ook nog dat het busje stilstond in de parkeerhaven en plots de weg is opgereden? Daar rekent niemand op, of moet je voortaan stapvoets gaan passeren?

  reageer
 • Jip

   

  Ga jij maar even googln en bij Rijkswaterstaat de vraag stellen. "Mag ik over een dubbele doorgetrokken streep rijden"? Dan zal het antwoord aan alle kanten NEE zijn. Ik hoop jou niet tegen te komen op de weg, levensgevaarlijk.

  reageer
 • Dick

   

  Busjesbestuurder had in dit geval in het geheel niet mogen BEGINNEN aan zijn bijzondere verrichting bromsnorretje, er kwam namelijk verkeer aan. Dus nogmaals, je snapt er als zelfbenoemde diender niet heel veel van. Dit is gewoon een artikel 5 overtreding van de busjesbestuurder. Gevaar en of hinder veroorzaken. En dat is zelfs grond tot invordering RBW.

  reageer
 • Dick

   

  Wel eens gehoord van een "Bijzondere verrichting"? Keren op de weg is er zo één. En bij het uitvoeren van bijzondere verrichtingen dien je alle overige verkeer voorrang te verlenen. Let wel verkeer, niet alleen bestuurders. Dus wie heeft dit ongeval veroorzaakt? Juist de bestuurder van het busje. Die is zijn "bijzondere verrichting" uit gaan voeren terwijl er verkeer aankwam. Daarbij komt nog, een doorgetrokken streep mag niet worden overschreden. Verder is de Waterlandse weg in tegenstelling tot wat velen denken GEEN autoweg maar een hele normale landelijke weg waar 80km de toegestane limiet is. Dus zelfs de A1-80 borden zijn compleet overbodig geplaatst.

  reageer
 • Veldwachter

   

  Kan me niet voorstellen dat je het niet weet.

  reageer
 • Richard

   

  Mijn hemel! ik had toch een hoop vertrouwen in mijn mede weggebruikers... Maar als ik dit lees (keren op een weg met DUBBELE doorgetrokken middenstreep) en de vreselijk domme reacties hierop in onderstaande reacties, dan ben ik bang dat velen hun roze briefje bij een pakje Bona hebben ontvangen i.p.v. bij een rijschool en het CBR...! Ik zie dat ik met meer dingen moet rekening houden op de weg, tegenwoordig...

  reageer
 • Dick

   

  Ja en wat wil je daar mee zeggen antje?

  reageer
 • Dick

   

  Jij hebt het over stoppen, het busje was zijn actie om te keren al begonnen. Hij staat niet voor niets dwars op de weg. Eerst analyseren dan reageren.

  reageer
 • Lelystedeling

   

  Dat maakt niets uit. Provinciale weg kan ook autoweg zijn.

  reageer
 • Bromsnor

   

  Hoezo? Het is gewoon verkeersongevalletje, niemand gewond en motorrijder heeft het ongeluk veroorzaakt.

  reageer
 • Dirk zZaan

   

  Keren is gewoon toegestaan. Het is een waanidee dat dit door strepen niet zou mogen. Kijk gewoon even bij Rijkswaterstaat.

  reageer
 • Saskia bruyn

   

  Omgelooflijk Dat iemand het in haar knar haalt Om daarte gaan keren.. Zo heeft ze zichzelf, de Motorrijder en de kinderen in haar busje waar Ze verantwoordelijk voor is in gevaar gebracht... Ik Zou graag mijn kinderen aan haaar toevertrouwen..

  reageer
 • john doe

   

  Wie gaat in hemelsnaam keren op weg met een doorgetrokken streep/ juist een medewerker die een busje van BE active bestuurde / dit krijgt nog een staartje 55

  reageer
 • Hans

   

  Als je rekening moet houden met een motorrijder die 5 meter achter je rijdt kan je nooit remmen, ook niet voor een rood stoplicht. Hij hoort gewoon afstand te houden voor bijvoorbeeld het geval dat iemand voor je aan een bijzondere verrichting gaat beginnen zoals je zelf aangeeft!

  reageer
 • Jos

   

  Zo Dick, nu geen automobilist die op zijn voorganger rijdt en dit keer komt het niet tot schuldig gebruik van de smartphone tijdens het rijden? Hoe simpel verkracht je je eigen theorieën!

  reageer
 • Bromsnor

   

  Wanneer je éénmaal begonnen ben kun je niet meer terug. Net als op een kruising waar de ander voorrang heeft. Ben je éénmaal begonnen met oversteken terwijler geen verkeer was dan hoef je echt niet terug. Zou er een botsing ontstaan dan is dit de schuld van inrijder.

  reageer
 • Bromsnor

   

  Onzin, keren is gewoon toegestaan. Alleen niet zo verstandig. De streep is voor het verkeer vandezelfde richting. Soorten strepen op de weg De strepen geven aan wat de maximumsnelheid is die u op die weg mag rijden: dubbele witte middenstrepen met groene kleur ertussen: 100 kilometer per uur; dubbele witte middenstrepen zonder groene kleur: 80 kilometer per uur; geen middenstreep: 80 kilometer per uur, behalve als er langs de weg een bord staat met 60 kilometer per uur. De strepen veranderen niets aan de bestaande verkeersregels en maximumsnelheden op wegen buiten de bebouwde kom.

  reageer
 • Antje Ha

   

  Het is een provincieweg

  reageer
 • Jip

   

  Keren, bij een dubbele doorgetrokken streep? Daar mag je nooit overheen, niet met keren, niet om af te slaan, niet om over te steken of van rijbaan te veranderen. Gewoon NOOIT overheen. Dus misschien even opnieuw je theorie ophalen.

  reageer
 • Dick

   

  Zo en een bromsnor die dat durft te beweren? Of het keren daar nou wel of niet is toegestaan, interesseert niets, het is een bijzondere handeling en daarbij hoor je alle overige VERKEER voorrang te verlenen bij het aanvangen van die bijzondere verrichting, en tijdens het uitvoeren dien je alle voorzichtigheid in acht te nemen om zodoende geen gevaarlijke situatie te creëren. Maar zoals ik wel vaker beweer kijken de meeste mensen niet verder voor hun auto als het embleem en worden spiegels al helemaal niet gebruikt. Moet de bestuurder van de bus het rijbewijs inleveren? Laten we hopen dat de bestuurder van het busje een leermomenten heeft gehad. Alhoewel ik dat betwijfel.

  reageer
 • Verkeersregels en -tekens

   

  Keren is bijzondere verrichting, dus al het overige verkeer voor laten gaan. O ja, wat was ook al weer de betekenis van een doorgetrokken streep op het midden van de rijbaan??? Laat staan een dubbele doorgetrokken streep??? Veel sterkte aan de betrokkenen. Beiden zullen erg geschrokken zijn. Laten we hopen dat de verwondingen van de motorrijder meevallen en dat deze weer volledig herstelt.

  reageer
 • Burger

   

  Ligt een doorgetrokken streep die bij keren wordt overschreden, zie foto bij artikel.

  reageer
 • Lelystedeling

   

  Is dat zo? Is keren daar toegestaan? Ik dacht dat dit een autoweg is (weliswaar met 80 km/h beperking). Keren is niet toegestaan.

  reageer
 • Dennis

   

  Er geldt geen snelheidsbeperking, die is al een tijd geleden weer opgeheven. Je mag over het hele stuk gewoon weer 80 km/u .

  reageer
 • Dirk Zaan

   

  Keren is toegestaan. De vrouw heeft een oude parkeerhaven gebruikt. Niets mis mee. Vanwege de werkzaamheden is er een snelheidsbeperking. Wij zijn benieuwd.

  reageer
 • Burger

   

  Keren is hier niet toegestaan ivm doorgetrokken streep.

  reageer
 • Kees

   

  Bedankt voor je stoere taal. Geen idee waarom.je denkt datbhet nodig is. Het recht zal namelijk zijn loop hebben. Gelukkig geen middeleeuws recht.

  reageer
 • Jos

   

  Lariekoek, gewoon afstand houden zodat je op tijd kan remmen. Als het een hert was die overstak wordt er nog harder geremd.

  reageer
 • Bromsnor

   

  Er is helemaal geen poging tot doodslag. De motor heeft zo te lezen het ongeluk veroorzaakt. Rijbewijs inleveren is helemaal geen beschikbare sanctie.

  reageer
 • Steven Stedenwijker

   

  Hoezo? Deed hij iets fout? Keren is een toegestane verkeershandeling en de motor is achterop gereden. Niettemin had het busje had beter tot een kruising doorgereden maar als je niet bekend ben is dat altijd de vraag.

  reageer
 • Jip

   

  Keren?Op de Waterlandseweg, hoe verzin je het. Die heeft een gaatje in zijn knikkebol zeg. Rijbewijs in nemen

  reageer
 • Reinhold

   

  Ik hoop dat deze bestuurder een fixe boete ontvangt. En bovendien rijbewijs inleveren vanwege poging tot doodslag.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert