Man vouwt een jaar lang elke dag papieren vliegtuigje

LELYSTAD
Een jaar lang elke dag een papieren vliegtuigje vouwen. Dat heeft Robin Molenaar uit Lelystad voor elkaar gekregen. Hij maakte elke dag een ander soort papieren vliegtuigje, daarvan maakte hij een filmpje dat hij plaatste op zijn YouTube-kanaal.  

De Lelystedeling zat werkloos thuis en zocht een project waar hij het hele jaar mee bezig kon zijn. Aangezien hij helemaal vliegtuigengek is, besloot hij papieren varianten te vouwen. 

Het was nog best lastig om elke dag een ander model te vinden. Veel ideeën kwamen uit hemzelf maar hij struinde ook het internet af om inspiratie op te doen. Hij is blij dat het jaar papieren vliegtuigjes vouwen erop zit. Nu kan hij 's avonds weer op de bank zitten, al kijkt hij wel uit naar een nieuw project.

reacties (20)

 • Avier papier

   

  Hij had ook 366 sollicitaties kunnen schrijven op die papieren dan had hij zeker weer een baan gevonden. Uitkering trekker...

  reageer
 • Rauhfaser

   

  " OF heeft de deur weer opengezet voor een zeer bedenkelijke discussie. " - ja het zal de schuld van het podium wel zijn dat er vals gezongen wordt.

  reageer
 • Jeffrey

   

  Is dit nieuws?

  reageer
 • Niets van waar. Zzp-ers kunnen zich verzekeren voor werkloosheid ( dat is dan je eigen keus dat je het niet doet) en zij kunnen evengoed gebruik maken van de vangnet regeling bijstand. Voorwaarde kan zijn dat de bijstand zegt dat je gewoon moet gaan solliciteren om ( in loondienst) inkomsten te krijgen, maar hey lijkt me wel zo eerlijk. Als je onder bijstand niveau komt kun je dus wel degelijk gebruik maken van bijstand.

  reageer
 • Piet

   

  Dan pakken ze dat helemaal verkeerd aan. Ik ben zelf ZZP'er en ik heb mijn sociale verzekeringen gewoon zelf geregeld met het UWV. Als mijn bedrijf failliet gaat (kleine kans overigens) of als ik langdurig ziek word krijg ik gewoon een uitkering.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Bla bla

   

  Er zijn wel mensen die even wat slimmer denken. Voordat er een opmerking gemaakt wordt! Zzp'ers krijg je helemaal niets geen WW. Geen bijstand of wat voor vorm dan ook. Nog niet eens een omscholing.

  reageer
 • Lelystedeling

   

  Hoezo op kosten van anderen? NIET IEDEREEN die werkeloos is/wordt, krijgt een uitkering hoor! En waar staat het dat deze meneer een uitkering krijgt? Ooit wel eens aan gedacht dat er honderdduizenden zelfstandigen zijn, die totaal GEEN uitkering krijgen, als ze zonder werk zitten!

  reageer
 • Dan kan je nog steeds naar vermogen iets doen. Lekker zitten vouwen op kosten van anderen en daar nog trots op zijn ook. Pfff

  reageer
 • Barbara

   

  Oh na drie dagen ben jij dat knutselen spuugzat. Om elke dag een mooi exemplaar af te leveren, en dat een jaar lang, vraagt discipline. Om die speciale reden zou een toekomstige werkgever je bij sollicitatie wel eens snel aan willen nemen!

  reageer
 • Roel

   

  Dat is dus niet helemaal waar. WW premie wordt door de werkgever betaald en de hoogte daarvan wordt bepaald aan de hand van de mate waarin beroep op de werkloosheidskas wordt gedaan. Minder werklozen betekent dus lagere premie. Maar ik snap de strekking van uw opmerking wel. De hele discussie hier ontwikkelt zich weer volkomen off-topic. OF heeft de deur weer opengezet voor een zeer bedenkelijke discussie.

  reageer
 • Piet

   

  Dat is niet waar. De WW maakt deel uit van de sociale verzekeringen. Dat betekent dat degene die schade lijdt (werkloos wordt) betaald wordt van de premie van mensen die geen schade lijden. Net als je brandverzekering niet uitsluitend je eigen premie terugbetaalt, maar veel meer als je huis in brand staat. Overigens denk ik dat die man een baan wil op het nieuwe vliegveld, maar zolang dat er nog niet is...

  reageer
 • Tuuk

   

  WW-premie betaal je nog altijd zelf! Dus jij betaald geen cent aan zijn WW!

  reageer
 • Bla bla

   

  Een oordeel klaar hebben over deze man vind ik niet fair. Misschien krijgt hij geen WW uitkering. Dus hoe bedoel ik ga weer werken om jou WW te betalen!

  reageer
 • Huistert Hoepla

   

  Geef mij een jaar een uitkering en ik vouw elke dag een bootje.

  reageer
 • kees d.

   

  Deze persoon zou ook een beperking kunnen hebben en daardoor niet kunnen werken. Ik vind dat iedereen niet onmiddellijk een mening moet klaarstaan. Er zijn talloze niet zichtbare beperkingen.

  reageer
 • Mario

   

  Wat een nieuws! !

  reageer
 • Uhm...

   

  Zocht een project waar hij het gehele jaar mee bezig kon zijn… Klinkt alsof hij niet van plan was te gaan werken. Wel goed dat hij in ieder geval iets doet en het met de wereld deelt. Wellicht inspireert hij er sommige kinderen mee.

  reageer
 • Hans49

   

  Helemaal mee eens. Werken zou een beter tijdverdrijf zijn....

  reageer
 • Jos '56

   

  Deze man kan zich wel een slag in de rondte gesolliciteerd hebben, weet jij veel. Altijd makkelijk oordelen over iemand die je niet kent.

  reageer
 • PJ

   

  Ik weet ook nog wel een mooi project voor deze man: Solliciteren! Papieren vliegtuigjes vouwen doe je maar een andere keer, maar niet in de kostbare tijd die je ook naar werk zoeken had kunnen gebruiken. Het moet niet gekker worden. Ik ga nu weer hard aan het werk, iemand moet toch je WW betalen...

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert